10 τρόποι να σκοτώσετε την ώρα στο γραφείο

Βαριέστε, παραδεχτείτε το. Και στην συνέχεια αντιμετωπίστε το, με 10 απολαυστικές ιστοσελίδες που συγκεντρώσαμε για να σκοτώσετε τον αυγουστιάτικο χρόνο.
10 τρόποι να σκοτώσετε την ώρα στο γραφείο
του Γιώργου Κόκουβα

Αντί να κάνετε διακοπές, ο Αύγουστος σας βρίσκει στην πόλη, αγκαλιά με τον υπολογιστή σας, είτε να κάνετε ότι δουλεύετε, αν είστε από τους τυχερούς που έχουν δουλειά, είτε να πατάτε ξανά και ξανά το refresh στο Facebook, για να βλέπετε τις φωτογραφίες των φίλων σας που βρίσκονται σε κάποια παραλία.

Κατ’ αρχήν, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς εδώ όλους τους λόγους που θα πρέπει να είστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Και εν συνεχεία, σας παραθέτουμε δέκα τρόπους να το ξεπεράσετε: Δέκα απολαυστικά «άχρηστες» ιστοσελίδες ή ενδιαφέροντα blogs που είναι ό,τι πρέπει για να σκοτώσετε την ώρα σας με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

*Bored Panda 
Το ανακαλύψαμε τυχαία όταν πέσαμε πάνω σε αυτό εδώ το αφιέρωμα στα φαγητά που μαγειρεύουν οι γιαγιάδες ανά τον κόσμο. Και από τότε, όταν θέλουμε εγγυημένη απόλαυση μέσω φωτογραφικών αφιερωμάτων, είναι το link που ακολουθούμε για να χαθούμε επί ώρες στα εκατοντάδες δημοσιεύματά του, με θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των αξιοπερίεργων, από παράξενους χάρτες ανά τον κόσμο μέχρι τις τοπ χελώνες που μεταμφιέστηκαν σε hamburgers

*Drinkify 
Τι είναι ο Αύγουστος χωρίς αλκοόλ και μουσική; Το ποτήρι σας όμως, δεν πρέπει να περιέχει το περιεχόμενο του πρώτου τυχόντος μπουκαλιού. Πρέπει να ταιριάζει με τα μουσικά σας γούστα. Το Drinkify λύνει αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει την ανθρωπότητα με τον πιο απλό τρόπο. Βάζετε στο σχετικό πεδίο τον καλλιτέχνη ή το συγκρότημα που ακούτε αυτή τη στιγμή, και σας προτείνει το κατάλληλο ποτό ή κοκτέιλ για να συνοδεύσετε την ακρόαση. Αν πληκτρολογήσετε για παράδειγμα τους κλασικούς Rolling Stones, θα σας προτείνει το επίσης κλασικό ρούμι με cocktail onions, ενώ αν είστε σε πιο ποπ διάθεση και ακούτε Rihanna, θα σας προτείνει κοκτέιλ με το όνομά της, ήτοι Red Bull με σος ταμπάσκο και χυμό λεμόνι και μια ελιά, σερβιρισμένο σε ψηλό ποτήρι. Φυσικά, όσο διαβάζετε τις συνταγές, θα παίζει αυτόματα κάποιο τραγούδι του αντίστοιχου καλλιτέχνη στο background.

*Pointer Pointer 
Όταν η βαρεμάρα αγγίζει κόκκινο, το ρίχνουμε στο… «κάψιμο». Και μπαίνουμε στο Pointer Pointer, τοποθετούμε σε μια οποιαδήποτε θέση της οθόνης τον κέρσορα, και η ιστοσελίδα βρίσκει αυτόματα μια φωτογραφία από τον ιστό (συνήθως από ενσταντανέ που έχουν ανεβάσει άγνωστοι στα social media από τα πάρτι τους), στην οποία κάποιος βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να επισημάνει τον κέρσορά μας. Δυσκολεύστε να καταλάβετε αυτό το επιπέδου πυρηνικής φυσικής concept; Κάντε κλικ και καείτε κι εσείς.

*This Day 
Πρόκειται για side project της Nikon, μία ιστοσελίδα μέσα στην ιστοσελίδα της, που εντοπίζει στα φωτογραφικά αρχεία της εταιρίας ενσταντανέ που αντιστοιχούν στην φιλοσοφία «σαν σήμερα». Αν μπείτε για παράδειγμα στο site στις 6 Αυγούστου, θα εντοπίσει φωτογραφία από ένα σημαντικό γεγονός – συγκεκριμένα σε αυτό το παράδειγμα τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945. Το ευτυχές είναι πως πέρα από το «σπάνιο» των φωτογραφιών, η σελίδα συνοδεύεται από εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο περιβάλλον και μινιμαλιστικές γραφιστικές λεπτομέρειες.

