Πώς θα μάθω παραδοσιακά μουσικά όργανα;

Αν θες να έρθεις σε επαφή με την μουσική της παράδοσής μας, σου έχουμε βρει σούπερ μαθήματα στην Αθήνα, αλλά και online.

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε συνδεδεμένοι με την παράδοσή μας, και ακόμα καλύτερο όταν μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τρόπο δημιουργικό. Και η εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου σίγουρα είναι από τους πιο όμορφους τρόπους για να έρθουμε πιο κοντά με τις ρίζες μας—αλλά και για να αποκτήσουμε ένα χόμπι που θα μας προσφέρει έναν δίαυλο έκφρασης απόλυτα προσωπικής…

Πού θα μάθουμε, λοιπόν, παραδοσιακά μουσικά όργανα στην Αθήνα;

Παραδοσιακά όργανα στο Ελεύθερο Ωδείο
Στο Ελεύθερο Ωδείο τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, το παραδοσιακό τραγούδι και τα αντίστοιχα θεωρητικά διδάσκονται από ομάδα επίλεκτων καθηγητών, με έγκυρους τίτλους σπουδών από καταξιωμένα μουσικά ιδρύματα, μεγάλη διδακτική εμπειρία και σπουδαίες διακρίσεις στο ενεργητικό τους. Ακολουθείται πρόγραμμα σπουδών αντίστοιχο με των μουσικών πανεπιστημίων του εξωτερικού, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και χορηγούνται έγκυροι τίτλοι σπουδών. Μεταξύ άλλων, διδάσκονται κλαρίνο, λαούτο (στεριανό ή Κρητικό), λύρα, μαντολίνο και παραδοσιακό βιολί. Γίνεται ένα μάθημα την εβδομάδα, 30λεπτο ή 40λεπτο, και τα δίδακτρα είναι στα 52€ και 69€ τον μήνα αντίστοιχα.


Μαθήματα μουσικής σε εκκλησίες
Υπάρχουν πολλές εκκλησίες που παραδίδουν, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μαθήματα μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όπως λαούτο, τουμπελέκι και σαντούρι. Για τα τηλέφωνα και τις πληροφορίες του κάθε ναού, κάντε ένα κλικ εδώ.

Παραδοσιακή μουσική στο ΚΕΠΕΜ
Το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών οργάνων, όπως λαούτο και σαντούρι, αλλά και πιο δυσεύρετων, όπως η τσαμπούνα και το κανονάκι. Ταυτόχρονα, σεμινάρια που διοργανώνονται υπάρχουν στο YouTube του Κέντρου, και παραδίδονται μαθήματα ακόμα και online, μέσω Skype. Για περισσότερες πληροφορίες για εγγραφές και δίδακτρα, όπως και για όλες τις πληροφορίες επικοινωνίας με το Κέντρο, ένα κλικ εδώ.

Μαθήματα μπουζουκιού στο Σπίρτο
Μπουζούκι μπορείτε να μάθετε στο σύγχρονο εργαστήρι τέχνης Το Σπίρτο. Το πρώτο, δοκιμαστικό μάθημα είναι δωρεάν. Το μάθημα του μπουζουκιού είναι ατομικό, έχει διάρκεια 50′ την εβδομάδα και κοστίζει 80 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν. Για να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής, κάντε κλικ εδώ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v