Παγοδρόμια: Σπάστε τον… πάγο εντός και εκτός Αττικής

Άξελ και τόλουπ σε σχολιασμό Κωστάλα; Εντυπωσιακά άλματα και προσγειώσεις; Επικές τούμπες και άφθονο γέλιο με την παρέα; Για οποιονδήποτε λόγο και αν σας ιντριγκάρει το πατινάζ, ανακαλύψτε τη μαγεία του σε δέκα «παγωμένες» διευθύνσεις εντός και εκτός Αττικής.
Παγοδρόμια: Σπάστε τον… πάγο εντός και εκτός Αττικής
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ποιος θα το περίμενε; Αρκούσε ένα τηλεοπτικό show για αφυπνίσει τους επίδοξους... πατινέρ και να κάνει τους υπεύθυνους των παγοδρομίων να τρέχουν και να μη φτάνουν. «Αντίθετα με ό,τι περιμέναμε φέτος η ζήτηση για παγοδρόμια έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με πέρσι», μας λέει ο κ. Ζυγουράκης, υπεύθυνος της εταιρείας κατασκευής παγοδρομίων και θεματικών πάρκων White Fantasy. «Πριν μερικές μέρες μάλιστα, με πήρε τηλέφωνο ένας κύριος και μου ζήτησε να του φτιάξω ένα παγοδρόμιο… πέντε επί πέντε για την αυλή του!», αναφέρει χαρακτηριστικά, αποδίδοντας την ice skating mania στην εκπομπή Dancing On Ice.

Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν μας ιντρίγκαρε το πατινάζ στον πάγο – καλλιτεχνικό ή μη. Λίγο οι περιγραφές του Κωστάλα στην τηλεόραση, λίγο οι ρομαντικές σκηνές στις Χολυγουντιανές παραγωγές, λίγο ο σπαρταριστός χαρακτήρας του Will Ferell στο «Ξεπατινάζ». Ε, δεν θέλαμε και πολύ. Έτσι λοιπόν (και) αυτά τα Χριστούγεννα ακονίζουμε τις λεπίδες στα παγοπέδιλά μας, φοράμε σκούφο και γάντια, παίρνουμε μαζί την οικογένεια ή την παρέα και ανακαλύπτουμε τον Μπαρίσνικωφ που κρύβουμε μέσα μας σε παγοδρόμια και πίστες πατινάζ εντός και εκτός των συνόρων της πόλης.

IceNSk8 στο Village Ρέντη
Θηβών 228 & Καναπιτσερή, Ρέντη, πληροφορίες: 6949090937
Ώρες λειτουργίας: Από τις 10:00 το πρωί έως τις 01:00 το βράδυ καθημερινά.
Τιμές: Η είσοδος κοστίζει 10€ για πατινάζ μέχρι μία ώρα και περιλαμβάνει την ενοικίαση παγοπέδιλων. Αν έχετε δικά σας παγοπέδιλα η είσοδος είναι 8€.

Info: Λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Village του Ρέντη έχοντας αποκτήσει πλέον το δικό του… παγωμένο κοινό. Η παγοπίστα εκτείνεται στο εντυπωσιακό εμβαδόν των 600 τετραγωνικών μέτρων, στον χώρο υπάρχουν έμπειροι επιτηρητές που αναλαμβάνουν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα. Για όσους ενδιαφέρονται μάλιστα, από το 2009 η εταιρεία του παγοδρόμιου έχει κατάστημα στην Καλλιθέα, στην οδό Σκρα 51-53 με εξειδίκευση σε είδη χόκεϊ επί πάγου.
Facebook page

Η "Μαρίνα των Θαυμάτων" στη Μαρίνα Φλοίσβου
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, πληροφορίες: 210 9871000 και 6972502505
Ώρες λειτουργίας: 11.00 το πρωί έως 23.00 το βράδυ
Τιμές: 10€ η ώρα (αλλά τις ημέρες που δεν έχει πολύ κόσμο μπορείτε να πατινάρετε περισσότερο). Αν έχετε δικά σας παγοπέδιλα η είσοδος είναι 8€.

Info: Λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα περίπου στην πολυσύχναστη Μαρίνα Φλοίσβου για πέμπτη συνεχή χρονιά σε 450 τετραγωνικά μέτρα όντας το μόνο από τα «αδερφάκια» του στην Αττική που απολαμβάνει θέα στην θάλασσα.
Facebook page

Παγοδρόμιο στο Athens Heart
Πειραιώς 180, Κόμβος Χαμοστέρνας, πληροφορίες: 6938183445 (Είσοδος από το επίπεδο 0 του Athensheart)
Τιμές: 10€ για απεριόριστο χρόνο.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 11:00-23:00 και Σαββατοκύριακο 11:00-22:00

Info: Πρόκειται για το μεγαλύτερο κλειστό παγοδρόμιο της Αθήνας, συνολικού εμβαδού 850 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στην εβδομάδα. Προπονητές από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομίων θα βρίσκονται εκεί για την ασφάλεια σας, αλλά και για να σας εκπαιδεύσουν στις τεχνικές του πατινάζ. 
Facebook page

