Πέντε σούπερ χαβαλεδιάρικα επιτραπέζια για παρέες

Πειρατής με καλά κρυμμένο σεντούκι ή γιατρός στο κυνήγι μιας θανατηφόρας πανδημίας; Αυτά τα επιτραπέζια εγγυημένα θα σου προσφέρουν στιγμές παρεΐστικης διασκέδασης.
Πέντε σούπερ χαβαλεδιάρικα επιτραπέζια για παρέες

Ξέχνα για λίγο την Μονόπολι και το Τζένγκα. Η παρέα σου μάλλον θα τα έχει βαρεθεί – το ίδιο κι εσύ. Όμως ίσως στέρεψες από εναλλακτικές και ψάχνεις μανιωδώς ένα χαβαλεδιάρικο επιτραπέζιο για να μαζευτείτε ξανά σπίτι.

Ε λοιπόν σου έχουμε πέντε σούπερ επιλογές για να φέρεις κόσμο στο σπίτι και να στρωθείτε όλοι μαζί στο τραπέζι κυνηγώντας πειρατές, εξιχνιάζοντας φόνους και τρέχοντας να ξεφύγετε από ναούς που γκρεμίζονται.

MicroMacro: Crime City

Παίκτες 1-4

Χρόνος: 15-45’

Τιμή: 26€ από εδώ

Τι θα έλεγες για μια βραδιά γεμάτη ένταση και αγωνία σε συνδυασμό με εξιχνίαση εγκλημάτων; Το MicroMacro θα στη χαρίσει απλόχερα, και θα βάλει εσένα και την παρέα σου στον ρόλο ντεντέκτιβ που καλούνται να βρουν στοιχεία σε έναν μεγάλο χάρτη, να συνεργαστούν άριστα, να βάλουν την φαντασία τους να δουλέψει και να λύσουν τον γρίφο. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αρκετά επίπεδα δυσκολίας για να ζορίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, και θυμίζει αρκετά το «Ψάχνοντας τον Ουάλντο».



Escape: The Curse of the Temple

Παίκτες 2-5

Χρόνος: 10’

Τιμή: 36€ από εδώ

Πόσο Indiana Jones νιώθεις; Βασικός στόχος αυτού του συνεργατικού παιχνιδιού είναι την κάνεις μαζί με την παρέα σου από έναν ναό που καταρρέει. Τα πάντα στο παιχνίδι γίνονται με ζάρια και σε πραγματικό χρόνο, δεν υπάρχει σειρά, και όλοι παίζουν ταυτόχρονα, οπότε καταλαβαίνεις τι χαμός θα γίνει. Οι παίκτες καλούνται να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον καθώς αν χάσει ένας, χάνουν όλοι. Οι κανόνες είναι λίγοι και εύκολοι, οι παρτίδες σύντομες και απολαυστικές και η αγωνία και ο ιδρώτας… άφθονος.



Treasure Island

Παίκτες 2-5

Χρόνος: 40-50’

Τιμή: 55€ από εδώ

Πειρατικό παιχνίδι μπλόφας, διπλής μπλόφας και περιπέτειας στο οποίο κάθε παίκτης ενσαρκώνει τον ξακουστό Long John, ο οποίος προσπαθεί να ξεγελάσει τους υπόλοιπους παίκτες για να μην βρουν τον θησαυρό του. Το κυνήγι φτάνει το φινάλε του με την απόδραση του, όπου ως κλασική περίπτωση θαλασσόλυκου που σέβεται εαυτόν, θα κάνει μια τελευταία απόπειρα να πάρει τον θησαυρό του. Οι παρτίδες παίρνουν χρόνο, όμως η διασκέδαση είναι εγγυημένη και η χάραξη πορείας στον χάρτη από τους παίκτες προσδίδει έξτρα πόντους ενδιαφέροντος.



Pandemic Legacy: Season 1 (Blue Edition)

Παίκτες 2-4

Χρόνος: 60’

Τιμή: 64€ από εδώ

Η συνέχεια της θρυλικής Πανδημίας, σε βάζει ξανά μαζί με την παρέα στην αποστολή του να σώσεις τον κόσμο, όμως σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι εδώ οτιδήποτε κάνεις με τους συμπαίκτες σου έχει άμεσο αντίκτυπο σε μελλοντικές παρτίδες, καθώς οι χαρακτήρες αλλάζουν, κάποιοι μπορεί να πεθάνουν και νέες πανδημίες να προκύψουν. Επίκαιρο όσο ποτέ, θα σε κάνει να νιώσεις σαν να πρωταγωνιστείς σε ένα δυστοπικό επεισόδιο σειράς (ιατρικού) θρίλερ. Θα μπορέσεις άραγε να σώσεις την ανθρωπότητα;



The Quacks of Quedlinburg

Παίκτες 2-4

Χρόνος: 45’

Τιμή: 33€ από εδώ

Ήρθε η ώρα εσύ και η παρέα σου να μεταμορφωθείτε σε τσαρλατάνους- quack doctors – για χάρη αυτού του άκρως διασκεδαστικού παιχνιδιού. Καλείστε να φτιάξετε το δικό σας μυστικό, μαγικό φίλτρο, προσθέτοντας σταδιακά συστατικά στην χύτρα που βρίσκεται επάνω στη φωτιά. Σου ακούγεται εύκολο; Πρόσεξε, γιατί ένα «τσικ» παραπάνω από κάποιο συστατικό, μπορεί να καταστρέψει όλο το φίλτρο. Επομένως κάθε σου κίνηση, κάθε φορά που θα αποφασίσεις να πιέσεις την τύχη σου μπορεί να προκαλέσει και το μεγάλο «μπουμ»!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v