Τι να παίξουμε στην παραλία... με αποστάσεις

Εντάξει, κοκορομαχίες δεν έχει, αλλά υπάρχουν και παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν μια χαρά και με απόσταση ενάμισι μέτρο.
Τι να παίξουμε στην παραλία... με αποστάσεις
Το γεγονός ότι τα παιχνίδια που απαιτούν σωματική επαφή είναι ταμπού αυτή τη στιγμή στις παραλίες δεν μας σταμάτησε από το να πάμε και να απολαύσουμε τα μπανάκια μας. Και μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε κοκορομαχίες, αλλά υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να περάσουμε τέλεια, τηρώντας τις οδηγίες για το ενάμισι μέτρο απόσταση.

Ρακέτες
Η κόλαση κάποιου λουόμενου είναι η δική μας, ασφαλής διασκέδαση. Προφανώς οι ρακέτες μπαίνουν πρώτες επειδή είναι το απόλυτο σπορ παραλίας. Προφανώς θα είμαστε προσεκτικοί να μην στέλνουμε τα μπαλάκια σε κεφάλια και ταπεράκια αγνώστων. Αλλά παραλία χωρίς τύπους να παίζουν ρακέτες δεν γίνεται, και αυτοί οι τύποι φέτος θα είμαστε εμείς.

Βόλλεϊ
Είτε στην παραλία, είτε στην θάλασσα. Που, εντάξει, στην θάλασσα οι πιθανότητες λένε πως θα καταλήξει σε ένα μεγάλο μπουγέλο. Και μην νομίζεις ότι θα παίξετε με φουλ ομάδες, προφανώς. Δύο άτομα από κάθε πλευρά, με την κατάλληλη απόσταση. Και δεν αφήνουμε αγνώστους να ακουμπάνε την μπάλα μας.

Ζεν διάλειμμα
Κάντε έναν ήσυχο, ζεν διαγωνισμό για το ποιος μπορεί να κάνει περισσότερες αναπηδήσεις πετώντας ένα βότσαλο στο νερό. Προφανώς, αυτό καλύτερα να γίνεται σε άδεια παραλία. Παρατηρήστε τα βοτσαλάκια να χοροπηδούν πάνω στο νερό και αφήστε τα να σας χαλαρώσουν. Όλα θα πάνε καλά. Αλλά μην γίνετε τόσο ζεν που ξεχαστείτε εντελώς και σας κλέψουν τα πράγματα. Προσέχετε.

Αυτό το τέλειο που θάβεσαι ολόκληρος κάτω απ’ την άμμο
Επειδή είναι επίτευγμα, είναι τέλειο, είσαι πλέον ένα κρεμμύδι που εξέχει από την μάνα γη, και επίσης θα υπάρχει ένας λιγότερος άνθρωπος να κινείται στην παραλία και να μεταφέρει τα μικρόβιά του.

Παιξτε επιτραπέζια
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το πιο ασφαλές πράγμα και να παίξετε μερικά επιτραπέζια που είναι κατάλληλα για παραλία – προφανώς δεν είναι το κατάλληλο σημείο για να παίξεις Μονόπολη, ας πούμε. Παιχνίδια με κάρτες, ειδικά αν είναι πλαστικοποιημένες, είναι ιδανικά (αν δεν φυσάει), ή παιχνίδια που δεν έχουν ταμπλό. Ακόμα πιο εναλλακτικά... (Η επόμενη παράγραφος είναι για τουρμπονέρντουλες, συνεπώς μπορείτε να πείτε ότι το κείμενο τελείωσε και εδώ. Σας αγαπάμε!)

...Παίξτε RPG στην παραλία
Φέρτε το character sheet σας, φέρτε όλο το party, τηρήστε αποστάσεις και ζήστε ένα session στην παραλία. Αν, πάλι, το οργανώσετε και απογευματινές ώρες και βρεθείτε σε κάποια παραλία που δεν έχει πολύ κόσμο, τότε ίσως και να είναι το καλύτερο session που παίξατε ποτέ. Προσοχή: Απαραίτητο το αντικουνουπικό, και πάνω απ’ το μαγιό να είστε ντυμένοι σαν τον χαρακτήρα σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v