Τέλεια χιονοδρομικά για να πας

Η Ελλάδα έχει τέλεια χιονοδρομικά κέντρα, και σου προτείνουμε μερικά για να επισκεφτείς, από όποια περιοχή κι αν είσαι.
Τέλεια χιονοδρομικά για να πας
Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων 

Με πάνω από 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων είναι σίγουρα από τα πιο δημοφιλή στην χώρα μας. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και διαθέτει: 8 αναβατήρες, 13 πίστες κάθε επιπέδου δυσκολίας και συνολικό μήκος πιστών 25 χιλιόμετρα. Διαθέτει επίσης δύο σαλέ, παιδότοπο, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολή εκμάθησης, ενώ το σαλέ τα βράδια μετατρέπεται σε μπαρ με πάρτι. Το εισιτήριο κοστίζει 15€ τις καθημερινές και 25€ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού 

Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, μια ανάσα από Αράχωβα, Αγόριανη και Δελφούς, απλώνεται σε δύο διαφορετικές περιοχές, τα Κελλάρια και τη Φτερόλακκα. Διαθέτει υπερσύγχρονους αναβατήρες, 21 πίστες με συνολικό μήκος 34 χιλιόμετρα, όπως και καφέ, εστιατόρια, σχολές εκμάθησης και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού. Το ημερήσιο εισιτήριο θα σας κοστίσει 20-30€.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Στην Πίνδο, στο όρος Βασιλίτσα, το ομώνυμο χιονοδρομικό απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα Γρεβενά και συνήθως διαθέτει πλούσιο χιόνι μέχρι και την Άνοιξη, εξαιτίας του μεγάλου υψομέτρου. Διαθέτει 7 αναβατήρες και baby lift, 12 πίστες συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων, πίστα για snowboard, όπως και τη μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 13€.

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια 

Το χιόνι του είναι (και) τεχνητό, που το καθιστά ιδανικό κάθε στιγμή για όσους βρίσκονται σε βόρεια Ελλάδα. Βρίσκεται κοντά στη Νάουσα, διαθέτει 7 αναβατήρες και 10 πίστες κάθε δυσκολίας, ακόμα και για τουριστικές χιονοδρομίες, με συνολικό μήκος πιστών 9 χιλιόμετρα. Η γύρω περιοχή του όρους Βερμίου προσφέρεται και για πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Στο χιονοδρομικό λειτουργούν δύο café bar, το ένα εκ των δυο στα 2.005 μέτρα υψόμετρο, με ολόκληρη τη Μακεδονία στο πιάτο. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 12-15€ αναλόγως ημέρας και ώρας (είναι πιο οικονομικά τις καθημερινές αλλά και τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου).

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας 

Είναι μικρό και σούπερ βολικό για τους επισκέπτες της Ορεινής Κορινθίας, αφού βρίσκεται κοντά όχι μόνο στα Τρίκαλα Κορινθίας αλλά και στην Αττική. Διαθέτει μία πίστα αρχαρίων και άλλη μία κλιμακωτών διαβαθμίσεων, δύο αναβατήρες, ένα σαλέ, σχολή εκμάθησης, κατάστημα ενοικίασης, ενώ είναι ιδανικό για πρωτάρηδες και οικογένειες με μικρά παιδιά. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 5-10€ αναλόγως πίστας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v