Το ήξερες ότι υπάρχει και online escape room;

Η Δολοφονία του Χρύσιππου είναι ένα ελληνικό escape room που παίζεται online, ό,τι πρέπει για τα απογεύματα που δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι.
Το ήξερες ότι υπάρχει και online escape room;
της Ηρώς Κουνάδη

Βρισκόμαστε στο 344 π.Χ. Στην Αθήνα. Ο Χρύσιππος, αριστοκράτης, ιδιοκτήτης λατομείου μαρμάρου που μονοπωλεί την αγορά, βρίσκεται ξημερώματα νεκρός στο σπίτι του, σκοτωμένος από βέλος. Οι δύο άγρυπνοι φρουροί του βεβαιώνουν πως κανείς δεν μπήκε στο δωμάτιό του, ούτε βγήκε και κανείς από αυτό όλο το βράδυ. Τα παράθυρα είναι εδώ και καιρό σφραγισμένα. Τι μπορεί να έχει συμβεί;

Για να βρεις την λύση, θα πρέπει να παρακολουθήσεις τα βίντεο με τις καταθέσεις των μαρτύρων, και να λύσεις έναν έναν τους γρίφους για να περάσεις από δωμάτιο σε δωμάτιο, ξεκλειδώνοντας επίπεδα μέχρι να φτάσεις στην απάντηση του μυστηρίου.

Συνδυάζοντας την κινηματογραφική αισθητική με τη λογική των δωματίων απόδρασης, η Δολοφονία του Χρύσιππου είναι ένα σούπερ ενδιαφέρον υβριδικό escape room που παίζεται αποκλειστικά online. Εκεί που σε ένα “real life” δωμάτιο απόδρασης θα χρειαζόταν να μετακινήσεις αντικείμενα, να ανοίξεις καταπακτές και να βρεις κλειδιά για σεντούκια, εδώ έχεις να βρεις στοιχεία στην οθόνη σου, να ψάξεις για hints στις καταθέσεις των μαρτύρων που βλέπεις σε βίντεο και να αποκρυπτογραφήσεις κωδικοποιημένα μηνύματα.

Όπως και στα «παραδοσιακά» escape room, έτσι κι εδώ αν κολλήσεις έχεις βοήθειες στη διάθεσή σου –χρησιμοποίησέ τις όμως με φειδώ, γιατί αυτές είναι συνολικά εννιά και τα επίπεδα πολύ περισσότερα. Ο συνολικός χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου για να λύσεις όλους τους γρίφους είναι 344 λεπτά. Κάθε φορά που βγαίνεις από το παιχνίδι (κλείνεις δηλαδή το παράθυρο) σταματά να μετράει, και την επόμενη φορά που θα μπεις ξεκινάς από το σημείο που είχες μείνει.

Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι σκοτεινή χωρίς να γίνεται τρομακτική, και το ότι η ιστορία μας διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα αποτυπώνεται σε μικρές και μεγαλύτερες λεπτομέρειες που ποτέ δεν παρεκκλίνουν προς το κιτς. Το φοβόμασταν, αν μας ρωτάς, προσφέρεται η εποχή για κάτι τέτοια· ωστόσο λευκούς χιτώνες, στεφάνια ελιάς, περίεργες γραμματοσειρές και προσφάτως κακομεταχειρισμένα σύμβολα εδώ δεν θα δεις. Ίσως κάποιες χαριτωμένες λεπτομέρειες στον τρόπο που μιλούν οι ηθοποιοί, οι οποίοι είναι όλοι εξαιρετικοί στους ρόλους τους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να έχει κάτι από την κινηματογραφική αισθητική που λέγαμε στην αρχή.

Ψήθηκα. Πώς παίζω;

Κάνεις κλικ εδώ και αγοράζεις εισιτήριο από το Viva: Κοστίζει 14,99€ και ισχύει για ένα άτομο. Αν θέλεις να παίξεις μαζί με τους φίλους σου γίνεται, αρκεί να έχετε ο καθένας το εισιτήριό του. Το κάθε εισιτήριο σου δίνει έναν μοναδικό κωδικό, τον οποίο βάζεις εδώ κάθε φορά που ξεκινάς να παίζεις. Είπαμε πως αν βγεις και ξαναμπείς ο χρόνος μετράει από εκεί που ήσουν, και ότι συνολικά έχεις 344 λεπτά στη διάθεσή σου. Ωστόσο, αν χρειαστείς λίγο παραπάνω χρόνο, ή μερικές έξτρα βοήθειες, στέλνεις ένα μήνυμα στους δημιουργούς στο Facebook, πιθανότητα θα σ’ την κάνουν τη χάρη. Περισσότερες λεπτομέρειες για το παιχνίδι, και μια γεύση από την ατμόσφαιρά του, εδώ και στο βίντεο που ακολουθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v