Τα καλύτερα party games για γέλιο και χαβαλέ με την παρέα

Κάστρα και πολιορκίες, Κράκεν και ληστείες, φόνους και ανατροπές, από όλα έχει η λίστα που σου φτιάξαμε με τα πιο κεφάτα επιτραπέζια για παρεΐστικες μαζώξεις.
Τα καλύτερα party games για γέλιο και χαβαλέ με την παρέα
Τα επιτραπέζια τα αγαπάμε γιατί είναι η πιο οικονομική και ψυχαγωγική επιλογή (και) για παρέες που θέλουν να περάσουν μια βραδιά μέσα.

Τα λεγόμενα party games, είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν ατόφια διασκέδαση, παίζονται κατά κύριο λόγο με πολλούς παίκτες και είναι έτσι στημένα ώστε να έχουν ίντριγκες που αναζωπυρώνουν κόντρες εκτινάσσοντας το ενδιαφέρον για κάθε παρτίδα στα ύψη.

Θες ληστείες στην Άγρια Δύση; Θες Κράκεν; Θες παραδοσιακή, τίμια, καταιγιστική πολιορκία; Απ’ όλα έχουμε!

Colt Express

2-6 παίκτες, 30–40 λεπτά

Αγορά από εδώ

Στις 11 Ιουλίου 1899 το πρωί, το Union Pacific Express φεύγει από το Folsom του Νέου Μεξικού με 47 επιβάτες. Μετά από λίγα λεπτά, ακούγονται πυροβολισμοί και βήματα στην οροφή. Οι βαριά οπλισμένοι ληστές έρχονται για να κλέψουν από τίμιους πολίτες τα πορτοφόλια και τα κοσμήματά τους. Θα κατορθώσουν να κλέψουν τη βαλίτσα με την εβδομαδιαία αμοιβή της Εταιρείας της κοιλάδας της Νίκαιας, παρόλο που έχει τεθεί υπό την εποπτεία του Στρατάρχη;

Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα τρισδιάστατο τρένο, στο οποίο οι ληστές/παίκτες μπορούν να μετακινηθούν από το ένα βαγόνι στο άλλο, να τρέξουν στην οροφή, να χτυπήσουν τους άλλους ληστές, να τους πυροβολήσουν, να ληστέψουν τους επιβάτες ή να βγάλουν τον Στρατάρχη από τη θέση του. Το τρένο έχει τόσα βαγόνια όσα και ο αριθμός των παικτών και κάθε βαγόνι είναι γεμάτο με πολύτιμους λίθους, σακούλες με κλοπιμαία ή βαλίτσες.



Hidden Leaders

2-6 παίκτες, 20–40 λεπτά

Αγορά από εδώ

Μετά το θάνατο του αυτοκράτορα, το νησί Oshra βρίσκεται σε αναταραχή και η σύγκρουση μεταξύ των φυλών των λόφων και του αυτοκρατορικού στρατού κλιμακώνεται ραγδαία. Ενώ οι Water People προσπαθούν να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ των παλιών αντιπάλων, οι Undead στοχεύουν να κλιμακώσουν τον πόλεμο. Κάθε ελπίδα στηρίζεται στα έξι παιδιά του Αυτοκράτορα: Ποιος από αυτούς θα διεκδικήσει τον θρόνο;

Στο Hidden Leaders, οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο ενός από τους έξι μυστικούς ηγέτες, εκ των οποίων ο καθένας είναι σύμμαχος με δύο από τις τέσσερις φατρίες/χρώματα. Παίζοντας ήρωες στο ταμπλό, είτε ανοιχτά είτε κρυφά, οι παίκτες προσπαθούν να επηρεάσουν την έκβαση της σύγκρουσης.



Η Πολιορκία - Καταπέλτες Και Κάστρα

Αγορά από εδώ

2 παίκτες, 20–30 λεπτά

Πόσο καλό… δάχτυλο έχετε; Σε αυτό το παιχνίδι η πολύ σκέψη πάει περίπατο, και οι ριπές από τους καταπέλτες είναι απανωτές. Χτίστε το κάστρο σας για να προφυλάξετε τους στρατιώτες σας, και μετά χρησιμοποιήστε τον καταπέλτη σας για να εκτοξεύσετε μεγάλες πέτρες στον αντίπαλο στρατό. Όταν όλα τα στρατεύματα ενός στρατού πέσουν, η μάχη τελειώνει. Ο νικητής στρατός πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν στρατιώτη όρθιο. Έτοιμοι; Πυρ!



Το Τέλειο 'Έγκλημα - Ο Δολοφόνος Βρίσκεται Ανάμεσά μας

4-12 παίκτες, 20 λεπτά

Αγορά από εδώ

Ο Δολοφόνος βρίσκεται κρυμμένος ανάμεσα στους Επιθεωρητές, προσπαθώντας να τους εξαπατήσει και να τους οδηγήσει μακριά από τα αποδεικτικά στοιχεία που άφησε πίσω του.

Ο Ιατροδικαστής είναι το κλειδί για τη λύση του εγκλήματος.

Με τα πορίσματα των εξετάσεών του, βοηθάει τους Επιθεωρητές να βρουν την άκρη του νήματος, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα του δολοφόνου. Στο παιχνίδι πρέπει να λειτουργήσετε σαν ομάδα αν θέλετε να αποδοθεί δικαιοσύνη ή να καταφύγετε σε… πονηρά μέσα για να αποφύγετε τις ευθύνες αν είστε ο Δολοφόνος.



Feed the Kraken

5-11 παίκτες, 45-90 λεπτά

Αγορά από εδώ

Οι ναύτες επιβιβάζονται στο πλοίο έτοιμοι να αναλάβουν κρυφούς ρόλους και να προσπαθήσουν να εκπληρώσουν τον τελικό στόχο τους. Όμως ο κίνδυνος δεν βρίσκεται μόνο στο νερό, όπως θα περίμενε κανείς.

Το Feed the Kraken είναι ένα παιχνίδι αφαιρετικής λογικής, κρυφών ρόλων με τρεις φατρίες. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στο ίδιο σκάφος, ωστόσο πλοηγούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι πιστοί ναύτες πρέπει να φέρουν το πλοίο με ασφάλεια στην ηπειρωτική χώρα, ενώ οι πειρατές θέλουν να πάνε προς το Τρίγωνο των Βερμούδων. Εν τω μεταξύ, ένας τρελός cultist είναι απασχολημένος να πείσει μέρη του πληρώματος για να τον βοηθήσει να καλέσει τον σκοτεινό άρχοντα τους —το Kraken— από το βάθος της θάλασσας για να τους σώσει όλους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v