Μάθετε να φτιάχνετε τις δικές σας σφραγίδες… Τσακ Μπαμ

Ένα άκρως ενδιαφέρον εργαστήριο μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τις δικές μας σφραγίδες και να εκφραζόμαστε μέσα από εμπνευσμένες στάμπες.
Μάθετε να φτιάχνετε τις δικές σας σφραγίδες… Τσακ Μπαμ
Πώς θα σας φαινόταν να είχατε τις δικές σας σφραγίδες; Δεν εννοούμε απλώς να διαθέτετε μια επαγγελματική σφραγίδα που θα σας φτιάξει κάποιος άλλος: Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε μόνοι σας σφραγίδες για να πετύχετε όποια στάμπα μπορείτε να φανταστείτε;

Σε αυτή την ιδιαίτερη τεχνική αναλαμβάνει να μας μυήσει το Εργαστήριο Σφραγίδας «Τσακ Μπαμ» που φιλοξενείται στο Y-Artist Residency στις 18, 19, 25 και 26 Απριλίου. Στο εργαστήριο, θα μάθουμε τον τρόπο να φτιάχνουμε τις δικές μας σφραγίδες, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κάθε φορά υλικό, για να πετύχουμε τις ωραιότερες στάμπες, χρησιμοποιώντας μελάνια για χαρτί αλλά και για ύφασμα. "Είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία, που βρίσκει πολλές εφαρμογές, με στάμπες για τις τσάντες, τις μπλούζες ή τα τετράδια. Το καλύτερο είναι ότι το εργαστήριο λειτουργεί σαν ομάδα, όλοι ξαναγίνονται κατά κάποιον τρόπο παιδιά, αφήνουν για λίγο τα κινητά τους, ξεχνούν τις δουλειές τους και το βλέπουν σαν παιχνίδι", μας λέει η υπεύθυνη του εργαστηρίου, κ. Λένα Δανιηλίδη. 



Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από πρώτο χέρι την «χάρη» που κρύβει μια σφραγίδα, και πώς μπορεί να μας δώσει διαφορετικό στιλ ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη. Παράλληλα, θα «παίξουμε» με επαναλαμβανόμενα μοτίβα και χρώματα, και θα διαπιστώσουμε ότι μπορεί κανείς να φτιάξει σφραγίδες με τα πιο φθηνά υλικά και παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα να είναι έως και εκθαμβωτικό.

Έξτρα μπόνους, η θεραπευτική ιδιότητα της ενασχόλησης, αφού η συγκέντρωση που απαιτείται για τη χάραξη είναι ό,τι πρέπει για να εκτονώσουμε… τα νεύρα μας.

Το εργαστήριο διαθέτει περιορισμένες θέσεις, στοιχίζει 65€ και θα πραγματοποιηθεί, λόγω μεγάλης ζήτησης, τις Δευτέρες και Τρίτες 18-19 και 25-26 Απριλίου 2016. Σημειώστε, επίσης, ότι από τον Μάιο ξεκινά και το ακόμη πιο ενδιαφέρον εργαστήριo μεταξοτυπίας, με β’ κύκλο μαθημάτων. "Είναι κάτι πιο εξιδεικευμένο από τη σφραγίδα, καθώς απαιτούνται ειδικά υλικά, εγκαταστάσεις και διαδικασία, αλλά μπορεί να το δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε, ακόμη κι αν δεν έχει σχέση με τα εικαστικά. Και είναι, επίσης, μια ασχολία, που μπορεί να έχει πιο "επαγγελματικό" αποτέλεσμα, αλλά θυμίζει παιχνίδι", μας λέει η κ. Δανιηλίδη. Μάθετε περισσότερα για τον κύκλο μαθημάτων εδώ


Info:
Εργαστήρι Σφραγίδας «Τσακ Μπαμ» με τη Λένα Δανιηλίδη
18-19/4 και 25-26/4, 18.00-21.00
Y-Artist Residency, Βαλτινών 62, Γκύζη
Κόστος: 65€
Για κρατήσεις, επικοινωνήστε στο [email protected], [email protected] ή στο 6973790449
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v