5 απολαυστικά δωμάτια απόδρασης στην Αθήνα

Πέντε από τα πιο αινιγματικά, πιο μυστηριώδη, πιο απολαυστικά δωμάτια απόδρασης μας καλούν να γίνουμε ντετέκτιβ για μια ώρα στην Αθήνα.
5 απολαυστικά δωμάτια απόδρασης στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Σας τα είχαμε συστήσει το 2014, όταν πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους δειλά-δειλά σε μετρημένα στα δάχτυλα μυστηριώδη κτίρια της Αθήνας. Πλέον, τα δωμάτια απόδρασης της πόλης μετρούνται σε δεκάδες και έχουμε καινούριες διευθύνσεις να σας παρουσιάσουμε. Και φυσικά, ολοκαίνουριες ιστορίες, σενάρια αινιγμάτων που σας καλούν να τα λύσετε και να ξεκλειδώσετε τα μυστήριά τους.

Για τους αμύητους: Δωμάτια μυστηρίου είναι χώροι που σας καλούν να γίνετε ντετέκτιβ, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τα αινίγματα διαφορετικών κάθε φορά σεναρίων, και να συλλέξετε στοιχεία, να ανοίξετε πόρτες, να βρείτε κρυμμένα μυστικά και να αποδράσετε με την παρέα σας από το δωμάτιο, μέσα στο χρονικό περιθώριο που σας δίνεται.

Mind the Clue
Λ. Βουλιαγμένης 165, σταθμός μετρό Αγίου Ιωάννη, τηλ: 210 9025732
Οι ψυχοπαθείς επιστήμονες είναι το… φετίχ του Mind the Clue, που έχει στήσει δύο δωμάτια μυστηρίου με τίτλους «Live Experiment» και «The Scientific Laboratory» (το πρώτο, ελαφρώς πιο δύσκολο από το δεύτερο).
Η υπόθεση: Στο Live Experiment, ένας ψυχοπαθής επιστήμονας, μια απαγωγή και ένα ζωντανό πείραμα συνδέονται με έναν περίεργο τρόπο, και εσείς καλείστε να διαπιστώσετε κατά πόσο ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να νικήσει τον φόβο, και το ένστικτο επιβίωσης τον χρόνο. Στο Scientific Laboratory, πέντε αδίστακτοι επιστήμονες ενώνουν τις γνώσεις τους για να αφανίσουν το ανθρώπινο είδος, κι εσείς έχετε μία ώρα για να σταματήσετε την μυστική συνάντησή τους λίγο πριν το τέλος του κόσμου όπως το ξέραμε.
Info: Το κόστος κατ’ άτομο κυμαίνεται από 11€ ως 16€, ανάλογα το μέγεθος της παρέας (3 έως 6 άτομα)

Lockhill  
Δεληγιώργη 55-59, Μεταξουργείο, τηλ: 2114007060
Η έπαυλη Lockwood και το Voodoo Shop είναι τα δύο θεματικά δωμάτια του εξαιρετικά διαμορφωμένου και άκρως μυστηριώδους Lockhill στο Μεταξουργείο.

Η υπόθεση: Εκατό χρόνια πριν, μια πυρκαγιά πήρε τη ζωή της γυναίκας του δημάρχου και της νεογέννητης κόρης τους. Ο καθηγητής Τζόουνς, που βρέθηκε για έρευνες στην περιοχή, γράφει στο ημερολόγιό του ότι η έπαυλη είναι στοιχειωμένη. Κι εσείς, ερχόμενοι για πρώτη φορά στο χωριό, καλείστε να λύσετε το μυστήριο των φαντασμάτων μέσα από κρυφά δωμάτια, διαδρόμους και βιβλιοθήκες. Αυτή είναι υπόθεση του μεσαίας δυσκολίας “Lockwood Manor”. Όσο για το δυσκολότερο Voodoo Shop, πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας η οποία ήρθε από την Αφρική πριν έναν αιώνα, φέρνοντας μαζί της γνώσεις μαύρης μαγείας. Ο καθηγητής Τζόουνς αφήνει και πάλι στοιχεία για το μυστικό της γυναίκας στο ημερολόγιό του, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να αποδράσετε μέσα σε 70 λεπτά.
Info: Το κόστος κατ’ άτομο κυμαίνεται μεταξύ 9€ (για παρέες 6 ατόμων) και 16€ (για παρέες; 2 ατόμων)

