ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Ο Pac Man "έφαγε" 5 εκατομμύρια εργατοώρες!

Το εορταστικό logo της Google για τα τριάντα χρόνια του Pac Man κόστισε στις μεγάλες εταιρείες περί τα 97,5 εκατομμύρια ευρώ χαμένης παραγωγικότητας, σύμφωνα με έρευνα.

Ο Pac Man έφαγε 5 εκατομμύρια εργατοώρες!

Το Pac-Man στην αρχική σελίδα της Google «έφαγε» πέντε εκατομμύρια εργατοώρες, όπως ο κίτρινος ήρωάς του τρώει τελίτσες, σύμφωνα με έρευνα.

Για να γιορτάσει τα τριάντα χρόνια από τη δημιουργία του αγαπημένου παιχνιδιού, η Google πήγε το εορταστικό της logo ένα βήμα παραπέρα, αλλάζοντας το design της οθόνης του Pacman έτσι ώστε να διακρίνεται το όνομά της στα εμπόδια και το «σπίτι» των φαντασμάτων, και σχεδιάζοντάς το έτσι ώστε οι επισκέπτες της να μπορούν να παίξουν κανονικά PacMan στο logo της.

Το παιχνίδι αποδείχτηκε τόσο δημοφιλές, που κατέστη μόνιμο, στη σελίδα http://www.google.com/pacman, ενώ διορθώθηκαν και τα αρχικά του bugs.

Τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν πόσοι άνθρωποι έπαιξαν και για πόση ώρα συγκέντρωσε η εταιρεία Rescue Time, η οποία αναπτύσσει λογισμικό που μετρά τον χρόνο των υπαλλήλων σε μεγάλες εταιρείες και τις σελίδες που επισκέπτονται.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μια συνηθισμένη μέρα οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν 22 αναζητήσεις στο Google, καθεμιά εκ των οποίων διαρκεί 11 δευτερόλεπτα. Ο Pac Man στη σελίδα ανέβασε αυτόν τον χρόνο σε 36 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από 11.000 χρήστες του software της Rescue Time.

Οι αναλυτές της εταιρείας κατέληξαν πως το νούμερο είναι σχετικά χαμηλό, καθότι μόνο μια μειοψηφία των χρηστών κατάλαβε ότι μπορούσε να παίξει στο logo. Για να αρχίσει το παιχνίδι, ο χρήστης έπρεπε να πατήσει το “Insert Coin”, το button που αντικαθιστούσε το σύνηθες “I’m feeling lucky” κάτω από την μπάρα της αναζήτησης στις 21 και 22 Μαΐου.

Αν ανάγουμε αυτό το νούμερο στους 504 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες που επισκέπτονται καθημερινά την αρχική σελίδα της Google, θα δούμε ότι αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξης των 4,8 εκατομμυρίων ωρών –ήτοι περί τα 549 χρόνια.

Σε όρους δολαρίων, αν υποθέσουμε ότι οι υπάλληλοι μιας εταιρείας πληρώνονται 25 δολάρια (περίπου 20 ευρώ) οι ώρες αυτές μεταφράζονται σε 120 εκατομμύρια δολάρια (περί τα 97,5 εκατομμύρια ευρώ) χαμένης παραγωγικότητας, λέει η εταιρεία.

Με τόσα λεφτά, προσθέτει, μπορείς να πάρεις όλους τους υπαλλήλους της Google και να τους βάλεις να δουλεύουν για έξι εβδομάδες.

Η.Κ.
Πηγή: BBC News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v