ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Πώς θα μάθω παραδοσιακά μουσικά όργανα;

Αν θες να έρθεις σε επαφή με την μουσική της παράδοσής μας, σου έχουμε βρει σούπερ μαθήματα στην Αθήνα, αλλά και online.


Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε συνδεδεμένοι με την παράδοσή μας, και ακόμα καλύτερο όταν μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τρόπο δημιουργικό. Και η εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου σίγουρα είναι από τους πιο όμορφους τρόπους για να έρθουμε πιο κοντά με τις ρίζες μας—αλλά και για να αποκτήσουμε ένα χόμπι που θα μας προσφέρει έναν δίαυλο έκφρασης απόλυτα προσωπικής…

Πού θα μάθουμε, λοιπόν, παραδοσιακά μουσικά όργανα στην Αθήνα;

Παραδοσιακά όργανα στο Ελεύθερο Ωδείο
Στο Ελεύθερο Ωδείο τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, το παραδοσιακό τραγούδι και τα αντίστοιχα θεωρητικά διδάσκονται από ομάδα επίλεκτων καθηγητών, με έγκυρους τίτλους σπουδών από καταξιωμένα μουσικά ιδρύματα, μεγάλη διδακτική εμπειρία και σπουδαίες διακρίσεις στο ενεργητικό τους. Ακολουθείται πρόγραμμα σπουδών αντίστοιχο με των μουσικών πανεπιστημίων του εξωτερικού, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και χορηγούνται έγκυροι τίτλοι σπουδών. Μεταξύ άλλων, διδάσκονται κλαρίνο, λαούτο (στεριανό ή Κρητικό), λύρα, μαντολίνο και παραδοσιακό βιολί. Γίνεται ένα μάθημα την εβδομάδα, 30λεπτο ή 40λεπτο, και τα δίδακτρα είναι στα 52€ και 69€ τον μήνα αντίστοιχα.


Μαθήματα μουσικής σε εκκλησίες
Υπάρχουν πολλές εκκλησίες που παραδίδουν, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μαθήματα μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όπως λαούτο, τουμπελέκι και σαντούρι. Για τα τηλέφωνα και τις πληροφορίες του κάθε ναού, κάντε ένα κλικ εδώ.

Παραδοσιακή μουσική στο ΚΕΠΕΜ
Το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών οργάνων, όπως λαούτο και σαντούρι, αλλά και πιο δυσεύρετων, όπως η τσαμπούνα και το κανονάκι. Ταυτόχρονα, σεμινάρια που διοργανώνονται υπάρχουν στο YouTube του Κέντρου, και παραδίδονται μαθήματα ακόμα και online, μέσω Skype. Για περισσότερες πληροφορίες για εγγραφές και δίδακτρα, όπως και για όλες τις πληροφορίες επικοινωνίας με το Κέντρο, ένα κλικ εδώ.

Μαθήματα μπουζουκιού στο Σπίρτο
Μπουζούκι μπορείτε να μάθετε στο σύγχρονο εργαστήρι τέχνης Το Σπίρτο. Το πρώτο, δοκιμαστικό μάθημα είναι δωρεάν. Το μάθημα του μπουζουκιού είναι ατομικό, έχει διάρκεια 50′ την εβδομάδα και κοστίζει 80 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν. Για να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής, κάντε κλικ εδώ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2