Βίντεο: Η ελεύθερη πτώση στη Γη από το διάστημα

Ολόκληρο το εννιάλεπτο βίντεο της ελεύθερης πτώσης που πραγματοποίησε από το διάστημα ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.
Βίντεο: Η ελεύθερη πτώση στη Γη από το διάστημα
Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Οκτωβρίου του 2012, όταν ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ ανέβηκε με ένα αερόστατο ηλίου στα 39 χιλιόμετρα πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικό των ΗΠΑ και εν συνεχεία βούτηξε στο κενό, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ ελεύθερης πτώσης. Η… προσγείωσή του πραγματοποιήθηκε αισίως εννέα λεπτά αργότερα, και η ιστορική «βουτιά» καταγράφηκε από μικρο-κάμερες επάνω στη στολή του, από αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Σήμερα, ολόκληρο το εννιάλεπτο βίντεο του «ατρόμητου Φέλιξ» δόθηκε στη δημοσιότητα από την GoPro, την εταιρεία που παράγει μικρές φορητές κάμερες, ιδιαίτερα δημοφιλείς στους λάτρεις των ακραίων σπορ. Περιττό, βέβαια, να αναφέρουμε ότι το βίντεο κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Η ανάλυση των δεδομένων τηλεμετρίας δείχνει ότι η μέγιστη ταχύτητά του έφτασε τα 1.343 χιλιόμετρα την ώρα, περίπου 1,24 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου στο ύψος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ο αλεξιπτωτιστής.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v