Παρκούρ: Πού θα μάθετε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τρέξιμο, υπερπήδηση εμποδίων, εντυπωσιακές φιγούρες, σώμα και πνεύμα σε πλήρη αρμονία. Η τέχνη του Παρκούρ και πού θα την μάθετε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Παρκούρ: Πού θα μάθετε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε διακριτικά και με ελάχιστο κοινό, για να καταλήξει να διαδοθεί χάρη σε εντυπωσιακά events με αποκορύφωμα το πρόσφατο Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη, στο οποίο μάλιστα νικητής αναδείχτηκε ο «δικός» μας Δημήτρης Κυρσανίδης.


Το Παρκούρ, ή αλλιώς Τέχνη της Φυγής, γεννήθηκε στη Γαλλία και εστιάζει στην ταχύτερη μετακίνηση του traceur (έτσι ονομάζεται ο αθλητής που ασχολείται με αυτό) από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Η μετακίνηση αυτή εκμεταλλεύεται στο έπακρο σωματικές και πνευματικές ικανότητες, απαιτεί συγκεκριμένα κινητικά μοτίβα και – προφανώς – στηρίζεται στην διαρκή εξάσκηση μέσα από την κατάλληλη προπόνηση.


Η προπόνηση αυτή, δεν έχει συγκεκριμένα όρια. Παρκούρ μπορείτε να κάνετε παντού, ακόμα και μέσα στο σπίτι σας που λέει ο λόγος: Να σημαδέψετε δυο γραμμές και να περάσετε από τη μια γραμμή στην άλλη ή να πηδήξετε πάνω από μια καρέκλα ή από τον καναπέ. Το καλύτερο βέβαια, είναι να βγείτε από το σπίτι και να προπονηθείτε έξω.


Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του Παρκούρ: Να βγάλει τα παιδιά/νέους/ενήλικες έξω, να γεμίσουν πλατείες και αλάνες, να «ξεκολλήσουν» από τον καναπέ και να εκφραστούν με την κίνηση και το σώμα τους.


Μπερδευτήκατε ή δεν καταλάβατε περί τίνος πρόκειται παρά τις περιγραφές; Ιδού μερικά βίντεο για να μπείτε στο πνεύμα.



Αν σας κίνησε λοιπόν το ενδιαφέρον η ιδιαίτερη αυτή μορφή άσκησης, τότε οι «σχολές» και οι κοινότητες για να μάθετε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρουν μαθήματα για αρχάριους, αλλά και προχωρημένους σε ειδικούς χώρους ή κατόπιν συνεννόησης σε εξωτερικά σημεία συνάντησης.

 

Athens Parkour Academy

Από τις πρώτες σχολές για Παρκούρ στην Αθήνα, η Athens Parkour Academy προσφέρει μαθήματα για αρχάριους και προπόνηση ενδυνάμωσης - φυσικής κατάστασης - τεχνικής για προχωρημένους αθλητές. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται και εξωτερικούς χώρους σε όλη την Αθήνα, κατόπιν συνεννόησης και με πλήρη ασφάλεια. Περισσότερα εδώ.

 
Vertical Reaction
Εξειδικεύονται στα Freestyle Gymnastics, δηλαδή σε ασκήσεις που βασίζονται στην ενόργανη, χωρίς όμως την αυστηρότητα και τους στενούς της όρους και σας μαθαίνουν να ελέγχετε το σώμα σας μέσα από ασκήσεις και για Παρκούρ. Περισσότερα εδώ. http://verticalreaction.gr/info.php

Index Finger Vault
Με έδρα τους τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουν να σας προπονήσουν στο Παρκούρ είτε είστε αρχάριοι, είτε προχωρημένοι. Περισσότερα εδώ


North Greece Union
Προπονούν αρχάριους και προχωρημένους στη Θεσσαλονίκη, κυρίως σε πανεπιστήμια, στην Αγίας Σοφίας και στον Λευκό Πύργο, αλλά και σε άλλα μέρη έπειτα από συνεννόηση. Περισσότερα για την ομάδα εδώ



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v