ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Εξώφυλλα περιοδικών: 22 απολαυστικά ρετρό φωτογραφίες

Η Ιστορία του 20ου αιώνα, όπως αποτυπώθηκε σε 22 εξώφυλλα ελληνικών και ξένων περιοδικών: Από τις Εικόνες μέχρι το Wired, και από το Life μέχρι το Ρομάντσο.

Ο Πασχάλης, η Μαριάννα Τόλη, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Robert Williams παραδίδουν μαθήματα σολφέζ στην Eurovision του 1977. Ο Bill Gates ποζάρει με μια δισκέτα και τεράστια μαύρα κοκάλινα γυαλιά before it was cool. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κερδίζει τις εκλογές και μας κοιτάζει με βλέμμα σιγουριάς από το εξώφυλλο των Εικόνων. Ο «θρίαμβος της ελληνικής ομορφιάς στη Μεσόγειο» κοσμεί το εξώφυλλο του Ρομάντσου.

Η Ιστορία φαίνεται πολύ διαφορετική, αν την κοιτάζεις μέσα από τα εξώφυλλα των παλιών περιοδικών: Είναι γήινη, καθημερινή, χειροπιαστή. Είναι γεγονότα που συνέβησαν τώρα, που μαθεύτηκαν μόλις, που κρεμάστηκαν στα περίπτερα, που δεν έχουν προλάβει να γραφτούν σε σκονισμένα βιβλία με κιτρινισμένες σελίδες.

Ίσως γι’ αυτό μας αρέσει τόσο να χαζεύουμε τα εξώφυλλα των παλιών περιοδικών. Ίσως, πάλι, απλώς να απολαμβάνουμε την vintage αισθητική τους.

Η.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που αγιάζει τον σκοπό"

Λέων Τρότσκι

  • -1880: Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας για 10η φορά (ρεκόρ στην ελληνική πολιτική ιστορία).

    -1912: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Θεσσαλονίκη απ’ τους Οθωμανούς.

    -1879: Γεννιέται ο Λέων Μπρονστάιν, γνωστότερος ως Τρότσκι, ρώσος πολιτικός, ηγετική μορφή της Οκτωβριανής Επανάστασης.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2