Νέα Σεμινάρια Μεταξοτυπίας και Στένσιλ από τις Λούπες

Οι αγαπημένες μας Λούπες μας προσκαλούν σε τρία νέα εργαστήρια για το Μάιο.
Νέα Σεμινάρια Μεταξοτυπίας και Στένσιλ από τις Λούπες

Μετά από τις Πασχαλινές διακοπές, οι Λούπες μας κρατούν δημιουργικά απασχολημένους, για να είναι και πιο εύκολη η μετάβαση, με τρία νέα εργαστήρια για το Μάιο, ένα για τις βασικές αρχές τις μεταξοτυπίας, ένα μεταξοτυπίας με στένσιλ και ένα εργαστήριο μονοτυπίας.

///ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑΣ///

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μπορεί να ενδιαφέρει γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε θέλει να ανακατευτεί με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες και να πειραματιστεί.

Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ. Με συνεργούς μας το φως και τη σκιά και σύνεργα μας το τελάρο, τη σπάτουλα και τα μελάνια, τυπώνουμε την εικόνα μας πιο γρήγορα και από φωτοτυπικό (!) και επιπλέον σε ευφάνταστες επιφάνειες όπως χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α.). Τα χρώματα είναι έντονα και δυνατά, τα περιθώρια πειραματισμού απεριόριστα και γι’ αυτό τα τυπώματα τόσο ξεχωριστά.

Είναι μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική και φιλική στο λάθος και στο τυχαίο και δεν απαιτεί πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Στα σεμινάρια βλέπουμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, από την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Ο κάθε συμμετέχοντας θα τυπώσει μια εικόνα της επιλογής του που θα αποτελείται από δύο χρώματα.

Τα μελάνια που χρησιμοποιούμε είναι υδατοδιαλυτά, φιλικά προς το περιβάλλον και ιδανικά για χαρτί και ύφασμα. Μαθαίνουμε να τυπώνουμε με τον απλούστερο τρόπο, έτσι ώστε μετά να μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία ακόμα και στο σπίτι!

Περιγραφή μαθημάτων:
Μάθημα 1: Γνωριμία με τα υλικά, προετοιμασία τελάρου, προετοιμασία του φιλμ, εμφάνιση τελάρου.
Μάθημα 2: Τύπωμα πρώτου χρώματος
Μάθημα 3: Τύπωμα δεύτερου χρώματος, αποκατάσταση τελάρου

Ένα τμήμα των 4 ατόμων, 3 συναντήσεις

Παρασκευή 6 Μαίου, 17:00-21:00
Σάββατο 7 Μαίου, 11:00-15:00
Κυριακή 8 Μαίου, 11:00-15:00
Κόστος 190 ευρώ ή 170 ευρώ αν κλείσεις τη θέση σου μέχρι τις 29/4.

(οι κρατήσεις θέσεων γίνονται με κατάθεση προκαταβολής, 70€, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά και ΦΠΑ 24%
*Το κόστος των υλικών περιλαμβάνει: μελάνια (υδατοδιαλυτά), φωτογραφική emulsion, καθαριστικά, αναλώσιμα και 10 χαρτιά.
Εκτός από τα 10 χαρτιά πού διαθέτουμε, ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να κανει 20 ακόμα τυπώματα σε διάφορες επιφάνειες της επιλογής του πχ. t shirt, plexiglass, χαρτόνι, ύφασμα, ξύλο κλπ.

/// ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑΣ ΜΕ ΣΤΕΝΣΙΛ ///

ή αλλιώς, βγάλαμε τον υπολογιστή απ' την πρίζα!

Σε αυτό το εργαστήριο γυρνάμε στις ρίζες της μεταξοτυπίας, πριν την επέλαση των ψηφιακών μέσων. Θα σχεδιάσουμε, θα κόψουμε, θα μοντάρουμε το στένσιλ μας στο τελάρο και θα τυπώσουμε πολλαπλά αντίτυπα χρησιμοποιώντας τα χέρια και τη φαντασία μας.
Με χαρτιά, κοπίδια, το τελάρο και τη σπάτουλά μας θα φτιάξουμε χεράτα στένσιλ, που θα δώσουν τις πιο όμορφες χειροποίητες υφές και την άμεση αίσθηση της ανθρώπινης χειρονομίας στα σχέδια μας. Γεια στα χέρια μας λοιπόν!
Οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν μια εικόνα που θα αποτελείται από δύο χρώματα, και θα την τυπώσουν σε χαρτί και διάφορες επιφάνειες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.

Ένα τμήμα των 6 ατόμων
Τετάρτη 11/05, 17:00-22:00
Κόστος, 50€, το κλείσιμο της θέσης γίνεται με κατάθεση προκαταβολής 20€
*το κόστος περιλαμβάνει: μελάνια (υδατοδιαλυτά), αναλώσιμα, δέκα χαρτιά, δύο tote bags και ΦΠΑ 24%

/// ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟΤΥΠΙΑΣ ///

ή πώς να βγάλεις το άχτι σου στο τελάρο...

Ο πιο διασκεδαστικός, αυθόρμητος και άμεσος τρόπος να μπεις στον κόσμο του τυπώματος! Ένα εργαστήριο για την τεχνική της μονοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.
Σε αντίθεση με άλλες τεχνικές της μεταξοτυπίας που έχουν σαν αποτέλεσμα πολλαπλά αντίτυπα, η μονοτυπία παράγει ένα μοναδικό έργο τέχνης ~ να το κορνιζάρεις, να το καμαρώνεις και να λές "αυτό είναι και όμοιο του σε αυτή την πλάση δεν υπάρχει!"
Η ομορφιά της, βασίζεται στο αυθόρμητο και στο συνδυασμό τεχνικών όπως η μεταξοτυπία, η ζωγραφική και το στένσιλ. Με σύνεργα μας το τελάρο και τη σπάτουλα, πινέλα, χρώματα και χαρτιά, κάθε συμμετέχοντας θα δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Ένα τμήμα των 6 ατόμων
Τρίτη 17 Μαΐου, 18:00-21:00
Κόστος 35 ευρώ, το κλείσιμο της θέσης γίνεται με την εξόφληση του σεμιναρίου.
*το κόστος περιλαμβάνει όλα τα υλικά και ΦΠΑ 24%

 

*Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες οδηγίες του Yπουργείου, η συμμετοχή στo σεμινάριο επιτρέπεται σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν νοσήσει (προσκομίζοντας το αντίστοιχο πιστοποιητικό) ή με αρνητικό rapid test έως 48ωρών και υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ95 ή διπλής χειρουργικής μάσκας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v