Οι καλύτερες σελίδες για να μάθεις αγγλικά δωρεάν

Θέλετε να μάθετε τα βασικά της αγγλικής γλώσσας δωρεάν; Να ξεσκονίσετε τις γνώσεις σας από το φροντιστήριο; Ιδού οκτώ σελίδες για να το κάνετε.
Οι καλύτερες σελίδες για να μάθεις αγγλικά δωρεάν

Αν το επίπεδο των αγγλικών σας βρίσκεται κάπου στο «αϊ νόου ήνγκλαντ βέρι γουέλ μάνταμ», τότε πιθανότατα να χρειαστεί να ενισχύσετε τις γνώσεις σας σε μια από τις πλέον απαραίτητες ξένες γλώσσες.


Αν, από την άλλη πλευρά, αποφασίσατε να ξεσκονίσετε τις γνώσεις που είχατε αποκτήσει στο σχολείο ή το φροντιστήριο τον παλιό εκείνο τον καιρό, τότε τίποτα δεν σας εμποδίζει να το κάνετε. Δωρεάν ιστοσελίδες προσφέρουν ποικιλία μαθημάτων και τεστ με ψυχαγωγικό χαρακτήρα για να… μάθετε την αγγλική. Κάποιες μάλιστα από αυτές, υποστηρίζουν πλήρως την ελληνική γλώσσα.


Τι περιμένετε λοιπόν; Τα κεφάλια μέσα!


Duolingo
Από τα πλέον διασκεδαστικά site εκμάθησης ξένων γλωσσών, το Duolingo δεν απαιτεί βαρετές εγγραφές (μπορείτε να κάνετε απλά log in με τον λογαριασμό σας στο Facebook), και προσφέρει «μαθήματα» αγγλικών (μεταξύ άλλων γλωσσών) με χαρούμενα γραφικά και σύστημα πόντων που σας επιβραβεύει για κάθε σωστή επιλογή. Στα συν της ιστοσελίδας, το γεγονός ότι εδώ και μερικούς μήνες υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα, άρα ενδείκνυται για όσους ξεκινούν την εκμάθηση της αγγλικής από το μηδέν. Ξεκινήστε το γλωσσικό σας ταξίδι συντροφιά με το συμπαθέστατο… κουκουβαγάκι– μασκώτ της σελίδας κάνοντας κλικ εδώ.

World Look
Με τίτλο «Μάθε μόνος σου αγγλικά» αυτό το ελληνικό blog έχει «ανεβάσει» συνολικά 32 κεφάλαια βασικής εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, εντελώς δωρεάν, στα ελληνικά. Ενδεικτικά, σε αυτήν την ανάρτηση εξοικειώνεστε με τα γράμματα της αλφαβήτου και τον τρόπο προφορά τους, ενώ σε αυτήν εδώ μαθαίνετε τις διαφορές στην προφορά. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, ο uploader δεν έχει ολοκληρώσει τα level και το site έχει να ενημερωθεί με νέα μαθήματα αρκετό καιρό. Όμως τα ήδη υπάρχοντα είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσετε.

Speak Languages
Περιέχει ευρύ φάσμα υλικών που θα σας βοηθήσουν στην εκμάθηση αγγλικών και διαθέτει έκδοση που υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα. Με το Speak Languages μπορείτε να μάθετε κάποιες βασικές φράσεις στα αγγλικά, να διευρύνετε το λεξιλόγιο σας, ή να βρείτε έναν γλωσσικό συνεργάτη για να εξασκηθείτε μαζί του, δωρεάν. Το site διαθέτει και φωνητική λειτουργία για να ακούτε λέξεις/φράσεις και την σωστή προφορά τους, ενώ δεν απαιτεί εγγραφή αν θέλετε να μάθετε τα βασικά. Για να βρείτε γλωσσικό συνεργάτη χρειάζεται εγγραφή. 

Internet Polyglot
Ακόμα μια σελίδα που υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα και προσφέρει ηχητικά μαθήματα, δωρεάν, για μια σειρά θεματικών ενοτήτων που αφορούν την εκμάθηση της αγγλικής μέσα από λέξεις και εκφράσεις: ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αντωνυμίες, κλίσεις, προθέσεις, αριθμοί, επίθετα και διάφορα επιρρήματα είναι μερικές από αυτές. Η σελίδα προσφέρει και ηχητική εκφώνηση των λέξεων/φράσεων για να εξοικειωθείτε με την προφορά, ενώ διαθέτει παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να μάθετε… διασκεδαστικά, όπως παιχνίδια με εικόνες, πληκτρολόγηση, αναζήτηση λέξεων και «ταίριασμα» λέξεων/φράσεων. Δεν απαιτεί εγγραφή. 


EF podEnglish
Μαθήματα αγγλικών στο Youtube; Γιατί όχι. Το συγκεκριμένο κανάλι διαθέτει περί τα 50 βίντεο, τα οποία θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ομιλία σας και απευθύνονται σε αρχάριους, μέσους και προχωρημένους… μαθητές. Σημειώστε ότι θα πρέπει να ξέρετε τα βασικά στην αγγλική για να μπορέσετε να τα παρακολουθήσετε. Εγγραφείτε στο κανάλι από εδώ.

Hugosite.com
Μερικά ακόμα βίντεο στο Youtube (365 τον αριθμό) για αρχάριους, τα οποία καταπιάνονται με βασικές λέξεις και εκφράσεις συνδυάζοντας εικόνα και ήχο για καλύτερη εκμάθηση. 

English Learner  
Χρήσιμο site στα αγγλικά, ιδανικό για όσους θέλουν να «φρεσκάρουν» τις γνώσεις τους ή να ξαναθυμηθούν πράγματα, τα οποία έχουν ξεχάσει. Προσφέρει αρκετές επιλογές εκμάθησης για γραμματική και συντακτικό μέσα από ενδιαφέροντα και ψυχαγωγικά μαθήματα.

BBC Learn English
To βρετανικό κανάλι δε χρειάζεται συστάσεις όσον αφορά την ποιότητα του περιεχομένου που διαθέτει. Εξίσου ποιοτικό είναι και το micro site του που ασχολείται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Στον τομέα των αγγλικών θα βρείτε δεκάδες online μαθήματα, τα οποία απευθύνονται σε μέσους και προχωρημένους «μαθητές» και καταπιάνονται με μια σειρά γραμματικών και συντακτικών θεματικών ενοτήτων. Επίσης, είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτούν εγγραφή.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v