Αthens Segway Tours: Τουρίστες στην Αθήνα

Αν κουράζεστε με την σκέψη και μόνο της βόλτας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με ένα Segway η διαδρομή θα σας φανεί παιχνιδάκι και σούπερ διασκεδαστική. Μάθετε τα τι, πού και πόσο, αλλά και πώς μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας Segway.
Αthens Segway Tours: Τουρίστες στην Αθήνα
«Athens τι;» θα αναρωτηθείτε πολλοί. Ας ξεκινήσουμε με τις συστάσεις: Το Segway, το οποίο σίγουρα κάποιοι από εσάς έχετε δει να κυκλοφορεί στους (πεζο)δρόμους της πόλης είναι ένα υδραυλικό όχημα, το οποίο κινείται αποκλειστικά με μπαταρίες και το… βάρος του οδηγού, ανταποκρινόμενο στις κινήσεις του σώματός του. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία “LeanSteer”, σύμφωνα με την οποία κινώντας το τιμόνι αριστερά ή δεξιά, το Segway ανταποκρίνεται άμεσα και κατευθύνεται στον προορισμό που θέλει κανείς. Σύντομα αυτός που το οδηγεί το νιώθει σαν προέκταση του σώματός του. Η αίσθηση είναι φυσική, έχει μηδενικούς ρύπους, έχει δύο ταχύτητες και μπορεί να «τρέξει» έως 20χμλ/ώρα. Μετά από 40χλμ. διαδρομής, το μόνο που χρειάζεται είναι να επαναφορτιστούν οι μπαταρίες του.

Το πρωτότυπο αυτό ατομικό όχημα ήρθε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια, ενώ από πέρσι προσφέρεται ως μέσω ξενάγησης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και απευθύνεται σε τουρίστες και μη. Τα μεγάλα πλεονεκτήματά του είναι, πέρα από το γεγονός ότι δεν μολύνει το περιβάλλον, το ότι με αυτό μπορεί κανείς να δει περισσότερα σε λιγότερο χρόνο, χωρίς καθόλου κόπο και με διασκεδαστικό τρόπο!

Τα tours που προσφέρει η Athens Segway Tours χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Favorite Tours και Special Tours. Στα πρώτα περιλαμβάνεται το tour της Ακρόπολης, κατά το οποίο συμμετέχοντες βλέπουν όλα τα αξιοθέατα γύρω από την Ακρόπολη φτάνοντας μέχρι το Μοναστηράκι και την Αρχαία Αγορά και το tour του Εθνικού Κήπου, κατά το οποίο η βόλτα πραγματοποιείται μέσα στο Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο και καταλήγει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η διάρκεια και των δύο tours είναι από 90 έως 120 λεπτά, ανάλογα με τις στάσεις που θέλουν οι συμμετέχοντες να κάνουν, ενώ το κόστος είναι 49 ευρώ κατ’άτομο.

Τα Special Tours προσφέρουν τρεις εναλλακτικές διαδρομές: Βόλτα στον λόφο του Φιλοπάππου (διάρκεια: 60 λεπτά – κόστος 30 ευρώ), το Athens Night Tour που περιλαμβάνει νυχτερινή βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης
(minimum 4 συμμετέχοντες – διάρκεια: 180 λεπτά – κόστος: 59 ευρώ) και το Souvlaki Tour, κατά το οποίο η ομάδα πέρα από τη βόλτα μπορεί να επιλέξει -ή να της προταθεί- γεύμα σε σουβλατζίδικο του Μοναστηρακίου. Το κόστος αυτού του tour είναι 59 ευρώ, περιλαμβανομένου του γεύματος και η διάρκεια είναι 150 λεπτά.

Τι πρέπει να ξέρετε:
-Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ειδικές γνώσεις για να οδηγήσει ένα Segway, όμως την πρώτη φορά που θα ανεβείτε σε αυτό ο οδηγός της ομάδας θα σας δώσει κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί να φοράτε ένα κράνος ασφαλείας.
-Το Segway δεν συνιστάται για έγκυες και παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ δεν είναι ασφαλές για άτομα που ζυγίζουν λιγότερα από 46 και περισσότερα από 120 κιλά.
-Οι συμμετέχοντες επικοινωνούν μεταξύ τους με ειδικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας.
-Για να πραγματοποιήσετε το tour σας θα πρέπει να έχετε κάνει κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα συμπληρώνοντας την εξής φόρμα: www.athenssegwaytours.com/index.php/el/book-now
-Αν το κόστος του tour σας φαίνεται «τσιμπημένο» έχετε τον νου σας στα γνωστό sites προσφορών όπου κατά καιρούς προσφέρονται πακέτα σε πολύ χαμηλότερη τιμή (π.χ. 14 ευρώ κατ’άτομο) –δείτε τα sites προσφορών στα σχετικά άρθρα.

Αποκτήστε το δικό σας Segway:
Αν θέλετε να απολαμβάνετε τις βόλτες σας οπουδήποτε με το δικό σας Segway, μπορείτε να απευθυνθείτε στην επίσημη αντιπροσωπεία Chariots of Fire Segway Greece (Καβάφη 6, Άγιος Ελευθέριος, Αθήνα, τηλ. 210 6775247), από όπου μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα από τα δύο μοντέλα Segway που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το κόστος αγοράς κυμαίνεται από 4.000 έως 7.000 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο, ενώ η ενοικίαση θα σας κοστίσει από 25 ευρώ την ημέρα, για όσες ημέρες εσείς θέλετε. Το Segway μπορεί να μεταφερθεί με το αυτοκίνητό σας –ακόμα και σε ένα αυτοκίνητο μικρής κατηγορίας μπορούν να χωρέσουν δύο Segway. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε video-παρουσίαση του Sewgay

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v