ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Ο Pac Man "έφαγε" 5 εκατομμύρια εργατοώρες!

Το εορταστικό logo της Google για τα τριάντα χρόνια του Pac Man κόστισε στις μεγάλες εταιρείες περί τα 97,5 εκατομμύρια ευρώ χαμένης παραγωγικότητας, σύμφωνα με έρευνα.

Ο Pac Man

Το Pac-Man στην αρχική σελίδα της Google «έφαγε» πέντε εκατομμύρια εργατοώρες, όπως ο κίτρινος ήρωάς του τρώει τελίτσες, σύμφωνα με έρευνα.

Για να γιορτάσει τα τριάντα χρόνια από τη δημιουργία του αγαπημένου παιχνιδιού, η Google πήγε το εορταστικό της logo ένα βήμα παραπέρα, αλλάζοντας το design της οθόνης του Pacman έτσι ώστε να διακρίνεται το όνομά της στα εμπόδια και το «σπίτι» των φαντασμάτων, και σχεδιάζοντάς το έτσι ώστε οι επισκέπτες της να μπορούν να παίξουν κανονικά PacMan στο logo της.

Το παιχνίδι αποδείχτηκε τόσο δημοφιλές, που κατέστη μόνιμο, στη σελίδα http://www.google.com/pacman, ενώ διορθώθηκαν και τα αρχικά του bugs.

Τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν πόσοι άνθρωποι έπαιξαν και για πόση ώρα συγκέντρωσε η εταιρεία Rescue Time, η οποία αναπτύσσει λογισμικό που μετρά τον χρόνο των υπαλλήλων σε μεγάλες εταιρείες και τις σελίδες που επισκέπτονται.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μια συνηθισμένη μέρα οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν 22 αναζητήσεις στο Google, καθεμιά εκ των οποίων διαρκεί 11 δευτερόλεπτα. Ο Pac Man στη σελίδα ανέβασε αυτόν τον χρόνο σε 36 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από 11.000 χρήστες του software της Rescue Time.

Οι αναλυτές της εταιρείας κατέληξαν πως το νούμερο είναι σχετικά χαμηλό, καθότι μόνο μια μειοψηφία των χρηστών κατάλαβε ότι μπορούσε να παίξει στο logo. Για να αρχίσει το παιχνίδι, ο χρήστης έπρεπε να πατήσει το “Insert Coin”, το button που αντικαθιστούσε το σύνηθες “I’m feeling lucky” κάτω από την μπάρα της αναζήτησης στις 21 και 22 Μαΐου.

Αν ανάγουμε αυτό το νούμερο στους 504 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες που επισκέπτονται καθημερινά την αρχική σελίδα της Google, θα δούμε ότι αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξης των 4,8 εκατομμυρίων ωρών –ήτοι περί τα 549 χρόνια.

Σε όρους δολαρίων, αν υποθέσουμε ότι οι υπάλληλοι μιας εταιρείας πληρώνονται 25 δολάρια (περίπου 20 ευρώ) οι ώρες αυτές μεταφράζονται σε 120 εκατομμύρια δολάρια (περί τα 97,5 εκατομμύρια ευρώ) χαμένης παραγωγικότητας, λέει η εταιρεία.

Με τόσα λεφτά, προσθέτει, μπορείς να πάρεις όλους τους υπαλλήλους της Google και να τους βάλεις να δουλεύουν για έξι εβδομάδες.

Η.Κ.
Πηγή: BBC News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2