ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Chessnale Athens 2012: Ρουά ματ στο Booze Cooperativa

Πληροφορίες για την ιστορία του δημοφιλούς αθλήματος, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παράστασεις, performances, προβολές ταινιών, πρωταθλήματα. Το σκάκι έχει την… τιμητική του για μια ολόκληρη εβδομάδα στο Booze Cooperativa και η πρώτη Chessnale Athens είναι (σκακιστικό) γεγονός.

Chessnale Athens 2012: Ρουά ματ στο Booze Cooperativa

Πριν μερικούς μήνες, ο γκραν μετρ (ο ανώτατος διεθνής και ισόβιος τίτλος που απονέμει η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, η FIDE) Στέλιος Χαλκιάς έλεγε σε συνέντευξή του στο In2life, πως το περιθώριο ανάπτυξης για το σκάκι στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο και πως η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προσπαθεί, όσο μπορεί, να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο σε επαφή με το σπουδαίο αυτό άθλημα. Τι καλύτερο λοιπόν, προς την κατεύθυνση αυτή, από ένα φεστιβάλ εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στο σκάκι;

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με το CultureOut.com, το πρώτο διεθνές πολιτιστικό και κοινωνικό δίκτυο, διοργανώνει την “Chessnale Athens 2012”, ένα φεστιβάλ σκακιού με αγωνιστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, από τις 23 Νοεμβρίου 2012 μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2012, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στο χώρο του Booze Cooperativa.

Στόχος της; Να «αγκαλιάσει» το θεσμό του σκακιού ως πνευματικό άθλημα και να αναδείξει τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα. Σε ένα χώρο με έντονο σκακιστικό χαρακτήρα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχει σε δραστηριότητες εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Κορυφαίο γεγονός της διοργάνωσης, αποτελεί η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ εντάσσονται παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι, όπως θεατρική παράσταση, εικαστικές εκθέσεις, performances, προβολές ταινιών, μουσικές βραδιές, διαλέξεις και σεμινάρια.

Εγκαίνια : Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 18.30
Διάρκεια : 23 Νοεμβρίου 2012 – 2 Δεκεμβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας : 17.00 – 22.00
Είσοδος : 2 € *

*θα αφαιρείται από την κατανάλωση ποτού/αναψυκτικού στο χώρο

Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57, είσοδος από Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

To site του Booze Cooperativa
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v