Παγοδρόμιο στο Copa Copana
12ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, Γέφυρα Σχιστού, Χαϊδάρι, Αφαία Σκαραμαγκά
Τιμές: 10€ για απεριόριστο χρόνο.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 15:00 - 23:00 και Σαββατοκύριακα 11:00 - 23:00

Info: Το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στα νότια και δυτικά προάστια βρίσκεται στον πολυχώρο του Copa Copana. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε άξελ και τόλουπ (και τούμπες) με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια όπως Paintball και ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά και να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας. Στο παγοδρόμιο υπάρχει επίσης προσωπικό που θα σας βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα στον… πάγο. 
Facebook page

Παγοδρόμιο στο Athens Metro Mall
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, τηλ: 2109750630
Τιμές: 8€ τις καθημερινές, 10€ τα Σαββατοκύριακα για μία ώρα ή 6€ για μισή ώρα. Για κάθε έξτρα ώρα που θα κάνετε υπάρχει και επιπλέον χρέωση 8€.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 12:00 - 22:00 και Σαββατοκύριακα 09:00 – 22:00

Info:
Shopping, cinema και ice skating στο νέο εμπορικό κέντρο δίπλα ακριβώς από το μετρό του Αγίου Δημητρίου. Στην πίστα του παγοδρομίου, υπάρχει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με πολύ καλή γνώση του πατινάζ, ενώ για τους «κολλημένους» υπάρχει η δυνατότητα για ιδιαίτερα μαθήματα πατινάζ στο χώρο του παγοδρομίου, κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτές.

Blanos Sports Park - Παγοδρόμιο
1ο χλμ Σπάτων – Πικερμίου, τηλ: 2106635835
Τιμές: 10€ τις καθημερινές και 12€ τα Σαββατοκύριακα απεριορίστου χρόνου.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 10.00 - 01.00
 
Info: Ακόμα ένας πολυχώρος διασκέδασης, ο οποίος συμπεριλαμβάνει και παγοδρόμιο στο οποίο μάλιστα κάνουν προπονήσεις ομάδες χόκεϋ. Το Blanos Sports Park βρίσκεται στα Σπάτα και μεταξύ άλλων προσφέρει άφθονες ώρες διασκέδασης on ice για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του πατινάζ. Για μαθήματα πατινάζ μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο επικοινωνίας. 
Facebook page

Παγοδρόμια εκτός Αττικής

Παγοδρόμιο Mountain ice
Λιβάδι Παρνασσού, τηλ: 2267031882, 6944523734, 6944834015
Ώρες λειτουργίας: 9:00 -13:00 τα Σαββατοκύριακα και 9:00 με 21:00 τις καθημερινές
Τιμές: 10€ απεριορίστου χρόνου για τα παιδιά και 13€ για τους ενήλικες. Τις καθημερινές η είσοδος είναι ελεύθερη.

Info: Λίγα λεπτά από την Αράχωβα και σε νέο ανακαινισμένο χώρο το χιονοδρομικό Mountain Ice είναι έτοιμο να υποδεχτεί όσους… απογοητευτούν από το σκι ή το snowboard και θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο πατινάζ. Στον έκτασης πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων χώρο του παγοδρομίου υπάρχουν δάσκαλοι που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με το πατινάζ, ενώ λειτουργεί καφετέρια και εστιατόριο αν ο βουνίσιος αέρας και η προπόνηση σας άνοιξε την όρεξη. 
Facebook page

Η «Λίμνη των Ξωτικών» στα Ιωάννινα
Πάρκο Λιθαρίτσια, Ιωάννινα. Τηλ: 24310 33733
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
Τιμές: 8€ για μία ώρα.

Info: Από τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα της επαρχίας, η «Λίμνη των Ξωτικών» στα Ιωάννινα φιλοξενεί φέτος το Εργαστήρι των Ξωτικών με το ταχυδρομείο-express για Βόρειο Πόλο, το Μαγικό Εργαστήρι των Κατασκευών, το Κουκλοθέατρο με τους καλικάντζαρους και το Δέντρο της Γης. Το πάρκο θα περιστοιχίζεται από ξύλινα μαγαζάκια με πολλές επιλογές για χριστουγεννιάτικα δώρα, ενώ κάπου ανάμεσα από τα στολισμένα δέντρα, τα λαμπιόνια και το τεχνητό χιόνι θα βρίσκεται το Σπίτι του Άη Βασίλη.
Ιστοσελίδα

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα
Μύλος Ματσοπούλου, Τρίκαλα, τηλ: 24310 74442
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 10.00 έως 14.30 και 17.30 έως 21.00
Τιμές: 5€ για μία ώρα
Info: Ακόμα ένα μεγάλο θεματικό πάρκο δημιουργείται στην επαρχία, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα. Ο «Μύλος» θα λειτουργήσει από τις 9 Δεκεμβρίου και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο αυστηρά Χριστουγεννιάτικο σκηνικό του, να γνωρίσουν τους βοηθούς του Άη Βασίλη και φυσικά να περάσουν ατελείωτες ώρες στον… πάγο της ειδικά διαμορφωμένης πίστας.
Facebook page
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v