Λούνα παρκ στην Αθήνα: Μικροί και μεγάλοι… εν δράσει

Συγκεντρώνουμε τα amusement parks της Αθήνας και σας δίνουμε ιδέες για εξόδους γεμάτες διασκέδαση και ξεγνοιασιά με τα παιδιά.
Λούνα παρκ στην Αθήνα: Μικροί και μεγάλοι… εν δράσει
του Γιώργου Κόκουβα

Τραμπολίνο και τρενάκια, rollercoasters και ρόδες, πισίνες και στοιχειωμένα σπίτια, πάρτι και γευστικές εκπλήξεις. Τα (λίγα, αλλά καλά) amusement parks της πόλης σας προσκαλούν για μαραθώνιους διασκέδασης και ξεγνοιασιάς με τα παιδιά σας -ή και χωρίς αυτά, στις διευθύνσεις που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω.

*Allou! fun park 


Το γνωστότερο και πιο σύγχρονο amusement park της πόλης βρίσκεται στου Ρέντη και αυτοσυστήνεται ως urban fun πάρκο, σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές και με ένα πρωτοποριακό μίγμα rides που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τα αντίστοιχα πάρκα των μεγάλων μητροπόλεων. Εδώ θα βρείτε παιχνίδια σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, τα «Προσδεθείτε», για extreme εκρήξεις αδρεναλίνης (6G, 4G, shock tower και free fall), τα «fun-ταστικά» (όπως στοιχειωμένα σπίτια, τρελούς καρχαρίες, rollercoaster σε κάθε μορφή κ.α.) και τα παιχνίδια δεξιοτήτων (σημάδι, αντίληψη, ταχύτητα, με πλούσια δώρα για τους καλύτερους).

-Kidom: Δικαίωμα στην αδρεναλίνη των παραπάνω παιχνιδιών έχουν και οι ενήλικες, αλλά σίγουρα χρειαζόταν ένας χώρος αποκλειστικά για τους μικρούς φίλους του Allou. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα fun park μέσα στο fun park, ένα «βασίλειο» αποκλειστικά για παιδιά, που ονομάζεται Kidom. Ένας αλλιώτικος, παραμυθένιος κόσμος, ο κόσμος του Kidom περιμένει τους μικρούς του φίλους να το εξερευνήσουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Πληροφορίες:
Το Allou! λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο, με το εξής ωράριο – Δευτέρα ως Παρασκευή 18.00-24.00, Σάββατο 11.00-1.00 και Κυριακή και αργίες 11.00-24.00.
Διεύθυνση: Κηφισού και Πέτρου Ράλλη, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, τηλ 210 8092888
Τιμή: Το Allou! Day Pass στοιχίζει 15€ (ή 12€ κάθε Τετάρτη) και σας δίνει την δυνατότητα να παίξετε όσες φορές θέλετε σε όλα τα παιχνίδια του Allou! και του Kidom, εκτός των House of Fear, Magic Slide, 6G, τα συγκρουόμενα, τα κερματοφόρα και τα παιχνίδια δεξιοτήτων (παρ’ όλα αυτά, με το pass δικαιούστε έκπτωση σε κάποια από αυτά). Υπάρχουν επίσης και τα Food+Fun Passes (19€), που περιλαμβάνουν και ένα γεύμα. Περισσότερα για τις τιμές εδώ


*Αηδονάκια 


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε διαφορετικά λούνα παρκ έχουν στήσει σε όλη την Αττική τα ιστορικά Αηδονάκια, κυρίως για παιδιά 4-12 ετών, με ιδιαίτερη αδυναμία σα διαδραστικά και αθλητικά παιχνίδια, χωρίς να λείπουν φυσικά και οι κλασικές αγαπημένες γωνιές των λούνα παρκ. Λουνα παρκ «Τα Αηδονάκια» θα βρείτε στο δαχτυλίδι της λεωφόρου Κηφισίας, στον τρίτο όροφο του The Mall Athens, στο Escape Center στο Ίλιον, στο εμπορικό κέντρο McArthur Glen στα Σπάτα και στην παραλία Ωρωπού.

Ανάμεσα στα παιχνίδια, θα βρείτε συγκρουόμενα, σκοποβολή, ψάρεμα, ιππόδρομο, τρένο-«σκουλήκι», πύργο αναρρίχησης, τραμπολίνο, αράχνη, safari, καρουζέλ, ινδιάνικο ποτάμι, πανοραμική ρόδα, φουσκωτά και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Πληροφορίες:
Τα ωράρια του καθενός από τα πέντε λούνα παρκ είναι διαφορετικά και μπορείτε να τα δείτε, μαζί με πληροφορίες πρόσβασης, εδώ. http://www.aidonakia.gr/indexgr.html
Το ειδικό βραχιόλι που δίνει πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια στοιχίζουν 15€ (Κηφισίας), 4,90€ (παιδότοπος Mall ή McArthur Glen), 12€ (Ίλιον ή Ωρωπός). Αν δεν θέλετε βραχιολάκι, υπάρχουν μάρκες για κάθε παιχνίδι, που κυμαίνονται στα 2,50 με 3€).

