Εξώφυλλα περιοδικών: 22 απολαυστικά ρετρό φωτογραφίες

Η Ιστορία του 20ου αιώνα, όπως αποτυπώθηκε σε 22 εξώφυλλα ελληνικών και ξένων περιοδικών: Από τις Εικόνες μέχρι το Wired, και από το Life μέχρι το Ρομάντσο.
Εξώφυλλα περιοδικών: 22 απολαυστικά ρετρό φωτογραφίες
Ο Πασχάλης, η Μαριάννα Τόλη, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Robert Williams παραδίδουν μαθήματα σολφέζ στην Eurovision του 1977. Ο Bill Gates ποζάρει με μια δισκέτα και τεράστια μαύρα κοκάλινα γυαλιά before it was cool. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κερδίζει τις εκλογές και μας κοιτάζει με βλέμμα σιγουριάς από το εξώφυλλο των Εικόνων. Ο «θρίαμβος της ελληνικής ομορφιάς στη Μεσόγειο» κοσμεί το εξώφυλλο του Ρομάντσου.

Η Ιστορία φαίνεται πολύ διαφορετική, αν την κοιτάζεις μέσα από τα εξώφυλλα των παλιών περιοδικών: Είναι γήινη, καθημερινή, χειροπιαστή. Είναι γεγονότα που συνέβησαν τώρα, που μαθεύτηκαν μόλις, που κρεμάστηκαν στα περίπτερα, που δεν έχουν προλάβει να γραφτούν σε σκονισμένα βιβλία με κιτρινισμένες σελίδες.

Ίσως γι’ αυτό μας αρέσει τόσο να χαζεύουμε τα εξώφυλλα των παλιών περιοδικών. Ίσως, πάλι, απλώς να απολαμβάνουμε την vintage αισθητική τους.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v