Δωρεάν Online σεμινάρια για να παρακολουθήσεις

Μια σειρά από σεμινάρια που μπορείς να παρακολουθήσεις χωρίς χρήματα, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο που έχεις κατάλληλα.
Δωρεάν Online σεμινάρια για να παρακολουθήσεις

Πολλοί από εμάς λόγω του δεύτερου lockdown, βρεθήκαμε με περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ό,τι είχαμε συνηθίσει. Κι ενώ το Netflix, οι ταινίες, τα βιβλία μας κι οι μουσικές που αγαπάμε μας κρατήσανε καλή συντροφιά, οι μέρες του lockdown παρατείνονται. Έτσι λοιπόν, ψάχνοντας τρόπους να διοχετεύσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο μας χρόνο, βρήκαμε μια σειρά από δωρεάν σεμινάρια διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, ώστε να τα παρακολουθήσουμε.

Ακολουθεί μια λίστα με online επιλογές, διαθέσιμες για το διάστημα που διανύουμε αλλά και για την έναρξη της νέας χρονιάς. Μπορείς να δεις, ποιο σου ταιριάζει και σε ενδιαφέρει πιο πολύ και να το παρακολουθήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες. Επειδή στα περισσότερα, υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων, καλό θα ήταν να συμπληρώσεις το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές αιτήσεις.

Soft Skills Academy 2021: Διαδραστικό 4ήμερο σεμινάριο ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων

Το Soft Skills Academy διοργανώνεται φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά από τον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό οργανισμό EESTEC LC Athens. Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους απόφοιτους, που προέρχονται από όλες τις σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιδιώκουν να εξελιχθούν προσωπικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Πέμπτη 07 Ιανουαρίου 2021 μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 και με ώρες διεξαγωγής 16:00 με 21:00 την Πέμπτη και την Παρασκευή, και 10:30 με 20:00 το Σάββατο και την Κυριακή. Το Soft Skills Academy 2021 προσφέρει στους συμμετέχοντες 4 ημέρες με βιωματικές δραστηριότητες και trainings από ειδικά καταρτισμένους trainers με μεγάλη εμπειρία στην διδασκαλία των soft skills.

Συνολικά θα διεξαχθούν 6 training sessions (1 την Πέμπτη και την Παρασκευή και 2 το Σάββατο και την Κυριακή) με θεματικές σχετικές με self motivation, goal setting, time management, adaptability κ.ά., πάνω στις οποίες θα εξασκηθούν όσοι καταφέρουν να κερδίσουν μια θέση στην εκδήλωση.
Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν την αίτησή τους μέχρι την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59. Δεκτά θα γίνουν μόνο εξήντα (60) άτομα (που θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες) των οποίων η επιλογή θα γίνει βάσει των αιτήσεων τους, χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής.

WordPress. Πως να φτιάχνεις το δικό σου website

Το πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον σε συνεργασία με την Socialinnov προσφέρει δωρεάν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για συμμετέχοντες που επιθυμούν να εξοικειωθούν με την χρήση διαχείρισης περιεχομένου μέσω νέων τεχνολογιών, προκειμένου να συγκεντρώνονται σε ένα ιστολόγιο όλες οι πληροφορίες που επιθυμούν να μοιράζονται με το διαδικτυακό κοινό τους.

Βασικά σημεία: 1: Εξοικείωση με το περιβάλλον του WordPress και δημιουργία ιστολογίων. 2: Δημιουργία σελίδων στο WordPress στις αρχές του responsive web design. 3:Εισαγωγή σε χρήσιμα plug-ins

Διάρκεια Σεμιναρίου: 1 ώρα

Δωρεάν διαδικτυακά Σεμινάρια Ιατρικής Ζώων Συντροφιάς

Αν είσαι κτηνίατρος, τότε αυτό είναι το σεμινάριο που ψάχνεις. Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προσφέρει δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Διαδικτυακά Σεμινάρια Ιατρικής Ζώων Συντροφιάς” διάρκειας 25 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί 28/12/2020-30/4/2021 και θα υλοποιηθεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 08/12/2020 μέχρι 17/12/2020 εδώ
Έναρξη Προγράμματος: 18/12/2020
Λήξη Προγράμματος: 30/04/2021

