ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Εξώφυλλα περιοδικών: 22 απολαυστικά ρετρό φωτογραφίες

Η Ιστορία του 20ου αιώνα, όπως αποτυπώθηκε σε 22 εξώφυλλα ελληνικών και ξένων περιοδικών: Από τις Εικόνες μέχρι το Wired, και από το Life μέχρι το Ρομάντσο.

Ο Πασχάλης, η Μαριάννα Τόλη, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Robert Williams παραδίδουν μαθήματα σολφέζ στην Eurovision του 1977. Ο Bill Gates ποζάρει με μια δισκέτα και τεράστια μαύρα κοκάλινα γυαλιά before it was cool. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κερδίζει τις εκλογές και μας κοιτάζει με βλέμμα σιγουριάς από το εξώφυλλο των Εικόνων. Ο «θρίαμβος της ελληνικής ομορφιάς στη Μεσόγειο» κοσμεί το εξώφυλλο του Ρομάντσου.

Η Ιστορία φαίνεται πολύ διαφορετική, αν την κοιτάζεις μέσα από τα εξώφυλλα των παλιών περιοδικών: Είναι γήινη, καθημερινή, χειροπιαστή. Είναι γεγονότα που συνέβησαν τώρα, που μαθεύτηκαν μόλις, που κρεμάστηκαν στα περίπτερα, που δεν έχουν προλάβει να γραφτούν σε σκονισμένα βιβλία με κιτρινισμένες σελίδες.

Ίσως γι’ αυτό μας αρέσει τόσο να χαζεύουμε τα εξώφυλλα των παλιών περιοδικών. Ίσως, πάλι, απλώς να απολαμβάνουμε την vintage αισθητική τους.

Η.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση."

Βολταίρος

  • 1791 - Γεννιέται ο Μάικλ Φαραντέι, Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας.
    1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2