ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Ξεκινά το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας

Μάθετε για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφεριακής Ανάπτυξης που διοργανώνεται στον Βόλο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ξεκινά το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ), της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΜΧΠΠΑ στο Βόλο από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Σε συνέχεια των προηγούμενων τριών συνεδρίων Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώθηκαν από το ΤΜΧΠΠΑ, σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη, συζήτηση και επιστημονική διερεύνηση του συνολικού εύρους των θεμάτων που άπτονται του χωρικού σχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κεντρικούς άξονες όπως η πολεοδομία, η χωροταξία, η αστική και περιφερειακή ανάπτυξη,καθώς και η βιώσιμη ανάπτυξη και η διαχείριση του περιβάλλοντος.

Το συνέδριο απευθύνεται στα άτομα που δραστηριοποιούνται στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα: Μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους, καθώς και φοιτητές.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για όλα τα γνωστικά αντικείμενα του χωρικού σχεδιασμού και της χωρικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες όπως: νέο θεσμικό πλαίσιο χωρικού σχεδιασμού και περιβάλλοντος, χωρικές επιπτώσεις της κρίσης, μάρκετινγκ και branding τόπου, ελεύθερος χρόνος (τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, διασκέδαση), σχεδιασμός του ήχου, πόλη και κινηματογράφος, κλιματική αλλαγή και δράση, προστασία οικοσυστημάτων και βιοποικιλότητας, μεταφορές και βιώσιμη κινητικότητα, στεγαστική πολιτική, διαχείριση ακινήτων, καινοτομία και επιχειρηματικότητα, χωροθέτηση επενδύσεων, γεωπληροφορική, ανοικτά δεδομένα, αστική αναγέννηση, ποιότητα ζωής, κοινωνικά προβλήματα και χωρική ανάπτυξη, δημογραφικές εξελίξεις, πρωτογενής τομέας και βιώσιμος σχεδιασμός της διατροφής κ.ά. Περιλαμβάνει, επίσης, ειδικές συνεδρίες νέων επιστημόνων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώνεται, επίσης, φοιτητικός διαγωνισμός ταινιών ντοκιμαντέρ με τίτλο Οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις της πόλης και αντικείμενο την πόλη και την αρχιτεκτονική.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://conferenceprd4.prd.uth.gr/, καθώς και στα τηλέφωνα 2421074494 (Εύα Ψαθά) και 2421074436 (Δώρα Παπαθεοχάρη). Μπορείτε επίσης να στείλετε e-mailστη διεύθυνση conferenceprd4@uth.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Υπάρχει κάποιο σημείο, πέρα από το οποίο, η υπομονή παύει να είναι αρετή."

Thomas Morton

  • 1502 - Φτάνει στην Κόστα Ρίκα ο Χριστόφορος Κολόμβος, στο τέταρτο και τελευταίο ταξίδι του.

    1834 - Η Αθήνα ονομάζεται Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους

© 2002-2019 MEDIA2DAY