«Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης»: Θεωρία.. τριών διαστάσεων στη «Θόλο»

Το επιστημονικό αίνιγμα της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη, όπως το εξήγησε ο Δαρβίνος, προβάλλεται με την βοήθεια της εντυπωσιακής 3D τεχνολογίας στην «Θόλο» του Ελληνικού Κόσμου.
«Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης»: Θεωρία.. τριών διαστάσεων στη «Θόλο»
Μία νέα τρισδιάστατη ταινία-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης» αρχίζει να προβάλλεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Η νέα, ιδιαίτερα εντυπωσιακή παραγωγή, με γραφικά τεχνολογίας του 2010, προβάλλεται σε ένα δίκτυο μουσείων και πλανηταρίων παγκοσμίως.
 
Εκτός από την Αθήνα και τον «Ελληνικό Κόσμο» το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει το Artis Planetarium στο Άμστερνταμ, το Cosmodrome Genk στο Βέλγιο, το Texas A&M University Planetarium στο Τέξας, το Hamburg Planetarium στο Αμβούργο, το Stardome Observatory στη Νέα Ζηλανδία, το Wollongong Science Centre and Planetarium στην Αυστραλία, το Neil Armstrong Planetarium στην Πενσιλβανία, το Zenius Animação Pedagógica στην Πορτογαλία κ.ά.H ταινία είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου. Οι θεωρίες του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή και την προέλευση των ειδών –συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου– παρουσιάζονται με τον πιο προηγμένο τεχνολογικά και εντυπωσιακό τρόπο. Στη διάρκεια της σαραντάλεπτης προβολής αποκαλύπτεται, σε όλο του το μεγαλείο, το υπέροχο θαύμα της φύσης και αποκαθίστανται, βήμα βήμα, τα κομμάτια του επιστημονικού αυτού αινίγματος. Παράλληλα, νέα ερωτήματα δημιουργούνται, που αφήνουν περιθώρια για καινούριες ερμηνείες.

Στη Βικτοριανή εποχή, κατά την οποία έζησε ο Δαρβίνος, πολλά φυσικά φαινόμενα είχαν ήδη ανακαλυφθεί και περιγραφεί με βάση φυσικούς νόμους. Έλειπε όμως μια πιο πειστική αναπαράσταση του θεμελιώδους μηχανισμού της ζωής. Με ποια διαδικασία εμφανίζονται νέα είδη για να αντικαταστήσουν αυτά που εκλείπουν; Ήταν πλέον η κατάλληλη στιγμή για μια συνολική ερμηνεία που θα «ξεκλείδωνε» το μυστήριο των μυστηρίων: την ίδια τη ζωή.

Μέσα από τα εντυπωσιακά γραφικά στην 360ο οθόνη της «Θόλου» και τη μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα Βουδαπέστης, η ταινία «Δαρβίνος: Το μυστήριο της φύσης» δίνει σε μικρούς και μεγάλους απαντήσεις σε καίρια επιστημονικά ερωτήματα για την εξέλιξη των ειδών και τα αινίγματα της φύσης. Στην προβολή, τις φωνές τους «δανείζουν» οι Γιάννης Μπέζος και Γιώργος Κοτανίδης.


Διάρκεια: 40 λεπτά

Από 11 Νοεμβρίου 2011.

«ΘΟΛΟΣ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v