Σούπερ πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος

Οι ωραιότερες μοναχικές βόλτες, τα καλύτερα βιβλία, τα solo ταξίδια και όλα όσα αποδεικνύουν ότι περνάμε και μόνοι μας καλά.
Σούπερ πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος
της Ηρώς Κουνάδη

Όπως θα συμφωνήσουν όλοι όσοι τον έχουν στερηθεί, αυτό που οι αγγλοσάξωνες αποκαλούν “alone time”, δηλαδή ο χρόνος που περνά κανείς με τον εαυτό του, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν στην ανθρώπινη ζωή. Και όπως τα περισσότερα «καλύτερα πράγματα» το εκτιμάς κι αυτό αφού το χάσεις –αφού, ας πούμε, ξεκινήσεις να μένεις στο ίδιο σπίτι με άλλους ανθρώπους. Όσοι έχετε ακόμα την πολυτέλεια, λοιπόν, σταματήστε να γκρινιάζετε ότι βαριέστε μόνοι σας, και ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες ιδέες για να γεμίσετε τον πολύτιμο μοναχικό σας χρόνο.

Ένας μοναχικός περίπατος: «Φορτώστε» στο κινητό την αγαπημένη σας μουσική, φορέστε άνετα παπούτσια, πάρτε μαζί σας ακουστικά, και ξεκινήστε να ανακαλύψετε τις ωραιότερες γωνιές της πόλης. Τις καλύτερες διαδρομές για μοναχικούς περιπάτους στην Αθήνα τις έχουμε συγκεντρώσει εδώ. Μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε την βόλτα σας σε φωτογραφικό πρότζεκτ, και να βγάλετε όμορφες/ αστείες/ ασυνήθιστες φωτογραφίες, τις οποίες θα μας στείλετε μετά να καμαρώσουμε –ή θα πουλήσετε σε μια image bank, όπως το Shutterstock

Ένα απόγευμα με ένα καλό βιβλίο: Ακόμα και αν δεν διαβάζετε βιβλία, εδώ, εδώ κι εδώ έχουμε προτάσεις που –εγγυόμαστε– θα σας αρέσουν. Είναι σαν να βλέπεις μια καλή ταινία, απλά για περισσότερη ώρα.

Ένα «βασιλικό» αφρόλουτρο: Γεμίζετε την μπανιέρα με ζεστό νερό, βάζετε αρκετό αφρόλουτρο την ώρα που γεμίζει για να κάνει σαπουνάδα, βάζετε ένα ποτήρι κρασί και την αγαπημένη σας χαλαρή μουσική να παίζει, και απολαμβάνετε τις μικρές χαρές της ζωής.

Μια ταινία: Αν είστε από τους ανθρώπους που δε βλέπουν ποτέ ταινίες μόνοι, θα εκπλαγείτε από το πόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία μπορεί να είναι. Κι αν το πρόβλημα (νομίζετε ότι) είναι πως δεν θα έχετε με κανέναν να τη συζητήσετε μετά, τα forum του IMDB, ή απλώς το προφίλ σας στο Facebook, μπορούν να αναλάβουν τον συγκεκριμένο ρόλο με απόλυτη επιτυχία.

Ένα πάρτι για έναν: Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική στο φουλ, και κάντε επιτέλους πράξη την σοφή συμβουλή που λέει «να χορεύεις σαν να μην σε κοιτάζει κανένας». Ναι, στο σαλόνι σας. Θα ανεβάσετε τις ενδορφίνες σας (τις ορμόνες της ευτυχίας, ντε), θα κάψετε θερμίδες, θα βελτιώσετε και τις χορευτικές σας ικανότητες.

Ένα ταξίδι: Ναι ναι, μην μας κοιτάτε απορημένοι, τα σόλο ταξίδια είναι πολύ πιο ωραία απ’ όσο μπορεί να φαντάζεστε. Κάνετε ό,τι θέλετε, όποτε το θέλετε, και γνωρίζετε πολύ ευκολότερα κόσμο –αν το θέλετε. Συμβουλές για να ξεκινήσετε έχουμε εδώ.

Ένας μαραθώνιος μαγειρικής: Σας αρέσει να μαγειρεύετε, αλλά μελαγχολείτε στη σκέψη ότι δεν έχετε κανέναν στο σπίτι να μοιραστείτε τα γαστρονομικά σας αριστουργήματα; Μαγειρέψτε, ή φτιάξτε γλυκά σαν να μην υπάρχει αύριο, βάλτε τα στο ψυγείο και πάρτε τα την άλλη μέρα μαζί σας στη δουλειά. Οι συνάδελφοί σας θα σας λατρέψουν. Εναλλακτικά, καλέστε την άλλη μέρα στο σπίτι φίλους για ένα έξτρα λαρτζ τραπέζι.

Κάτι που δεν έχετε ξανακάνει: Μπορεί να είναι μια ποδηλατάδα στη γειτονιά με το παλιό ποδήλατο που έχετε ξεχασμένο στο γκαράζ, ένα DIY project για να αναβαθμίσετε ένα παλιό έπιπλο, ή να φυτέψετε λουλούδια σε γλαστράκια στο μπαλκόνι, ή να ξεκινήσετε μαθήματα online για να μάθετε κάτι –πάρτε ιδέες από εδώ και εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v