Haρpenings και κόμικς στο φεστιβάλ της ”Γαλέρας”

Το περιοδικό Γαλέρα και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ρεαλιστικών Κόμικς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, από τις 24 Μαρτίου ως την 1η Απριλίου, με έργα πολλών Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις έργων και πολλά happenings.
Haρpenings και κόμικς στο φεστιβάλ της ”Γαλέρας”

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Περιοδικό ”Γαλέρα” παρουσιάζουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ρεαλιστικών Κόμικς από τις 24 Μαρτίου ως την 1η Απριλίου 2006 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Ένα μεγάλο μέρος από τα έργα που θα εκτεθούν είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά την περασμένη χρονιά στη Ραβέννα της Ιταλίας, στην έκθεση Komikazen, που είχε οργανώσει ο Πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Miranda.

Στην χώρα μας δίπλα στα έργα των Joe Sacco (ΗΠΑ), Phoebe Gloeckner (ΗΠΑ), Nicole Schulman (ΗΠΑ), Felipe Cava (Ισπανία), Kamel Khelif (Γαλλία-Αλγερία), Tomas Lavric (Σλοβενία), Gabrielle Gamberini (Ιταλία) θα εκτεθούν και έργα των Aleksandar Zograf (Σερβία), Σπύρου Δερβενιώτη, Πέτρου Ζερβού, Βαγγέλη Ματζίρη - Δημήτρη Σαββαΐδη, Γαβριήλ Παγώνη - Σταύρου Ντίλιου, Θανάση Πέτρου, Πέτρου Χριστούλια κ.α.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη ενός ιδιότυπου και εξαιρετικά ενδιαφέροντος είδους εικονογραφημένης αφήγησης που άπτεται της καθημερινότητας και καταγράφει μέσω των εικόνων μεγάλα γεγονότα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και συζητήσεις με την συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών και συνεργατών του περιοδικού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής.

Παρασκευή 24 Μαρτίου

20:00. Εγκαίνια.

20:30. ”Κόμικς και πραγματικότητα

Συζήτηση γύρω από τα ρεαλιστικά κόμικς με ομιλητές τον γελοιογράφο και διευθυντή της ”Γαλέρας” Γιάννη Καλαϊτζή και την επιμελήτρια της έκθεσης στη Ραβέννα, Elettra Stamboulis.

Δευτέρα 27 Μαρτίου

19:30. ”Ο Σέρβος ονειροπόλος Aleksandar Zograf

Συζήτηση γύρω από το έργο του Σέρβου δημιουργού με ομιλητές τον ίδιο και των δημοσιογράφων της ”Γαλέρας” Γιάννη Κουκουλά και Ντράγκαν Αποστόλοβιτς.

Τετάρτη 29 Μαρτίου

19:30. Οπτικοακουστική παρουσίαση του άλμπουμ Palestine του Joe Sacco από την συγγραφέα Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia), μεταφράστρια του κόμικς στα ελληνικά. Το άλμπουμ Palestine θα εκδοθεί το καλοκαίρι από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Πέμπτη 30 Μαρτίου

19:00. Προβολή της ταινίας ”Σπιρτόκουτο” του Γιάννη Οικονομίδη, παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας.

Σάββατο 1 Απριλίου

18:30. Παρουσίαση της ομάδας Iconotopia με θέμα ”Κόμικς και ρεαλισμός”.

23:00. Πάρτυ

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι σκιτσογράφοι της ”Γαλέρας” θα κάνουν σκίτσα των επισκεπτών, ενώ την τελευταία μέρα θα σχεδιάσουν όλοι μαζί ένα έργο 10 μέτρων που θα δοθεί με κλήρωση.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής, τηλ.: 210 7232603

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. - 1μ.μ. και 5μ.μ. - 9μ.μ. εκτός απογεύματος Κυριακής και Δευτέρας

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v