Zero Hour
Ελ. Βενιζέλου 5, Αργυρούπολη, τηλ: 2167006185
Η ώρα μηδέν είναι ένα δωμάτια μυστηρίου που προς το παρόν έχει ένα, αλλά ωραιότατο σενάριο, με τίτλο Toxicity.
Η υπόθεση: Η υπηρεσία έχει συλλέξει πληροφορίες για τον καθηγητή Φον Νίντερσπιλεν. Αποστολή σας ως αναλυτές της υπηρεσίας είναι να ερευνήσετε με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα τον προσωπικό χώρο του καθηγητή και αν βρεθούν παράνομοι μηχανισμοί ή επιβλαβείς ουσίες να τις ασφαλίσετε.
Info: Το κόστος του δωματίου κυμαίνεται από 11€ για παρέες 6 ατόμων ως 15€ κατ’ άτομο για παρέες 3 ατόμων.

The Paradox Project  
Χαροκόπου 93 και Ελ. Βενιζέλου, Καλλιθέα, τηλ: 2109523357
Πρόκειται όχι για escape room, αλλά για escape house, μια ολόκληρη νεοκλασική έπαυλη γεμάτη μυστικά, τα οποία όμως καλείστε να προσαρμόσετε στα δικά σας μέτρα, επηρεάζονταν την έκβαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση: Μια αναπάντεχη πρόσκληση. Ένας μακρινός συγγενής, που έχει χρόνια να δώσει σημεία ζωής, επανεμφανίζεται. Καθώς διαισθάνεται ότι ένοχες εκκρεμότητες τον κατατρέχουν, σας καλεί στην έπαυλή του, για να μοιραστεί μαζί σας ένα μυστικό, το οποίο έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν και τα τυχοδιωκτικά χρόνια του στην Αφρική.
Info: Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο μέρη (1 ώρα και 45 λεπτά και 1 ώρα και 15 λεπτά αντίστοιχα) ή στην full τρίωρη εμπειρία. Το κόστος κυμαίνεται στα 19-25€ κατ’ άτομο, ανάλογα πόσα μέλη θα έχει η ομάδα σας (από 3 έως 7).

Zodiac  
Αγίου Ιωάννου 10 και Μαβίλη 2, Αγία Παρασκευή, τηλ: 2155011240
Τρία διαφορετικά δωμάτια απόδρασης εγγυώνται ανεβασμένη αδρεναλίνη στο escape room της Αγίας Παρασκευής, το πιο «βατό» Panic Room και τα δυσκολότερα Pyramid και The Godfather. Εμείς προτιμάμε το τελευταίο, για την αυθεντική ατμόσφαιρα ιταλιάνικης μαφίας και την σινεφίλ αίσθησή του.
Η υπόθεση: Βρίσκεστε για διακοπές με την παρέα σας στη Σικελία, και εκεί που απολαμβάνετε το ποτό σας, ακούγεται ένας πυροβολισμός. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε τι έχει γίνει, οι λιγοστοί θαμώνες του μπαρ έχουν εξαφανιστεί. Κι εσείς έχετε 85 λεπτά στην διάθεσή σας για να ειδοποιήσετε την αστυνομία ώστε να σας διασώσει προτού γίνετε στόχος των αντιποίνων της μαφίας.
Info: Η τιμή κατ’ άτομο ξεκινά από τα 11€ (για παρέες 6 ατόμων) και φτάνει τα 17€ για παρέες των δύο ατόμων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v