Δωρεάν σεμινάρια της Εκπαιδευτικής Ένωσης

Η Εκπαιδευτική ένωση προσφέρει εδώ και καιρό δωρεάν σεμινάρια, σε 5 γνωστικές ενότητες. 1: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. 2: Εισαγωγή στην επιστήμη της συμβουλευτικής. 3:Επικοινωνιακές δεξιότητες και διαχείριση συγκρούσεων. 4:Σύγχρονη ηγεσία οργανισμών και επιχειρήσεων. 5:Εισαγωγή στη φιλοσοφία. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης. Μετά τη συμπλήρωση μιας πολύ απλής αίτησης, θα ενημερωθείς για τα μελλοντικά σεμινάρια πάνω στις παραπάνω θεματικές ενότητες και τον χρόνο διεξαγωγής τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Ο δημόσιος λόγος στην εποχή της πανδημίας

Το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΜΕ.Κ.ΘΕ.Μ.Ε.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (Π.Τ.Ν.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris) οργανώνουν Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της ανάδειξης επίκαιρων θεμάτων που αφορούν στη γλώσσα και στην επικοινωνία στην τρέχουσα κρίση της πανδημίας. Το πρόγραμμα έχει τον γενικό τίτλο: Ο δημόσιος λόγος στην εποχή της πανδημίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα θα προσφερθεί δωρεάν. Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 20 ωρών. Θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δωρεάν webinar από το ΚΕΘΕΑ με θέμα: Κακοποίηση, βία και χρήση ουσιών

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί διαδικτυακά το παραπάνω σεμινάριο από το ΚΕΘΕΑ. Θα μιλήσουν οι: Ελευθερία Κοκκίνη, Ψυχολόγος, και Κοινωνική Λειτουργός, MSc, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Μαρία Πεταλιά, Κοινωνιολόγος, MSc, Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις. Συντονισμός: Δρ Άννα Τσιμπουκλή, Υπεύθυνη Τομέα Εκπαίδευσης
Πληροφορίες εδώ

Η Socialinnov προσφέρει online σεμινάρια αποκλειστικά για γυναίκες με την δράση "Women & Tech | Virtual Series"!

Την εβδομάδα 14-20 Δεκεμβρίου το Tech Talent School θα παρέχει δωρεάν οnline μαθήματα τεχνολογίας, αφιερωμένα αποκλειστικά στις γυναίκες και με στόχο την βελτίωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, την επαγγελματική ενδυνάμωσή τους και την μείωση του gender gap στην Ελλάδα. Όλες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την προεγγραφή τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν δωρεάν τα επιμορφωτικά σεμινάρια στους παρακάτω συνδέσμους.

Για το “TTS: Women & Tech | Virtual Series - Introduction to Canva” μπορείτε να εγγραφείτε εδώ

Για το “TTS: Women & Tech | Virtual Series - Introduction to Social Media Marketing” μπορείτε να εγγραφείτε εδώ:

Εικαστικό κέντημα: Χριστουγεννιάτικες βελονιές στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει την Κυριακή, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020, δύο δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια εικαστικού κεντήματος, με γιορτινή διάθεση. Σε αυτά τα δύο εργαστήρια θα κεντήσουμε δύο σχέδια εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, το χριστουγεννιάτικο στεφάνι και το ελληνικό καράβι. Το εργαστήριο είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το κέντημα, ενθουσιάζοντας όμως και τους πιο έμπειρους. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αικατερίνη και Νικολέττα Χριστοπούλου/50 Stitches of Greece. *Για το εργαστήριο στις 20/12, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 14/12 στις 12.00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

The Power Of The Body On Screen: Screendance online εργαστήριο με την Χρυσάνθη Μπαδέκα

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός ΜØΖ πραγματοποιεί την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020, στις 11:00 π.μ., τη διαδικτυακή δωρεάν δράση «The Power Of The Body On Screen – The Editor As A Choreographer». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, με την χορογράφο, κινηματογραφίστρια και videodance εκπαιδεύτρια Χρυσάνθη Μπαδέκα. Κατά την 2ωρη διαδικτυακή συνάντηση, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τις βασικές κινηματογραφικές αρχές, τη χορογραφία για την κάμερα και την επεξεργασία της εικόνας (εισαγωγή στο premierepro).

Αντίστοιχα αν τα αγγλικά σου βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, μπορείς να παρακολουθήσεις πλήθος διαδικτυακών σεμιναρίων, από μερικά εκ των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, χρησιμοποιώντας online πλατφόρμες όπως οι: Coursera και Udemy.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v