Gazarte: Σινεμά... ”πολυτελείας” μετά δείπνου!

Ποιος είπε ότι κινηματογράφος σημαίνει ουρές, πολυκοσμία και κλεισούρα; Το Gazarte στο γκάζι έχει μια διαφορετική πρόταση: επιλεγμένες ταινίες που προβάλλονται σε μια τελείως διαφορετική από τα συνηθισμένα ”αίθουσα”, ενώ εσείς πίνετε το ποτό σας ”βουλιάζοντας” σε μαλακές δερματινές πολυθρόνες. Στα ”συν” το πολύ καλό εστιατόριο στον πάνω όροφο.
Gazarte: Σινεμά... ”πολυτελείας” μετά δείπνου!

Κατά γενική ομολογία, μετά από ένα ”κρεσέντο” ανάπτυξης που διήρκεσε περίπου μια πενταετία, το Γκάζι, ως χώρος διασκέδασης και εστία γεγονότων, βαλτώνει. Η πρωτοτυπία της στέγασης κέντρων διασκέδασης και πολιτισμού σε βιομηχανικούς χώρους που εντυπωσίασε αρχικά, φαίνεται τώρα να ”ξεφουσκώνει”.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το Gazarte, στο 32 της οδού Βουτάδων, ξεχωρίζει. Αν έπρεπε να αποδώσουμε έναν και μόνο χαρακτηρισμό στο… νεοσσό αυτόν της διασκέδασης, θα το αποκαλούσαμε ”μίνι exclusive πολυχώρο”. Σε έναν και μόνο χώρο συνδυάζονται οι κινηματογραφικές προβολές πολυτελείας, το φαγητό, αλλά και το ποτό.

Εξηγούμαστε: Στο χώρο όπου πέρσι λειτουργούσε το επιτυχημένο club Home, ο Γιάννης Πετρόπουλος αποφάσισε εδώ και τρεις εβδομάδες να δημιουργήσει έναν καλόγουστο χώρο με ανάγλυφα τα σημάδια της ”βιοτεχνικής” ιστορίας του, καθώς και ορισμένες από τις αρτιότερες συνθήκες προβολής στην πόλη.

Το μικρό σινεμά του Gazarte είναι 48 θέσεων. Οι μαύρες δερμάτινες πολυθρόνες και το ξύλινο πάτωμα ντύνουν καλόγουστα και λιτά την αίθουσα των 80 περίπου τετραγωνικών που δίνει την αίσθηση της χωρικής ”γενναιοδωρίας”, αφού δεν νιώθεις το ταβάνι ένα μέτρο από το κεφάλι σου.

”Σκοπός είναι να προβάλλουμε καλές ταινίες” ασχέτως του πόσο καινούργιες είναι”, μας είπε ο Γιάννης Πετρόπουλος. Ωστόσο, μια προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα προβολών του Gazarte δείχνει ότι, πέραν του κριτηρίου της ποιότητας, φροντίζεται ώστε οι επιλογές να μην ξεφεύγουν χρονικά από το δίμηνο ή το τρίμηνο.

Η είσοδος στις προβολές του Gazarte τιμάται στα 12 ευρώ, με το πρώτο ποτό να περιλαμβάνεται στην τιμή. Το δεύτερο ποτό είναι εξίσου οικονομικό και η τιμή του κυμαίνεται από 5 έως 7 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της προβολής το Gazarte δεν σερβίρει, οπότε… προσδιορίστε έγκαιρα τις ανάγκες σας.

”Οι κινηματογραφικές προβολές θα είναι μόνο η αρχή”, υπόσχεται ο Γιάννης Πετρόπουλος, αφού όπως μας είπε για τα μεσημέρια της Κυριακής σχεδιάζεται στο άμεσο μέλλον η διοργάνωση happenings στο ισόγειο του Gazarte με live jazz ή κλασική, finger food και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.

Αν και οι ”προβολές πολυτελείας” τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο πολύ καλό εστιατόριο που λειτουργεί στον πρώτο όροφο. Εκεί, στην τιμή των 30 περίπου ευρώ ανά άτομο (χωρίς το κρασί), μπορείτε να ικανοποιήσετε τις γαστριμαργικές ανησυχίες σας, από τον μικρό (αλλά εξαιρετικό) κατάλογο με τις μεσογειακές δημιουργίες του σεφ Σωτήρη Νταϊφώτη.

Τις γεύσεις του εστιατορίου μπορείτε να τις γευτείτε και παρακολουθώντας την προβολή, αρκεί να ειδοποιήσετε έγκαιρα και να είστε στις θέσεις σας πέντε λεπτά πριν από την έναρξη της ταινίας.

Δημήτρης Γλύστρας

Gazarte

Βουτάδων 32, Γκάζι

τηλ. 210 3452277, 3460347

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v