Ποδηλατάδα στην Ιστορία της Αθήνας με τους Atenistas!

Αυτή την Κυριακή, οι Atenistas οργανώνουν μια περιήγηση στα αγάλματα της Αθήνας. Μια ποδηλατάδα στην… γλυπτή Ιστορία της πόλης.
Ποδηλατάδα στην Ιστορία της Αθήνας με τους Atenistas!
Πριν λίγο καιρό, οι Atenistas ανέλαβαν να καταγράψουν τα αγάλματα της Αθήνας και τα συγκέντρωσαν σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα. Αυτό το project έγινε αφορμή για την ιδέα μιας ομαδικής εξόρμησης με τα ποδήλατα στο κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε την Ιστορία της μέσα από τα αγάλματα των δρόμων της.

Αυτή την Κυριακή 7/12 λοιπόν, η ομάδα atenistasBike οργανώνει ποδηλατάδα με άξονα αγάλματα της Αθήνας, μιας πόλης που διαθέτει πλάκες, στήλες, γλυπτά βγαλμένα από την ιστορία και την τέχνη της, που πολλοί κάτοικοί της αγνοούμε και προσπερνάμε καθημερινά.

Με μέσο τα ποδήλατα σε μια κυκλική διαδρομή 15 χιλιομέτρων που αγκαλιάζει το κέντρο, οι Atenistas μας καλούν να βολτάρουμε και να γνωρίσουμε σπουδαία αγάλματα της πόλης: Ξεκινάμε από την πλατεία Βικτωρίας, ανηφορίζουμε προς το Σύνταγμα έχοντας σταματήσει μπροστά από ποιητές, λογοτέχνες, πολιτικούς, φιλοσόφους, στρατηγούς και… θεούς. Κατηφορίζουμε προς το Kαλλιμάρμαρο, περνάμε έξω από το Ηρώδειο και καταλήγουμε στο Θησείο, το Γκάζι, το Μεταξουργείο και, τελικά, την Ομόνοια.

Σε κάθε στάση θα γίνεται μια μικρή παρουσίαση του αγάλματος, του προσώπου που απεικονίζει καθώς και του καλλιτέχνη που το φιλοτέχνησε. Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 07/12 στην πλατεία Βικτωρίας στις 11.00 το πρωί (διάρκεια βόλτας: 3 περίπου ώρες). Μάθετε περισσότερα εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v