Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… στην οθόνη μας

Εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστική περιήγηση και virtual βόλτες στους διαδρόμους του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ κάνουμε μένοντας σπίτι.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… στην οθόνη μας
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, όπως όλα τα μουσεία της χώρας, έχει αναστείλει τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τις ξεναγήσεις, καθώς και όλες τις επισκέψεις.

Η digital επικοινωνία όμως δεν σταματά ποτέ και μάλιστα σε ένα Μουσείο τηλεπικοινωνιών. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ανέστειλε τις δραστηριότητες στο χώρο του, αλλά τις συνεχίζει αδιάκοπα, μέσα από το site του.

Έτσι, θα παραμείνει «ανοιχτό» προτείνοντάς μας νέες δράσεις που τακτικά ανανεώνονται, για όλη την οικογένεια, αλλά και για τον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά.

Προτείνουμε σε όλους εσάς που θα πλοηγηθείτε στο www.otegroupmuseum.gr αλλά και στο @otegroupmuseum στο instagram, δράσεις, προτάσεις και “βόλτες” από το σπίτι που μας κρατούν συνδεδεμένους και πάντα περίεργους να ανακαλύψουμε νέες μορφές επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, κάντε κλικ και επιλέξτε:

1. Εκπαιδευτικά προγράμματα & δράσεις/ Κάντο Σπίτι

Προγράμματα για όλη την οικογένεια και για παιδιά από 4 έως 12 ετών, βασισμένα στα εκθέματα και τις συλλογές του μουσείου, με περιεχόμενο, που θα ανανεώνεται, συνεχώς.



«Μένοντας σπίτι», οι μικρότεροι, θα μπορείτε να φτιάξετε, ένα 3d τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά , ή να τυπώσετε και να ζωγραφίσετε εκθέματα του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, μαθαίνοντας και την ιστορία τους, αλλά και οι μεγαλύτεροι, ή όλοι μαζί, να φτιάξτε ένα «memory game» με κάρτες, να δημιουργήσετε ένα χειροποίητο επιτραπέζιο, να φτιάξετε comics και άλλα πολλά…

Και όλα αυτά εύκολα και γρήγορα, με οδηγίες βήμα-βήμα αλλά και μικρά videos, περνώντας το χρόνο σας, ευχάριστα και αποκαλυπτικά.

2. Eπιλεγμένα digital σημεία της Έκθεσης

Χωρίς να μετακινηθείτε, με ένα απλό κλικ, δείτε τις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) της έκθεσης και γνωρίστε από κοντά τον Μόρς και την εφεύρεσή του, το καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα και τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο δεκαετίας ’30.

3. Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών

Φέρνουμε στη μνήμη μας και ανακαλύπτουμε σημαντικές στιγμές ή άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Οι ιστορίες αυτές εμπνέονται κυρίως από τις πλούσιες συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, προσφέροντας στους διαδικτυακούς επισκέπτες ιστορική γνώση και στοχασμό πάνω στην εξέλιξη της επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Κάνοντας κλικ γνωρίστε άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών.



Τι έχει να μας διδάξει ο Κόμης Μοντεκρίστο για τις τηλεπικοινωνίες; Με ποιο τρόπο η εφεύρεση της τηλεγραφίας τον βοήθησε να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον φυλάκισαν; Το κλασικό βιβλίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Αλέξανδρου Δουμά περιλαμβάνει στην πλοκή του τον τηλέγραφο. Όχι όμως τον ηλεκτρονικό τηλέγραφο του Μορς, αλλά τον οπτικό τηλέγραφο του Chappe….«Είχα δει κάποιες φορές να υψώνονται στην άκρη του δρόμου αυτά τα μαύρα πτυσσόμενα χέρια που μοιάζουν με τα πόδια ενός τεράστιου σκαθαριού»

#StayCurious
Μείνετε συντονισμένοι για να νέες δράσεις και ιστορίες κάθε εβδομάδα #StayConnected


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v