Gaming: Οι καλύτεροι τίτλοι του χειμώνα

Ο χειμώνας πλησιάζει και τα χειριστήρια θα πάρουν φωτιά. Οι πιο «δυνατοί» τίτλοι της νέας σεζόν είτε κυκλοφόρησαν είτε αναμένονται και εμείς προθερμαίνουμε τα δάχτυλά μας για ατελείωτες ώρες gaming. Δείτε βίντεο από τους φετινούς "σταρ".
Gaming: Οι καλύτεροι τίτλοι του χειμώνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

H φετινή Ε3, έκθεση στην οποία η αφρόκρεμα των εταιρειών gaming παρουσιάζει τα παιχνίδια που θα κυριαρχήσουν στην νέα σεζόν, άφησε κοινό και κριτικούς με ανοιχτό το στόμα. Νέοι τίτλοι πολλά υποσχόμενοι με γραφικά που κόβουν την ανάσα, αλλά και συνέχειες αγαπημένων blockbuster που θέτουν τον πήχη ψηλά, έδωσαν το σύνθημα για την νέα gaming χρονιά η οποία δεν… χαμπαριάζει από κρίση και αναμένεται πιο πλούσια από ποτέ. Με τις πρώτες κυκλοφορίες να έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους, συγκεντρώσαμε μερικά από τα κορυφαία παιχνίδια του χειμώνα και σας τα παρουσιάζουμε.

Halo 4
Είδος: First-person shooter
Τιμή: 49€ αποκλειστικά για XBOX (preorder)

Το μεγαλύτερο blockbuster της χρονιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 6 Νοεμβρίου αποκλειστικά για XBOX 360 και ήδη κατέχει την πρώτη θέση στις pre-order πωλήσεις της δημοφιλούς κονσόλας της Microsoft. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και βίντεο που έχουν «διαρρεύσει» στο Internet η εκπληκτική λεπτομέρεια τόσο στο περιβάλλον, όσο και στον ίδιο τον ήρωα είναι εμφανής, ενώ η ανάλυσή κινείται πλέον σε επίπεδα 720p. Ο τομέας του Multiplayer (από τα πιο δυνατά σημεία της σειράς) θα είναι εξίσου ενισχυμένος με πολλά και διαφορετικά modes για ατελείωτες ώρες online μαχών. Ελάχιστα ξέρουμε επίσης και για το σενάριο του παιχνιδιού, μιας και η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χειριστούμε και πάλι τον ήρωα Master Chief, πέντε χρόνια μετά από τα γεγονότα του Halo 3, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα αρχαίο κακό που απειλεί τη μοίρα ολόκληρου του σύμπαντος.

Δείτε στο εντυπωσιακό launch trailer του παιχνιδιού με συνδυασμό πραγματικού κόσμου και computer graphics σε σκηνοθεσία… Ντέηβιντ Φίντσερ:



Fifa 2013
Είδος: Εξομοιωτής ποδοσφαίρου
Τιμή: Από 44€

H ναυαρχίδα της EA στους εξομοιωτές ποδοσφαίρου επιστρέφει πιο εθιστική από ποτέ, με ανανεωμένο career mode, νέα online χαρακτηριστικά και περισσότερες από πεντακόσιες ομάδες. Ακόμα μια μεγάλη βελτίωση που υπόσχεται η ΕΑ είναι τα γραφικά. Το παιχνίδι υιοθετεί ένα ειδικό software το οποίο προσφέρει μοναδικές οπτικές αλλαγές ανά παίκτη, με τις κινήσεις να απεικονίζουν τεράστια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του παιχνιδιού.

Δείτε το trailer:



Far Cry 3
Είδος: First-person shooter
Τιμή: Από 40€ (preorder)

Το τρίτο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς της Ubisoft θα κυκλοφορήσει τις 29 Νοεμβρίου για PC, PS3 και Xbox 360 και αν κρίνουμε από τα πρώτα trailer αναμένεται εντυπωσιακό, τόσο στον τομέα των γραφικών (το τροπικό νησί στο οποίο κινείται ο ήρωας έχει αποδοθεί με την μέγιστη δυνατή λεπτομέρειας), όσο και στον τομέα του gameplay (κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο παίκτης καλείται να χρησιμοποιήσει σκάφη, οχήματα, ακόμα και… ανεμόπτερα). Το Far Cry 3 λαμβάνει χώρα σε ένα τροπικό νησί και μας τοποθετεί στον ρόλο του Jason Brody, ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει από αυτό και να αφήσει πίσω του τους αδίστακτους κατοίκους του, πράγμα που δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Δείτε το trailer του παιχνιδιού:



Assassin's Creed III
Είδος: Action adventure stealth
Τιμή: Από 38€

H θρυλική σειρά Assassin's Creed αναμένεται να αποκτήσει σύντομα (30 Οκτωβρίου) το νέο της μέλος. Είμαστε στο 1775, στη Βόρεια Αμερική. Μετά από 20 χρόνια συγκρούσεων, οι 13 Αμερικανικές αποικίες και ο Βρετανικός Θρόνος βρίσκονται στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Connor, ενός τύπου με ινδιάνικο και αγγλικό αίμα και φυσικά χρησιμοποιούμε το φονικό του ένστικτο για να δολοφονήσουμε εχθρούς χωρίς να το πάρουν πρέφα ή το πανίσχυρο οπλοστάσιο του παιχνιδιού για μάχες στα ανοιχτά.

Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι τεράστιος και η αφιλόξενη και άγρια αμερικάνικη ύπαιθρος έχει αποδοθεί εκπληκτικά, μέσα από εντυπωσιακά γραφικά και ρεαλιστικά animations. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημιουργοί του παιχνιδιού συμβουλεύτηκαν… αναρριχητές για να αποδώσουν όσο το δυνατόν πιο πειστικά τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του ήρωα στο αφιλόξενο περιβάλλον της υπαίθρου, αλλά και των πόλεων της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης.

Δείτε το trailer από την φετινή Ε3:



NBA 2K13
Είδος: Μπάσκετ arcade
Τιμή: Από 58€

H εταιρεία 2Κ μετά την συνεργασία με τον Michael Jordan, προσέλαβε τον παγκοσμίου φήμης rapper Jay Z να αναλάβει τα ηνία ως διευθυντής παραγωγής της φετινής έκδοσης του δημοφιλούς arcade παιχνιδιού. Εντυπωσιακά καρφώματα, ατέλειωτες ντρίμπλες, επικές online μάχες, πολύ καλό soundtrack και δεκάδες επιλογές για να «ξεκλειδώσετε» (θρυλικούς παίκτες, εμφανίσεις παικτών, Dream teams κτλ.) κάνουν το 2K13 την κορυφαία μπασκετική επιλογή για αυτόν τον χειμώνα, μιας και το αντίπαλο δέος NBA Live της ΕΑ λόγω προβλημάτων δεν κυκλοφόρησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.



Forza Horizon
Είδος: Racing
Τιμή: 64€ αποκλειστικά για XBOX

H σύγχρονη… Μέκκα των φανατικών της γρήγορης οδήγησης δεν είναι άλλη από την σειρά Forza και το φετινό Forza Horizon το αποδεικνύει εμπράκτως. Αφήνοντας πίσω του τις κλειστές και επίσημες πίστες αγώνων ταχύτητας, μας μεταφέρει σε ένα πλήρως ανοιχτό περιβάλλον και συγκεκριμένα στις ερήμους του Κολοράντο. Στόχος – τι άλλο;- η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο ομώνυμο racing event. Δυνατά «μπασίματα», επικίνδυνα drifts και ελιγμοί δίνουν έξτρα πόντους και χρήμα για βελτίωση των αυτοκινήτων, ενώ τα τελευταία διατίθενται σε πλούσια λίστα για να διαλέξετε αυτό το οποίο σας εκφράζει περισσότερο. Άξιο αναφοράς είναι και το soundtrack του παιχνιδιού, το οποίο θα σας κρατήσει συντροφιά ενώ πατάτε τέρμα το γκάζι. Περιλαμβάνει δεκάδες γνωστά μουσικά συγκροτήματα (Empire of the Sun, Foster the People, Arctic Monkeys, Black Keys, LCD Soundsystem, The Hives, The Subways κτλ.)

World of Warcraft Mists of Pandaria
Είδος: MMORPG
Τιμή: 33€ αποκλειστικά για PC

To 2004, η Blizzard άλλαξε τον τοπίο των video games όταν κυκλοφόρησε το World of Warcraft, το παιχνίδι του οποίου η επιτυχία έκανε τα MMORPG το πιο πολυπόθητο είδος παιχνιδιών για κάθε εταιρεία. Οκτώ χρόνια και τέσσερα expansions μετά, η δημοφιλής εταιρεία παραγωγής κυκλοφορεί το Mists of Pandaria, ένα expansion το οποίο έχει το πολύ δύσκολο έργο να βελτιώσει ένα ήδη καλό παιχνίδι, η ηλικία του οποίου όμως αρχίζει να φαίνεται. Διαφορετικό από τα προηγούμενα expansions, το εν λόγω παιχνίδι εστιάζει στην ανακάλυψη και εξερεύνηση της Pandaria, μιας χώρας την οποία οι παίκτες των δύο φυλών του παιχνιδιού καλούνται να εξερευνήσουν. Φυσικά, οι προσπάθειές τους δεν στέφονται με επιτυχία και τα επακόλουθα είναι καταστροφικά. Στα νέα χαρακτηριστικά του expansion περιλαμβάνονται η νέα φυλή των Pandaren, η αύξηση του level capacity για κάθε χαρακτήρα στο 90, νέα talents – βελτίωση παικτών και μάχες μεταξύ των… pet σας.



Επίσης, το Mass Effect 3 μας βάζει ξανά στην μάχη για την σωτηρία της Γης από εξωγήινες δυνάμεις (από 34€ για PC), ενώ το Dead Space 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου 2013 και αν κρίνουμε από το 17λεπτο trailer θα προκαλέσει... πανικό στα third person shooters επιστημονικής φαντασίας. Στην κατηγορία των πολεμικών παιχνιδιών, το φιλόδοξο Call of Duty Black Ops 2 (από 54€ για PC) μεταφέρει την δράση του προηγούμενου στο 2025 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου για PS3, Xbox 360 και PC , ενώ ο καινούργιος τίτλος της σειράς Medal of Honor με τίτλο Warfighter θα περιέχει αποστολές βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα, ενώ στο multiplayer, παίκτες από όλο τον κόσμο μπορούν να εκπροσωπήσουν τις Ειδικές Δυνάμεις του έθνους τους στο παγκόσμιο πεδίο μάχης. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου για Xbox 360, PlayStation 3 και PC (από 44€ για PC). Τέλος, το εκπληκτικό Crysis 3 θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο 2013 για Xbox 360, PS3 και PC θέτοντας νέα στάνταρτ στο είδος, ενώ η ολοκαίνουργια Lara Croft θα βάλει φωτιά στις κονσόλες (και τις καρδιές) μας στις 5 Μαρτίου 2013 με το Crossroads.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v