Η ελληνική μυθολογία… σαν παραμύθι στου Κακογιάννη

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη κάνει τους αρχαίους ελληνικούς μύθους… παραμύθια, και μας τους αφηγείται με τον δικό της μοναδικό τρόπο στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
Η ελληνική μυθολογία… σαν παραμύθι στου Κακογιάννη
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ταξιδεύουν οι μεγάλοι ήρωες στον κάτω κόσμο; Πώς περνά κανείς από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη; Ποια είναι η απάντηση στο αίνιγμα της Σφίγγας; Πόσο θεσπέσια είναι τα μήλα των Εσπερίδων;

Η αγαπημένη μας παραμυθού Σάσα Βούλγαρη κάνει κάθε Κυριακή στο Ίδρυμα Κακογιάννη την ελληνική μυθολογία παραμύθι. Και μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν γεμάτο φτερωτούς θεούς, γενναίους πολεμιστές, επικές περιπέτειες και μυθικά αινίγματα.

Με ιστορίες που αλλάζουν κάθε φορά, με λιτή σκηνική παρουσία, όπως ταιριάζει στην αφήγηση των μύθων με όχημα την φωνή, το τραγούδι, την αυτοσχεδιαστική κίνηση και με πρωτότυπα μουσικά όργανα, μια παραμυθού βάζει τα πιο δυνατά της λόγια για να ζωντανέψει τις μυθολογικές εικόνες μπροστά στα μάτια μας.

Αυτή την Κυριακή 23 Νοεμβρίου η αφήγηση έχει για θέμα τις «θεών και ηρώων πράξεις» και μιλά για την Μεγάλη Θεά, την Ήρα που ζηλεύει, για την Ευρώπη που ταξιδεύει, για την Αθηνά που βαφτίζει μια πόλη και εν συνεχεία θυμώνει. Την επόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου οι πράξεις θεών και ηρώων συνεχίζονται με τον Ποσειδώνα που ορίζει τα νερά, τους θαλασσινούς δαίμονες, την κόρη του Νηρέα Αμφιτρίτη και τη Δήμητρα που αναζητά την κόρη της σε έναν κόσμο πολύ μακριά από εδώ.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων μηνών στο site του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Οι αφηγήσεις ξεκινούν κάθε Κυριακή στις 12.30, διαρκούν μία ώρα και απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως… 105 ετών. Όπως λέει η ίδια η κ. Βούλγαρη, «τα παραμύθια είναι απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, για αυτό όποιος θέλει μπορεί να τα ακούσει χωρίς να συνοδεύεται απαραίτητα από παιδάκι».

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς.


Info:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ.: 210 3418579
Αίθουσα 1 ισογείου
Τιμές εισιτηρίων: 8€, 6€ Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v