Ρομαντική Αθήνα: 12 μέρη για φίλημα

Σε πάμε μια βόλτα στα πιο τέλεια μέρη της Αθήνας για να ανταλλάξεις στοματικά υγρά, ώστε να πας μετά κι εσύ με το αίσθημα.
Ρομαντική Αθήνα: 12 μέρη για φίλημα

Η Αθήνα είναι μια πόλη ρομαντική. Και σέξι. Αλλά και ρομαντική. Δεν είμαστε σίγουροι ποια απ’ τις δύο πλευρές της θέλουμε να τονίσει περισσότερο αυτό το κείμενο. Ίσως και τις δυο, επειδή – η αλήθεια να λέγεται – όταν σε πιάνει εκείνος ο ενθουσιασμός, όταν γνωρίζεις εκείνο το άτομο που θες να κολλήσεις πάνω του και να μην φύγεις ποτέ, το ρομαντικό είναι σέξι και το σέξι ρομαντικό.

Κι αν όλη αυτή η εισαγωγή σου φαίνεται λιγάκι ακατάσχετη, καλώς. Θες να μας πεις εσύ τώρα ότι βγάζεις περισσότερο νόημα σε τέτοιες στιγμές…

*Ο Λυκαβηττός, επειδή είναι ό,τι πιο κλασικό, ό,τι πιο δοκιμασμένο. Και, αλήθεια τώρα, οι ζουζουνιές και τα φιλάκια και τα ψιθυριστά γλυκόλογα στο αυτί είναι πάντα καλύτερα μ’ αυτή την θέα.


*Στα στενάκια του Ψυρρή, στα γρήγορα, επειδή βαρέθηκες να ψάχνετε μπαράκι και να ‘ναι όλα γεμάτα (ή απελπιστικά άδεια). Και, δεκτόν, στου Ψυρρή πάμε για όλο το πακέτο. Αν μας δεις, μην μας ενοχλήσεις—να πας πιο κάτω.

*Ανηφορίζοντας την Αποστόλου Παύλου απ’ το Θησείο επειδή είναι από τις πιο όμορφες βόλτες, όποια ώρα κι αν την κάνεις. Αργά το απόγευμα, ρίχνοντας τεμπέλικες ματιές σε χειροποίητα κοσμήματα και πίνακες και μενταγιόν-πεντάλφες που παίρνουν τα έφηβα. Βράδυ, ακόμα με κόσμο, που η ρομαντζάδα γίνεται λίγο συλλογική εμπειρία—από τις πιο ξεκάθαρες Αθήνα-μεγάλο-κρεβάτι στιγμές που θα ζήσεις, και θα σ’ αρέσει κιόλας. Ή αργά, αλλά αργά. Εσείς και η ησυχία.

*Και ίσως να στρίψετε δεξιά για να βγείτε Φιλοπάππου. Επειδή θέα, και επειδή απομόνωση. Εντάξει, το απομόνωση κάπως σχετικό. Αλλά και πάλι, κοίτα θέα και ξαναδιάβασε αυτό που είπαμε για τον Λυκαβηττό.


*Αν έχει ζέστη, αν έχετε αυτοκίνητο, αν τα άστρα βρίσκονται στη σωστή τους θέση, δειλά-δειλά μπορείτε να κάνετε και τις πρώτες σας εξορμήσεις στις παραλίες. Ας πούμε, στο Καβούρι.


*Αν, πάλι, δεν το ‘χετε με την άμμο (μπαίνει και παντού), τότε γρασίδια. Τα γρασίδια του ΚΠΙΣΝ, ας πούμε, είναι πάντα εκεί για ‘σένα. Και το κανάλι του ΚΠΙΣΝ. Απλά, εντάξει, εκεί κυκλοφορούν και παιδιά, εδώ η φάση είναι πιο κατάλληλη για οικογένειες. Ή για να δεθείτε μιλώντας για τις νευρώσεις που σας έχουν δημιουργήσει οι δικές σας οικογένειες.

*Η Πλάκα έχει πολλούς τουρίστες, και οι τουρίστες ως οντότητες είναι λίγο αντισεξουαλικοί. Η Πλάκα, όμως, έχει και πολλές γωνιές που δεν θα σας δουν τα αχόρταγα για ελληνικά βιώματα μάτια των τουριστών. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για το πόσες γωνιές έχει η Πλάκα για να φιλιέσαι με την ησυχία σου, θα καρφωθούμε.

*Κατηφορίζοντας το ήρεμο Μετς, βολτάροντας στην πιο όμορφη και ιδιαίτερη γειτονιά του κέντρου. Δεν σας ακολουθεί κάμερα, δεν σας σκηνοθετεί κανένας. Αλλά θα μπορούσε.


*Και ο Πειραιάς προσφέρεται για ατελείωτες ρομαντικές βόλτες – ρομαντικές και αλήτικες, συγγνώμη, εξακολουθούμε να μιλάμε για Πειραιά. Αλήτικα λοιπόν θα περπατήσετε δίπλα στην θάλασσα, αλήτικα θα χωθείτε και στο πρώτο στενό για να μην σας δει ο κόσμος, αφού τα έχετε πει πια όλα.

*Δυο στενά πιο κάτω από εκείνο το πάρτι, σ’ εκείνο το μαγαζί. Όποιο πάρτι, σε όποιο μαγαζί.

*Στο Σύνταγμα, αργά, κατά τις δύο, που είναι άδειο και δέκα φορές καλύτερο.

*Έξω απ’ τον σταθμό του μετρό, λίγο πριν χωριστείτε, επειδή όταν είσαι στα μέλια, κάθε αποχωρισμός είναι μαχαίρι στην καρδιά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v