5 μοναδικές εμπειρίες κοντά στην Αθήνα

Θέλετε να σκίσετε τους αιθέρες με ένα ελικόπτερο ή αεροπλάνο; Να νοιώσετε την αδρεναλίνη πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari; Δείτε πού και με πόσα θα ζήσετε 5 μοναδικές εμπειρίες.
5 μοναδικές εμπειρίες κοντά στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το κοντέρ γράφει 220χλμ/ώρα και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Η Αθήνα μοιάζει με ζωγραφιά και εσείς την κοιτάτε από (πολύ πολύ) ψηλά. Ο Ίκαρος αν σας έβλεπε θα ένοιωθε περήφανος καθώς σκίζετε τους αιθέρες με ένα ελικόπτερο ή ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Ναι, καλά το καταλάβατε. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς μπορείτε να ζήσετε πέντε μοναδικές εμπειρίες ζωής κοντά στην Αθήνα (ή ακόμα και δίπλα σε αυτήν) – και πόσο θα σας κοστίσουν. 

Συνεχίστε παρακάτω και… κάντε τα όνειρα πραγματικότητα.

Όταν βλέπω αεροπλάνο

Η Αττική φαίνεται σαν μίνι χάρτης δωματίου κάτω από τα πόδια σας ενώ εσείς κρατάτε στα χέρια σας το τιμόνι και μαθαίνετε τους βασικούς χειρισμούς ενός υπερελαφρού αεροπλάνου. Η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, το ίδιο και οι παλμοί σας. Η πτήση περιλαμβάνει εκμάθηση των βασικών χειρισμών σε ένα πολυτελές μοντέλο CTLS, χρήση του χειριστηρίου και «πέταγμα» στους αιθέρες για λίγο και έχει συνολική διάρκεια μία ώρα. Στο τέλος, σας δίδεται δίπλωμα για να το δείξετε στους φίλους σας με ύφος Τομ Κρουζ.

Πού; Η πτήση γίνεται στα Μέγαρα από το Days4U

Πόσο; 85€ για μία περίπου ώρα πτήσης στους αιθέρες

Η γυναικάρα με τα κόκκινα

Ναι, καλά καταλάβατε. Για πρώτη (;) φορά στη ζωή σας θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari 3.586 κυβικών και 450 ίππων, να αποκτήσετε μια αξέχαστη εμπειρία και να απογειώσετε τις αισθήσεις σας. Το πακέτο περιλαμβάνει εκμάθηση και προετοιμασία για την οδήγηση, τη διαδρομή και τέλος, αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής μαζί με DVD στο οποίο θα έχει καταγραφεί η στιγμή που τιθασεύσατε τα άλογά της.

Πού; Η… κούρσα πραγματοποιείται στην Παλλήνη από το Ferrari Drive 

Πόσο; 108€ για 30’ εμπειρίας

Κάν’το όπως ο Παπακώστας

Ονειρευτήκατε κάποια στιγμή στη ζωή σας, μια βόλτα με διθέσιο ελικόπτερο, από τη θέση του συγκυβερνήτη για να απολαύσετε τη θέα της Αθήνας από… πολύ ψηλά; Το όνειρο δεν απέχει και τόσο. Για την ακρίβεια, στα Σπάτα διοργανώνονται πτήσεις με ελικόπτερο Robinson 44 για τρεις επιβάτες, από τον Εθνικό Αερολιμένα, οι οποίες διαρκούν μία ώρα και περιλαμβάνουν ενημέρωση για τα σημεία της Αθήνας τα οποία… περνούν κάτω από τα πόδια σας σαν κουκίδες.

Πού; Στα Σπάτα με την Baladeur 

Πόσο; 600 ευρώ για μισή ώρα πτήσης για τρία άτομα

Η πτήση των τολμηρών

Από τον Ίκαρο στον Ντα Βίντσι και από εκεί στους αδερφούς Ράιτ, η επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει παραμένει διαχρονική. Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία ανθρώπων που δεν τους… βαστάει η Γη, τότε μια πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς («παραπέντε» όπως είναι γνωστό) θα σας απογειώσει  - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η πτήση διαρκεί περί τα 40’ λεπτά, ενώ προηγείται μίνι εκπαίδευση από εξειδικευμένο καθηγητή που θα σας ενημερώσει για θέματα ασφαλείας.

Πού; Στα Μέγαρα από την Days4u 

Πόσο; 100€

Μάθετε περισσότερα για το εντυπωσιακό extreme sport εδώ

Κάν’το όπως στην Καππαδοκία

Όνειρο παιδικό αλλά και ενήλικο. Μια πτήση με αερόστατο στον ελληνικό ουρανό προσφέρει εικόνες μοναδικές για τα μάτια μας, αλλά και την φωτογραφική μηχανή που αναμένεται να πάρει… φωτιά από τα κλικς ενώ βρίσκεστε εκατοντάδες μέτρα μακριά από το έδαφος. Η πτήση με αερόστατο διαρκεί περί την μία ώρα, ενώ αφού ανέβει παραμένει σταθερό σε μεγάλο ύψος επιτρέποντάς σας να ατενίσετε ελεύθεροι το εντυπωσιακό σκηνικό που προσφέρει η θέα από… πολύ ψηλά.

Πού; Στο Κάστρο Βοιωτίας, περίπου μία ώρα δρόμος από την Αθήνα 

Πόσο; 40€ για μια παρέα τεσσάρων ατόμων, κατόπιν ραντεβού


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v