ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Δωρεάν ξεναγήσεις στην αρχιτεκτονική της Αθήνας

Αυτό το Σαββατοκύριακο, γνωρίζουμε εκ των έσω τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια της Αθήνας και την αρχιτεκτονική τους, εντελώς δωρεάν.

Δωρεάν ξεναγήσεις στην αρχιτεκτονική της Αθήνας

Διατηρητέα στο Μεταξουργείο και πολυκατοικίες στα Εξάρχεια. Ξενώνες στο Σύνταγμα και εστιατόρια σε νεοκλασικά του Ψυρρή. Κολωνακιώτικα μέγαρα και παλιά μπαρ της Κυψέλης. Η Παλιά Βουλή, το Δημαρχείο, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες αρχιτεκτονικά ραντεβού που μας δίνει αυτό το Σαββατοκύριακο το Open House Athens.

Πρόκειται για τον τρίτο δωρεάν αρχιτεκτονικό περίπατο που πραγματοποιείται στην Αθήνα κάθε άνοιξη από το 2014. Θα μας μυήσει στην λογική της παλιάς και της μοντέρνας αθηναϊκής αρχιτεκτονικής αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες μερικών από τα πιο ιδιαίτερα κτίσματα της Αθήνας και των προαστίων της.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου και ιδού πώς μπορείτε να συμμετάσχετε (εντελώς δωρεάν):
-Μελετάτε το πρόγραμμα 
-Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός
-Περιμένετε τη σειρά σας για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης) και ανά τακτά χρονικά διαστήματα
-Δεν απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη

Συνίσταται στους επισκέπτες να προσέλθουν εγκαίρως στα κτίρια που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v