Τα δωρεάν του Μαΐου 2019

Αυτός ο Μάιος στην Αθήνα έχει πολλή τέχνη και πολλά ενδιαφέροντα events, όλα δωρεάν. Επειδή μας αξίζει.

Τι θα δούμε αυτόν τον μήνα δωρεάν στην Αθήνα; Πολλά πράγματα, είναι η σύντομη απάντηση. Αλλά θα τα δούμε και αναλυτικά.

Θέατρο Express - Στάσεις & Παραστάσεις: Ιστορίες καθ’ οδόν
Η πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) με αρωγό τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), με τίτλο Θέατρο Express συνεχίζεται και επεκτείνεται και τον Μάιο. Το 2019 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της Αρκούδας του Τσέχωφ το περασμένο καλοκαίρι, το Εθνικό Θέατρο και ο ΟΑΣΑ παρουσιάζουν τις Ιστορίες καθ’ οδόν. Πρόκειται για εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους. Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες με το σήμερα. Μια πρωτότυπη, εμπνευσμένη και ευχάριστη παράσταση που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις αλλά και ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού.
3 και 4 Μαΐου Ίλιον (έναντι Δημαρχείου)
2,17 και 18 Μαΐου, Περιστέρι (Άλσος Περιστερίου)
8,9,10 και 11 Μαΐου, Άλιμος
Ώρες παραστάσεων: 19:00 και 20:30
Τα δελτία εισόδου για το κοινό θα διατίθενται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

"Ένα για τα ΑΝΤΑ" - Κώστας Μαλιάτσης (stand-up comedy)
Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», Πλαταιών και Χειμάρας
2 Μαΐου, 20.00
Με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του προγράμματος Σίτισης του Δήμου Κορυδαλλού, αλλά και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα αλληλεγγύης, ο γνωστός κωμικός και youtuber Κώστας Μαλιάτσης ενώνει τις δυνάμεις του με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Μαζί του στη σκηνή, ο Ηλίας Φουντούλης.

Ημέρες Θάλασσας 2019
3 Μαΐου 2019 - 12 Μαΐου 2019
Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Μάιο τις Ημέρες Θάλασσας, ένα πανόραμα εκδηλώσεων στην πόλη με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών του Πειραιά. Οι Ημέρες Θάλασσας, οι οποίες καθιερώθηκαν πλέον ως θεσμός για την πόλη του Πειραιά, θα διαρκέσουν από 3 έως 12 Μαΐου 2019 και θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, όπως ξεναγήσεις, πάρτυ, πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα, συναυλίες κ.α., ανοιχτές για το ευρύ κοινό, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ. http://www.imeresthalassas.gr/programm2019/

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων - Αφιέρωμα: Γαλλία
4 Μαΐου, Ολυμπία Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
(Ακαδημίας 59) τηλ: 2105284800, στις 20.30
Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 20.30 το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας θα γεμίσει με τις μουσικές τριών σπουδαίων Γάλλων συνθετών. Τα έργα τους θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Στάθη Σούλη και με σολίστ τη Νεφέλη Μούσουρα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ξεχωριστή συναυλία, που θα προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να θαυμάσει το ταλέντο δύο νέων ανθρώπων μέσα από κλασικές και αγαπημένες μελωδίες.

Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Περιστερίου
6 Μαΐου 2019 - 18 Μαΐου 2019
Θέατρο "Πολιτών", Μ. Δαμάστας και Παπαρρηγοπούλου, τηλ: 2105779914
Στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Περιστερίου, ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες των γυμνασίων και λυκείων θα παρουσιάσουν ξεχωριστές παραστάσεις στο Θέατρο Πολιτών. Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, κλικ εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v