Τα μπαράκια που είναι τέλεια και για… σπιτόγατους

Θέλεις να βγεις με έναν σπιτόγατο; Ξέρουμε πού να του προτείνεις να πάτε, για να αποφύγεις την απάντηση «μωρέ δεν αράζουμε σπίτι καλύτερα;».


της Ηρώς Κουνάδη

Τι θέλει ένας σπιτόγατος από το αγαπημένο του μπαρ; Να είναι ήσυχο και χαλαρό, να μην χρειάζεται να φορέσει τα καλά του, να μην παίζει πολύ δυνατά μουσική, να θυμίζει κάπως το (δεύτερο) σπίτι του. Όλα αυτά, κι ακόμα περισσότερα, τα βρήκαμε σε τέσσερα ωραιότατα αθηναϊκά μπαράκια.

Saorsa
Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5235960



Σας το συστήσαμε πριν από δύο καλοκαίρια, για την υπέροχη αυλή του, έχει όμως και ένα μικρούλι, χουχουλιάρικο και ζεστό εσωτερικό, ό,τι πρέπει για τα χειμωνιάτικα βράδια μας. Το Saorsa, που σημαίνει ελευθερία στα κέλτικα, στεγάζεται σε ένα διατηρητέο σπίτι του 1852, ακριβώς επάνω στην Πλατεία Αυδή και μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκια και τσιμπολογήματα, για να το γυρίσει στα κοκτέιλ το βράδυ. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε την Saorsa Margarita, με τεκίλα Sauza Silver, βιολογική αγαύη και μαύρο αλάτι από την Χαβάη, το Poet’s Jasmine, με βότκα Russian Standars, γιασεμί και τζίντζερ, και το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8,50€.

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 211 4078639



Κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτη της Αμελί και την παλιά Αθήνα του Μάνου Χατζηδάκι (οι μελωδίες του οποίου ακούγονται συχνά-πυκνά από τα ηχεία) ακροβατεί αυτό το γλυκύτατο café-bistrot που ταιριάζει γάντι στην αρτιστίκ γειτονιά του. Ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει μυρωδάτα καφεδάκια συνοδεία ολόφρεσκων γλυκισμάτων, κις λωραίν, σπιτικών πιτών και βουτημάτων (που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα) υπό τους ήχους jazz, κλασικής ή ρετρό ελληνικής μουσικής, και το «γυρνά» στα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (από 8€) με το που πάρει να σκοτεινιάζει.

Ποδήλατο
Θεμιστοκλέους 48, Εξάρχεια, τηλ: 2103303430



Με τα τραπεζάκια του φωλιασμένα κάτω από καμάρες και πίσω από σκαλάκια και χωρίσματα, σαν σε μικρά δωματιάκια, το Ποδήλατο είναι ό,τι πρέπει για σπιτόγατους που δεν πάνε στα μπαρ για να κοινωνικοποιηθούν –οι υπόλοιποι κάθονται στην μπάρα. Οι μουσικές του, ειδικά αν έρθεις νωρίς, ακούγονται τόσο όσο χρειάζεται για να ακούς χωρίς προσπάθεια και τον διπλανό σου, η ατμόσφαιρα είναι κουλ και χαλαρή, οι πίνακες στους τοίχους έμπνευση για να ανοίξεις κουβέντα, και τα γενναιόδωρα ποτά στα 7€. Ανοίγει από νωρίς, για καφεδάκι και ζεστές σοκολάτες, και μένει ανοιχτό μέχρι το επόμενο χάραμα.

James
Λεωνίδου 79, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3464899



Η σκεπαστή αυλίτσα του με τις αφράτες πολυθρόνες, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τα τέλεια, αταίριαστα μεταξύ τους έπιπλα θυμίζει όντως σαλόνι σπιτιού –πρώτο τσεκ για τους σπιτόγατους. Βάλε και τις ωραίες funk, soul και indie μουσικές που παίζουν σε σωστή (βλέπε όχι εκκωφαντική) ένταση, και τα ωραία του κοκτέιλ (στα 8-9€) και τα τσιμπολογήματα τύπου tapas για να μην κατέβει το ποτό ξεροσφύρι, κι έχεις την τέλεια συνταγή χαλαρού, μεταξουργειώτικου μπαρ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v