12... ”τσικνιστές” προτάσεις

Είναι ίσως η ημέρα που οι περισσότεροι αφήνουν κατά μέρος την υγιεινή διατροφή και τις gourmet επιλογές και ρίχνονται με τα... μούτρα στην παράδοση και την κρεατοφαγία. Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει επιλογές για τη διασημότερη Πέμπτη του χρόνου.
12... ”τσικνιστές” προτάσεις

Παραδοσιακά, κάποιες ημέρες κάθε χρόνο οι συμβουλές και οι νουθεσίες για υγιεινή διατροφή... πάνε περίπατο και τη σκυτάλη παίρνει η παράδοση και το ελληνικό γλέντι.

Αν και είναι αφορμή για γενικότερη έξοδο, η Τσικνοπέμπτη έχει κυρίως ταυτιστεί με την κρεατοφαγία ή άλλως το ”τσίκνισμα”. Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει κάποια από τα καλύτερα ”κρεατοφαγάδικα” της ευρύτερης Αττικής - που δεν είναι και λίγα!

Είθισται την πιο διάσημη Πέμπτη του χρόνου οι πολυτέλειες να αφήνονται κατά μέρος και τον πρώτο λόγο να παίρνει ”ο καλός μάστορας στην τέχνη του ψησίματος”.

Στο Παγκράτι βρίσκεται η ταβέρνα του Ηλία - γνωστή και μη εξαιρετέα. Αν και συνολικά το φαγητό είναι πολύ καλό, στα ψητά, το μαγαζί ”απογειώνεται”! Με περίπου 15-17 ευρώ το άτομο θα φάτε υπεραρκετά (Τελεσίλης 1, τηλ. 210 7223400).

Στο κέντρο της Αθήνας είναι ο γνωστός Τέλης. Το μπριζολάδικο στις αρχές της Ευριπίδου δεν υπόσχεται ούτε ιδανικό περιβάλλον ούτε σέρβις επιπέδου, αφού συνήθως όποιος πάει εκεί είναι λίγο πολύ αποφασισμένος να φάει με τα χέρια! Το δυνατό σημείο του φυσικά είναι οι μερίδες με τα μπριζολάκια που συνοδεύονται με μια γενναία δόση τηγανητές πατάτες. Περίπου 15 ευρώ το άτομο (τηλ. 210 3242775).

Στο ίδιο κλίμα, ο Σέσουλας στο Περιστέρι. Η διάσημη λαδόκολλα στα καλύτερά της και τα χέρια σε ρόλο... μαχαιροπίρουνου. Tip τα αμελέτητα (Αθ. Διάκου 17, τηλ. 210 5775594).

”Καλοκαιρινό”, ως επί το πλείστον, στέκι ο Μαγγίνας, στα Μελίσσια, αφού η ρεματιά στην οποία βρίσκεται είναι σταθερή πηγή δροσιάς. Το χειμώνα, η αίθουσα χρειάζεται τη βοήθεια του διάσημου γουρουνόπουλου. Περίπου 15 ευρώ (Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως 1, τηλ. 210 8046143).

Λίγο πιο βόρεια, μετά τον πάλαι ποτέ τροχονόμο της Κηφισιάς, στο 311 της Λ. Κηφισίας, σας περιμένει η Κατσαρίνα. Βόρεια προάστια, αλλά... ταβέρνα. Ειδικότητά της τα ψητά, με το φιλέτο να αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές. Περίπου 25 ευρώ το άτομο (τηλ. 210 6254072).

Για όσους δεν διστάζουν να απομακρυνθούν λίγο από τα τείχη, υπάρχουν οι κλασικές λύσεις των Βλάχικων στη Βάρη και της Πάρνηθας. Λίγο πριν από το τελεφερίκ του αθηναϊκού βουνού θα βρείτε ένα από τα καλύτερα ”κρεατάδικα” της Αθήνας, το ”Βλάχο”, ενώ για όσους κατηφορίσουν τη Βάρης, προτείνουμε τα ”Άγραφα” και τα ”Βλάχικα”.

Αν βρεθείτε προς Παιανία, συνιστούμε ανεπιφύλακτα το ”Μαργέτη”, πολύ κοντά στην Πλατεία. Σπεσιαλιτέ του το ”χοντρό” (προβατίνα στα κάρβουνα) και τα παϊδάκια. Οπωσδήποτε δοκιμάστε μανιτάρια, που ψήνονται πάνω στο κρέας και είναι πεντανόστιμα. Περίπου 15-20 ευρώ το άτομο (Καραολή και Δημητρίου 6, Πλατεία Παιανίας. τηλ. 210 6642302).

Αν πάλι, ασχέτως της ημέρας, εσείς ”χέρι στο πιάτο” δεν βάζετε, σκεφτείτε το El Bandoneon, στην Πλατεία Μεταξουργείου. Γεύσεις από την αργεντινή που την ερχόμενη Πέμπτη αποκτούν ιδιαίτερη αξία, αφού βασίζονται στο κρέας. Τα πιάτα με το μοσχαρίσιο κρέας θα σας ανταμείψουν για την ”εκτός παράδοσης” επιλογή. Περίπου 50-60 ευρώ το άτομο (Βιργινίας Μπενάκη 7 Πλ. Μεταξουργείου, τηλ. 210 5224346).

Εστιατόριο με βάση το κρέας είναι όμως και το Meating Greenhouse στο Χαλάνδρι, όπου με περίπου 18-24 ευρώ το άτομο θα φάτε υπεραρκετά (Πλ. Ελευθερωτών, τηλ. 210 6800339), όπως και το Meat Me στην Πλατεία Κοτζιά, όπου η τιμή του γεύματος ανέρχεται στα 20-25 ευρώ (τηλ. 210 3250905).

Δημήτρης Γλύστρας

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v