Comic Book Free Day 2009: Χορταίνουμε 9η Τέχνη

Είστε λάτρεις των κόμιξ; Τότε το Σάββατο 9 Μαΐου είναι η μέρα σας. Δωρεάν κόμιξ για όλους θα σας περιμένουν σε συγκεκριμένα σημεία στην Αθήνα. Η Comic Book Free Day 2009 είναι γεγονός και όποιος πρόλαβε τα... κόμιξ πήρε!
Comic Book Free Day 2009: Χορταίνουμε 9η Τέχνη

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Όπως προδίδει και το όνομά της, η
Free Comic Book Day είναι ακριβώς αυτό που λέει: Μια ετήσια παγκόσμια γιορτή που στοχεύει να βάλει ένα κόμιξ στα χέρια και στην καρδιά του καθένα από εμάς και να φέρει ολοένα και περισσότερο κόσμο σε επαφή με την μαγευτική αυτή τέχνη. Οι εταιρείες βγάζουν κάποια ειδικά τεύχη για την συμμετοχή τους στην ημέρα αυτή, τα οποία μοιράζονται εντελώς δωρεάν από τα "κομιξάδικα". Η ποικιλία ανάμεσα στα προσφερόμενα comicsθα είναι και φέτος αρκετά μεγάλη: SAVAGE DRAGON, SIMPSONS, AVENGERS, ATOMIC ROBO& FRIENDS, LOVE& ROCKETSτης Fantagraphics, ATTACK OF THE ALTERNA-ZOMBIES! της Alterna Comics, OWLY& FRIENDSτης Top Shelf, SAMPLERτης Studio407, TMNT#1 (25th Anniversary Reprint) της Mirage Studiosκαι το RESURRECTION#0 της Oni Pressείναι μερικά μόνο από τα κόμιξ που θα δίδονται δωρεάν. Αν θέλετε να δείτε την αναλυτική λίστα, κάντε κλικ εδώ.

Συμμετέχοντας σε αυτήν την μέρα, η ομάδα του
Comicworldθα δώσει σε 30 τυχερούς τεύχη του Savage Dragon#148 υπογεγραμμένα από τους Νίκο Κούτση (regular colorist) και Μιχάλη Τόρη (flats). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν emailμέχρι και το Σάββατο 9 Μάη, στο info@comicworld.grπου θα έχει τίτλο FCBD-Savage Dragonκαι σε αυτό θα αναγράφει το όνομα του/της και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν στο siteμας στις 11 Μαίου. Πέρα από αυτό θα έχετε την δυνατότητα να πάρετε δωρεάν κόμιξ που εταιρείες όπως Marvel, DC, Dark Horseκ.α. ετοιμάζουν ειδικά για αυτή τη συγκεκριμένη μέρα. Comicworld: Αγ. Βαρβάρας 1& Ξενοφώντος, Κορυδαλλός, τηλ. 210 4957843 και Σόλωνος 29 & Αν. Παπανδρέου, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6856070.

Το
Relax Comics, για ακόμη μια χρονιά συμμετέχει στην παγκόσμια γιορτή των κόμιξ το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 και 10 Μαΐου. Φέτος, συγκεκριμένα, το Relaxσε συνεργασία με την νέα ιστοσελίδα Comics Conspiracy Projectθα γιορτάσουν την Free Comic Book Dayκαι την 1η επίσημη παρουσίαση του web siteμε special guestτον σχεδιαστή Doug Braithwaite. Ο Doug Braithwaiteμε έδρα το Λονδίνο, έκανε την εμφάνιση του στην βιομηχανία των κόμιξ πριν από είκοσι χρόνια στην ηλικία των 17 ετών, σχεδιάζοντας για την Marvel UKτην 2000AD. Ο Doug Braithwaiteθα βρίσκεται στο Relaxκαι τις δύο μέρες, όπου θα υπογράφει και θα εκθέτει κομμάτια της δουλειάς του. Το Relax Comicsβρίσκεται στη Σολωμού 5α, Eξάρχεια και θα είναι ανοιχτό από τις 10:30 το πρωί μεχρί τις 20:00 το βράδυ, το Σάββατο 9& την Κυριακή 10 Μαΐου. (Τηλ. 210 38 44 994)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v