Οι καλύτερες ποδηλατάδες στην Αθήνα

Ποδήλατο και Αθήνα δεν τα έχουμε πολύ συνδυασμένα στο νου μας, όμως υπάρχουν υπέροχα σημεία στην πόλη για ποδηλατάδα...
Οι καλύτερες ποδηλατάδες στην Αθήνα
Το ποδήλατο είναι από τα καλύτερα μέσα μεταφοράς που μπορείς να έχεις. Μηδέν καύσιμα, μηδέν βάρος στο περιβάλλον, και τζάμπα γυμναστική. Το μόνο πρόβλημα, αν μένεις στην Αθήνα, είναι πως το ποδήλατο για να το βγάλεις στους μεγάλους δρόμους, είτε πρέπει να είσαι πραγματικά καλός ποδηλάτης, είτε απλά να έχεις παντελή έλλειψη φόβου του θανάτου.

Επειδή, όμως, το ποδήλατο είναι τέλειο, και η Αθήνα δεν είναι πια και τόσο εχθρική μαζί του, έχουμε να σου προτείνουμε μερικές τέλειες βόλτες που μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις μια ωραία, καλοκαιρινή μέρα.

*Επίσης, εδώ να αναφέρουμε πως σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό επιτρέπονται μέχρι δύο ποδήλατα (αναδιπλούμενα ή μη) ανά συρμό, κι αυτά στο τελευταίο βαγόνι.

Πάμε βόλτα Παραλιακή
Τεράστια απόσταση για βόλτα κατά μήκος της, και ένα από τα πιο ιδανικά σποτ για ποδηλασία, μιας και το πεζοδρόμιο είναι τεράστιο, αλλά υπάρχουν και πολλοί παράδρομοι. Μπορείς να πας με τον ηλεκτρικό μέχρι τον σταθμό του Φαλήρου, και μετά να απολαύσεις τα χιλιόμετρα που εκτείνονται ανάμεσα στην λεωφόρο Ποσειδώνος και το απέραντο γαλάζιο.

Πάμε στο Άλσος Συγγρού
Ίσως το πιο δημοφιλές σημείο συνάντησης των βόρειων ποδηλατάδων, το Άλσος Συγγρού προσφέρει ατελείωτα μονοπάτια, κυκλικές διαδρομές για όσους θέλουν να ανεβάσουν ταχύτητα και τους παλμούς της καρδιάς, ενώ είναι ένας πανέμορφος, καταπράσινος χώρος για να γεμίσεις τα πνευμόνια σου καθαρό αέρα.

Πάμε μια βόλτα και Αεροπαγίτου
Επειδή άλλο να την περπατάς, άλλο να την διασχίζεις με το ποδήλατό σου και με το αεράκι να σου χτυπά το πρόσωπο. Και, προφανώς, αν ξεκινήσεις από εκεί, θα καταλήξεις στην Αποστόλου Παύλου, και από εκεί μπορείς – μέσα από δρομάκια χωρίς πολύ κόσμο – να ανεβείς ακόμα πιο κεντρικά...

...στον Εθνικό Κήπο
Αρκεί, φυσικά, να τον αποφύγεις τα σαββατοκύριακα που – ακόμα και με κάποια από τα μέτρα της καραντίνας – πάλι δεν θα είναι και ό,τι πιο ήσυχο και ειρηνικό. Και την θες την ησυχία σου στην ποδηλατάδα, γιατί η ποδηλατάδα είναι η βαρκάδα της πόλης.

Μπορούμε να πάμε στο ΚΠΙΣΝ
Επειδή πάντα ψάχνουμε μια ευκαιρία περάσουμε χρόνο στην πανέμορφη ανοιχτωσιά του, και μπορούμε να νοικιάσουμε κιόλας ποδήλατο επιτόπου – με μια ειδική κάρτα, ή ακόμα και από το κινητό μας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Γιατί όχι στο Τατόι;
Σαράντα εφτά χιλιάδες στρέμματα είναι αυτά, και είναι όλα τόσο βατά, προσφέρονται για τόση εξερεύνηση, που το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για οικογενειακή εκδρομή. Ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής περνάει μέσα από δάσος, άρα υπάρχει μπόλικη σκιά για να γίνει ακόμα πιο ξεκούραστη και χαλαρωτική εμπειρία, ενώ όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου, βλέπεις τα μεγαλοπρεπή αξιοθέατα των βασιλικών κτημάτων.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v