ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Οι atenistas μας ξεναγούν την Κυριακή στον Εθνικό Κήπο

Αυτή την Κυριακή, οι atenistas μας καλούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον Εθνικό Κήπο και τον φυσικό του πλούτο, φτιάχνοντας ένα αθηναϊκό φυτολόγιο.

Οι atenistas μας ξεναγούν την Κυριακή στον Εθνικό Κήπο

«Γνώρισε τον Εθνικό Κήπο, φτιάξε ένα φυτολόγιο». Το κάλεσμα των atenistas μας φέρνει αυτή την Κυριακή στον Εθνικό Κήπο για να εξερευνήσουμε τα πράσινα μυστικά του.

Εθνικός κήπος: Μια μοναδική και σημαντική όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, που η πλειοψηφία των Αθηναίων δεν γνωρίζει. Όχι τόσο την ύπαρξή του αλλά τον φυτικό πλούτο που φέρει, μιας και φιλοξενεί πάνω από 500 είδη φυτών.

Αυτή την Κυριακή, στις 29 Νοεμβρίου 2015, οι atenistas μας καλούν να βγούμε… από την άγνοια, και να συμμετάσχουμε σε μια «φυτολογική» εκδήλωση γνωριμίας με τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας από τις 11.00 ως τις 15.00.

Η γνωριμία αυτή θα γίνει με τον πιο πρωτότυπο τρόπο: Μέσα από τη δημιουργία φυτολογίου που θα κληθεί κάθε επισκέπτης να φτιάξει. Αρκεί να έχει μαζί του ένα μολύβι ή ένα στυλό, λίγη κόλλα και ένα φυτολόγιο. Ακόμη όμως κι αν δεν έχετε φυτολόγιο, στην είσοδο του κήπου, στη λεωφόρο Αμαλίας πλάι στη Βουλή, θα υπάρχουν χαρτιά, τσιγαρόχαρτα, χαρτόνια και κορδέλα δεσίματος για να φτιάξετε ένα επιτόπου. Θα υπάρχουν ακόμη και καλλιτέχνες για να σας βοηθήσουν να το φτιάξετε όσο πιο ξεχωριστό γίνεται. Τα υλικά θα είναι αρκετά για τους 300 πρώτους επισκέπτες που δεν θα έχουν μαζί τους φυτολόγιο.

Στον Κήπο θα βρίσκονται και γεωπόνοι που θα σας παρέχουν όποια πληροφορία χρειαστείτε. Στο πλαίσιο της γνωριμίας με τον Κήπο, στις 12.00 ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από γεωπόνους της υπηρεσίας του Εθνικού Κήπου.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v