ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Ξύλο στην Βουλή: «Πολιτικές» μάχες… δίχως αύριο

Το ξύλο μεταξύ Ελλήνων πολιτικών αποτελεί πηγή έμπνευσης για ένα ελληνικό βίντεο game το οποίο, αν κρίνουμε από την demo έκδοσή του, πρόκειται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Το όνομα αυτού; Ξύλο στην Βουλή!

Ξύλο στην Βουλή: «Πολιτικές» μάχες… δίχως αύριο

«Σε μια φανταστική Ελλάδα, οι πολιτικές εκλογές διεξάγονται μέσω ενός τρελού πρωταθλήματος ξύλου χωρίς κανόνες», αναφέρει η περιγραφή του video game στην σελίδα του Groopio. Πρόκειται για ένα – ημιτελές προς το παρόν – παιχνίδι στα πρότυπα του Street fighter και του Mortal Kombat, το οποίο σύμφωνα με τον εμπνευστή και δημιουργό του Σπύρο Κοντή,» αντικατοπτρίζει – στην υπερβολική και χιουμοριστική του εκδοχή - το γενικό κλίμα της εποχής σε ολόκληρο τον κόσμο».

O κ. Κόντης ευελπιστεί να μαζέψει μέσω της πλατφόρμας του Groopio περίπου δύο χιλιάδες ευρώ για να ολοκληρώσει το παιχνίδι του, ενώ όπως λέει μέρος των εσόδων από το παιχνίδι θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αφού εγκαταστήσετε το demo του παιχνιδιού (από εδώ: http://www.sendspace.com/file/wbi793 ) και το εγκαταστήσετε, θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο πολιτικούς: την Κανέλλα (το πιάσατε έτσι;) και τον Κασηλία.

Πριν ξεκινήσει η… μάχη θα χρειαστεί πρώτα να κερδίσετε τον εαυτό σας στο ρινγκ σε δύο γύρους, αφ’ ενός για να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό του παιχνιδιού, αφ’ ετέρου γιατί «πριν αντιμετωπίσεις τον αντίπαλό σου, πρέπει να νικήσεις τον εχθρό που κρύβεται μέσα σου», όπως λέει η εισαγωγική οθόνη του παιχνιδιού.Ο κάθε παίκτης ελέγχεται και επιτίθεται με την χρήση του keyboard (βελάκια, Α,Χ και Ζ) ενώ διαθέτει και την δική του special κίνηση. Η Κανέλλα για παράδειγμα, επιτίθεται με μια πύρινη μπάλα φωτιάς από το στόμα της (πύρινος λόγος) και κάνει άμυνα χρησιμοποιώντας ως ασπίδα το διάβασμα του Ριζοσπάστη, ενώ ο Κασηλίας έχει ως special κίνηση το «λούσιμο» του αντιπάλου με ένα ποτήρι νερό.

Στην κεντρική οθόνη υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί, όπως ο Βενιζόλιος, ο Παγκάλαρος, ο Σαμαρέλος, ο Καρβέλης, ο Τσιπρόνεος, η Παπαντάμα και το σατανικό ρομπότ Μερκέλα, οι οποίοι λογικά θα είναι διαθέσιμοι στην full έκδοση του παιχνιδιού.

Οι δημιουργοί του πάντως, ξεκαθαρίζουν πως το παιχνίδι αυτό φτιάχτηκε για καθαρά ψυχαγωγικούς σκοπούς και πως «όλα αυτά συμβαίνουν μόνο σε έναν φανταστικό κόσμο, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα κι αν εσείς βρίσκετε κάποια ομοιότητα να το θεωρήσετε ως μια σύμπτωση πέραν από κάθε φαντασία!».

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2