*Blanos Park 


Μια όαση παιχνιδιού και δραστηριοτήτων περιμένει εσάς και τα παιδιά σας στα Σπάτα, όπου το Blanos Park διαθέτει εγκαταστάσεις για κάθε γούστο. Όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να τριγυρίσετε με τα παιδιά σας σε ένα μεγάλο λούνα παρκ και έναν τεράστιο παιδότοπο, αλλά θα παίξετε και bowling, θα κάνετε παγοδρομίες και θα εξασκηθείτε στο μπιλιάρδο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πολυχώρου. Θα βρείτε επίσης εστιατόριο με ελληνική και διεθνή κουζίνα με ειδικά παιδικά μενού και ένα café bar για καφέ και ανάκτηση δυνάμεων.

Πληροφορίες:
1ο χλμ Λ. Πικερμίου-Σπατών, Σπάτα Αττικής, τηλ. 2106635835
Δευ-Παρ 17.00 –1:00, Σαβ-Κυρ 10.00-1.00
Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με την δραστηριότητα

*Athens Holiday Park 


Είτε το budget σας φέτος έκανε απαγορευτικές τις οικογενειακές διακοπές, είτε επιστρέψατε από αυτές και τα πιτσιρίκια σας πλέον… βράζουν στο ζουμί τους, μακριά από την θάλασσα και τα καλοκαιρινά παιχνίδια, το Athens Holiday Park είναι η λύση για να συνεχίσουν να νιώθουν σαν σε διακοπές. Πρόκειται για ένα τεράστιο καλοκαιρινό πάρκο, κλειστό, πλήρως κλιματιζόμενο και με τα καλύτερα standards ασφάλειας, που εκτείνεται στα 12.000τ.μ. του M.E.C. Παιανίας. Εκεί θα βρείτε 45 πρωτότυπα παιχνίδια για κάθε ηλικία και γούστο. Βουτιές, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, αγώνες, διαστημικά ταξίδια, τραμπολίνο, τσουλήθρες, πισίνες, εξερευνήσεις αλά Indiana Jones, illusion games αδρεναλίνης και πολλές γεύσεις για να ανακτούν οι μικροί σας μπόμπιρες δυνάμεις είναι μερικά από όσα τους περιμένουν στο Athens Holiday Park.

Πληροφορίες:
M.E.C. Παιανίας μέσω της Λεωφ. Λαυρίου (αριθμός 301) ή μέσω της Αττικής Οδού (Έξοδος 17 – Κάντζα), καθώς και με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Metro, Προαστιακός, ΟΑΣΑ).
Το Athens Holiday Park λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τις 11 το βράδυ.
Εισιτήριο: Στην πρώτη επίσκεψη το εισιτήριο στοιχίζει 8€, στην δεύτερη 4€ και η τρίτη επίσκεψη είναι δωρεάν και για τα 45 παιχνίδια.
Το Athens Holiday Park θα παραμείνει ανοιχτό ως τις 8 Σεπτεμβρίου.

*Volta Fun Town 


Αν έχετε όρεξη για μια «volta» γεμάτη διασκέδαση, παιχνίδια και ξεγνοιασιά με τα παιδιά σας, τότε τέσσερις γωνιές του Volta Fun Town σας περιμένουν σε διάφορες γωνιές της Αθήνας: Στην Μαρίνα Φλοίσβου, στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, στο Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο και στο Athens Heart στον Ταύρο. Εκεί θα βρείτε παιδότοπους με συναρπαστικές κατασκευές και τεράστια φουσκωτά, τραμπολίνο, πίστα roller skate, play room για προβολές και παραστάσεις, gamers space με ηλεκτρονικά παιχνίδια, πίστα baby cart, παιδικό τρενάκι, spider αναρρίχηση, λιμουζίνες, βάρκες, πισίνες και πολλές εκδηλώσεις. Τον Σεπτέβριο για παράδειγμα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα Volta Fun Town ετοιμάζουν ημερίδες γεμάτες ενδιαφέροντα σεμινάρια, δώρα, DIΥ εργαστήρια, back to school party κ.α. – μάθετε περισσότερα εδώ

Πληροφορίες:
Ώρες λειτουργίας 10.00-22.00
Η (νέα, μειωμένη) είσοδος στον παιδότοπο στοιχίζει 5€ από Δευτέρα ως Κυριακή.
Διατίθενται ειδικά beepers για να ειδοποιούνται οι γονείς όταν τα παιδιά τους αναζητούν, ώστε να μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τα ψώνια τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v