*Breathing Earth 
Όσο εσείς «βράζετε» από βαρεμάρα στο γραφείο, στον πλανήτη γίνονται «σημεία και τέρατα». Αν μάλιστα είστε λάτρεις των αριθμών και των στατιστικών, θα απολαύσετε όσο κι εμείς τον διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη του Breathing Earth, που σας ενημερώνει ανά δευτερόλεπτο για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε κάθε κράτος του πλανήτη. Πόσοι γεννήθηκαν από την στιγμή που εσείς μπήκατε σε αυτή την ιστοσελίδα; Πόσοι άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο, πόσος είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός και πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπεται την στιγμή που μιλάμε;

*Το γενεαλογικό δέντρο των Θεών 
Υποθέτουμε πως και στην αρχαία Ελλάδα βαριούνταν πολύ. Και δεν υπήρχε και internet τότε. Επομένως, έπρεπε να βρουν άλλους τρόπους να γεμίσουν τα καλοκαίρια τους: Έφτιαχναν ιστορίες, με μυθικά ζευγαρώματα, τέκνα θεών, με καταραμένους ημίθεους και περιπέτειες στα παλάτια του Ολύμπου, που δημιούργησαν αυτό το θεϊκό γαϊτανάκι που μπορείτε να αντικρίσετε στο παραπάνω link. Το γενεαλογικό δέντρων των αρχαιοελληνικών θεών κρύβει εκπλήξεις και ενδιαφέρουσες ιστορίες, που θεράπευσαν την ανία πολλούς αιώνες πριν. Ευτυχώς, μπορούν να το κάνουν ακόμα.

*College Humor 
Αν ένα πράγμα είναι hot αυτή τη στιγμή στα social media, αυτό είναι οι χιουμοριστικές φωτογραφίες, τα σκωπτικά σχόλια με βάση την επικαιρότητα και οι ξεκαρδιστικές λίστες με απλά καθημερινά πράγματα. Όλα αυτά μας τα χαρίζει απλόχερα το College Humor, που φροντίζει να ταΐζει με φρέσκο υλικό το ανώριμο κολλεγιόπαιδο που κρύβουμε μέσα μας. Για έξτρα δόση ανωριμότητας, την ίδια ακριβώς δουλειά, με παρόμοια πρόκληση κύματος χαχανητών, κάνει και το Buzzfeed.com

*Recite This 
Έχετε παρατηρήσει ότι τα quotes και οι ατάκες, παρουσιασμένα με περίτεχνα templates και γραφιστικά κόλπα έχουν κατακλύσει τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο; Ε λοιπόν, είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας. Στο Recite this, γράφετε την ατάκα σας, και αυτόματα σας προτείνονται δεκάδες διαφορετικά σχέδια και γραμματοσειρές για να επιλέξετε το δικό σας «καλούπι» και να το κοινοποιήσετε με υπερηφάνεια στο Facebook ή το Pinterest σας.

*The Useless Web 
Αυτή η ιστοσελίδα δεν έχει τίποτα. Μόνο ένα link, πάνω στο οποίο διαβάζουμε: «Πήγαινέ με σε ένα άχρηστο site, παρακαλώ». Και αυτό κάνει. Κάθε φορά που πατάς το link, σε κατευθύνει σε ένα τόσο «άχρηστο» site, που σε κάνει να γελάς με την φαντασία η οποία φωλιάζει στο παγκόσμιο internet. Δοκιμάστε το, κι αν καταφέρετε να σταματήσετε να πατάτε το link πάνω στο «παρακαλώ» πριν περάσει τουλάχιστον ένα μισάωρο, τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Ή και όχι, γιατί εμείς ακόμη θα έχουμε το χέρι στο ποντίκι, πατώντας ξανά και ξανά το link.

*Και κάτι ελληνικό
Αν δεν σας έφτασαν τα παραπάνω, ή θέλετε και κάτι εγχώριο για να γελάσετε αλά ελληνικά, τότε επισκεφθείτε το παλαιότερο αφιέρωμά μας στις «καμένες» σελίδες των social media. Αν πάλι σας αρέσει η καλτ ελληνική τηλεόραση, θα γελάσετε αρκετά με το blog Μακαρένια. Τέλος, τσεκάρετε την νέα μας απόλαυση, το blog Paradekarto, που μετατρέπει «αθώες» φράσεις σε εικονικά λογοπαίγνια με τον πιο ωραίο τρόπο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v