Συνάντηση φιλοτελισμού και ιστορίας στο Κερατσίνι

Έκθεση γραμματοσήμων και άλλων συλλεκτικών ειδών διοργανώνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Κερατσινίου, από τις 22 έως τις 26 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Μελίνα Μερκούρη”. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, γραμματόσημα, εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, φωτογραφίες και διαφημίσεις, καθώς και ιστορικά ντοκουμέντα της πόλης του Πειραιά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Συνάντηση φιλοτελισμού και ιστορίας στο Κερατσίνι

”..περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο” έλεγε το παλιό εκείνο τραγουδάκι, που παρά τα χρονάκια του εξακολουθεί να τραγουδιέται ακόμα, και όπως μαθαίνουμε θα ξανακυκλοφορήσει σε νέα έκδοση για τις ανάγκες διαφημιστικού της εταιρείας ΤΡΑΜ Α.Ε.

Σήμερα, τα εισιτήρια του τελευταίου τραμ, της γραμμής Πειραιά – Περάματος, αποτελούν πολύτιμα ενθυμήματα για τους νοσταλγούς του παρελθόντος, αλλά και πολύτιμα κομμάτια για τους συλλέκτες.

Έτσι, μαζί με τα εισιτήρια του τελευταίου τραμ, οι επισκέπτες της 2ης Πανελλήνιας Έκθεσης Γραμματοσήμων και Συλλεκτικών Ειδών ”ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 2006”, θα απολαύσουν ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τα εκατοντάδες αντικείμενα που θα εκτεθούν.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Κερατσινίου ”Μελίνα Μερκούρη”, Εμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη, στο Κερατσίνι, από την Δευτέρα 22 έως το Σάββατο 27 Μαΐου 2006, και θα λειτουργεί, καθημερινά από 5.30 έως 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2006 και ώρα 6.30 μ.μ.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν συλλογές γραμματόσημων, διαφόρων παλαιών αντικείμενων και ιστορικών ντοκουμέντων που συνθέτουν ένα όμορφο πανόραμα παλαιοτέρων εποχών, όταν η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, και βέβαια όλη η Ελλάδα, ζούσε στην εποχή του τραμ, του παγοπώλη, του γραμμοφώνου, των πλανόδιων πωλητών με τα κάρα, των γραφικών, αλλά και συνάμα βρώμικων, παραλιακών ταβερνών και καφενείων, την εποχή που ”έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα”.

Θα εκτεθούν γραμματόσημα, κάρτες μάξιμουμ, αλληλογραφίες, ποικιλόσημα και άλλα φιλοτελικά αντικείμενα με ποικίλα θέματα, μετοχές, διαφημίσεις και αφισέτες, προσκλητήρια και μαρτυρίκια βάπτισης, φωτογραφίες, ετικέτες μπύρας, κομπολόγια, επιστολόχαρτα και τιμολόγια, σπιρτόκουτα, εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, δίσκοι φωνογράφου με τους φακέλους τους, ντοκουμέντα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και άλλα.

Από την έκθεση δε θα λείψουν ανάλογα αντικείμενα και άλλα ντοκουμέντα από την ιστορία του Κερατσινίου και του Πειραιά.

Την έκθεση διοργανώνουν ο δήμος Κερατσινίου και ο Πολιτιστικός Συλλεκτικός Σύλλογος Κερατσινίου, με την συμπαράσταση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Την πρωτότυπη φιλοτελική ταινία των εγκαινίων και τους αναμνηστικούς φακέλους φιλοτέχνησε και κατασκεύασε ο Ωκυπέτης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v