Comicdom Con Athens 2010: Τρεις μέρες κόμιξ στο κέντρο της Αθήνας

Ένα ακόμη Comicdom ανοίγει τις πόρτες του στο ελληνικό κοινό, με ακόμα περισσότερα events, ακόμα πιο σημαντικούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες και ελπίδες για μεγαλύτερη επιτυχία. Μας περιμένει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση από 16 έως 18 Απριλίου.
Comicdom Con Athens 2010: Τρεις μέρες κόμιξ στο κέντρο της Αθήνας
Με περισσότερους από 7.000 επισκέπτες στην περσινή, τέταρτη διοργάνωση, το Comicdom Con Athens, εντάχθηκε πλέον στον πολιτιστικό χάρτη των σημαντικών, εγχώριων εκδηλώσεων με αφορμή τέχνης και ψυχαγωγίας.

Γιορτάζοντας φέτος την επετειακή πέμπτη εκδήλωση της μοναδικής εγχώριας γιορτής αποκλειστικά αφιερωμένης στα comics, το Comicdom Con Athens προσθέτει μία ακόμη ημέρα στο ήδη πλούσιο πρόγραμμά του, προσκαλώντας τους φίλους της 9ης Τέχνης, αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της έντυπης ποπ κουλτούρας. Έτσι, μας προσκαλεί για ακόμα μία φορά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και μας υπόσχεται... τα καλύτερα.

Οι διοργανωτές μας ανοίγουν την όρεξη: "Φέτος, η ιστορία των αμερικανικών comics περνά μπροστά από τα μάτια μας, στην Έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan”. Επίσης οι διεθνείς προσκεκλημένοι μας θα βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην εκδήλωση, υπογράφοντας δουλειές τους, σχεδιάζοντας για το κοινό, συμμετέχοντας σε panels και παραδίδοντας workshops σεναρίου και εικονογράφησης: ο βετεράνος, superstar σχεδιαστής John Romita Jr. και ο κορυφαίος συγγραφέας Mike Carey, αλλά και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης (σχεδιαστής-colorist-inker) D’ Israeli και ο σύγχρονος master των σκοτεινών ιστοριών comics, Kyle Hotz (καλεσμένος της Jemma Press)."

Έτσι, από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Απριλίου, στην Comicdom μας περιμένει ένα τριήμερο γεμάτο sketch events, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεις νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές εταιρείες που ασχολούνται με τα κόμιξ, bazaar ελληνικών καταστημάτων κόμιξ και εκδοτικών εταιριών, καθώς και τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία κόμιξ για τους έλληνες δημιουργούς.

Στο φετινό Comicdom θα συμμετέχουν σπουδαίοι δημιουργοί, όπως οι Neal Adams, Carl Barks, Milton Caniff, Howard Chaykin, Winsor McCay, Todd McFarlane, Roy Thomas, Art Spiegelman, Walt Kelly και πολλοί άλλοι, και πασίγνωστοι ήρωες, από τον Mickey Mouse, τον Dick Tracy και τον Prince Valiant, έως τον Conan, τον Spider-Man και τον Swamp Thing.

Η έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan” διοργανώνεται σε συνεργασία με το Billy Ireland Cartoon Library and Museum του Ohio State University. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Απριλίου 2010, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2010. H έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 15 Μαΐου 2010.

Παράλληλα και μετά την περσινή επιτυχία του σεμιναρίου εξοικείωσης των παιδιών με τα κόμιξ μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, το Comicdom Con Athens εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά του ένα workshop για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ένα ακόμη για παιδιά δημοτικού.

Όπως κάθε χρόνο, το illustration του εξωφύλλου του καταλόγου, φιλοτεχνεί αποκλειστικά για την εκδήλωση ένας από τους διεθνείς προσκεκλημένους της έκθεσης. Φέτος το εξώφυλλο σχεδίασε ο John Romita Jr. Το επίσημο illustration του Comicdom Con Athens 2010 έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Διαλυνάς, ένας από τους σημαντικότερους νέους, Έλληνες δημιουργούς comics, που παράλληλα βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας διεθνούς πορείας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν εντελώς δωρεάν τον πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου. 

Comicdom Con Athens 2010
Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Απριλίου
Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 21:30
Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 21:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22, Αθήνα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v