Πού θα ακούσουμε live μουσικές στο κέντρο;

Έξι μπαράκια που μας διασκεδάζουν και μας ξεσηκώνουν με τις ζωντανές μουσικές τους, όσο πίνουμε το ποτό μας.

Η έξοδος για ποτό είναι ένα πράγμα. Η έξοδος για live, είναι κάτι άλλο. Αλλά αυτά τα δύο δεν αποκλείουν το ένα το άλλο, και τα μπαράκια που το ξέρουν αυτό, έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας. Επειδή σούπερ είναι να βγαίνεις με τους φίλους σου, αλλά η ζωντανή μουσική μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο ανιαρές, καθημερινές εξόδους υπέροχες.

Και, ακριβώς επειδή τα παρακάτω μπαράκια διοργανώνουν συχνά-πυκνά live-άκια, πολύ πιθανό είναι όντως να βρεις ζωντανή μουσική στις καθημερινές σου εξόδους. Κι από εκεί που δεν το περιμένεις, μια τονωτική ένεση καλής διάθεσης στην εβδομάδα σου…

Tiki Bar

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ.: 210 9236908
Το Tiki έχει καθιερωθεί για πολλούς λόγους. Ως ένα από τα πρώτα μπαράκια που έφεραν το κόνσεπτ του Tiki σε αυτή την πόλη. Ως ένα μπαράκι που άνθισε και εξακολουθεί να τα πηγαίνει σούπερ σε μια περιοχή που – αν μη τι άλλο – τα μπαράκια είναι πολλά. Και σίγουρα καθιερώθηκε ως ένα απ’ τα μπαράκια που διοργανώνουν ενδιαφέροντα lives και πάρτι, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο στα περισσότερα—και αν υπάρχει είσοδος, σπάνια θα ξεπερνά τα 5€.

Κεραμείο

Πλαταιών 27, Κεραμεικός, τηλ: 210 3464223
Ακόμα ένα μπαρ που του ταιριάζει η λέξη ‘καθιερωμένο’. Επειδή είναι από τις πιο σταθερά αγαπημένες μας γωνιές στο Μεταξουργείο, εδώ και πολλά χρόνια. Το αγαπήσαμε για την τέλεια αισθητική του, το αγαπήσαμε για τα καθαρά ποτά του (και επίσης για μια τέλεια, φουντωτή γάτα που μας φλέρταρε έντονα μια μέρα, για να φάει τα ξηροκάρπια μας), αλλά το αγαπάμε και για τα μικρά lives που στήνει πού και πού, με έμφαση στην τζαζ, στην φανκ και στα μπλουζ, με είσοδο ελεύθερη.

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, Μετς, τηλ.: 210 9223414
Το λατρέψαμε για το πόσο ιδιαίτερο είναι, για το πώς καταφέρνει να σε εκπλήξει χωρίς πολλά-πολλά, αλλά και για το πόσο ωραία μουσική παίζει, με πρωταγωνίστρια – φυσικά – την τζαζ. Και η έκπληξή μας ήταν πολύ μεγάλη όταν είδαμε ότι διοργανώνει και συναυλίες, κατά βάση στο ίδιο κλίμα με τις μουσικές επιλογές του μαγαζιού, ενώ πού και πού το μαγαζί νιώθει και έτοιμο για κάτι πιο ποπ, για να το πούμε λανθιμικά.

Booze

Κολοκοτρώνη 57, τηλ.: 211 4053733
Το Booze δεν είναι απλά ένα μπαρ. Και τα συστατικά που σε κάνουν “όχι απλά ένα μπαρ”, είναι πολλά. Μπορεί να είναι η σταθερή σου εδώ και δεκαετίες θέση και ταυτότητα. Μπορεί να είναι το κοινό σου, πάντα καλλιτεχνικό, λίγο υπόγειο, λίγο εκτός της φάσης πώς-το-λένε. Μπορεί να είναι τα μεγάλα, ξύλινα τραπέζια σου, που σου δίνουν μια αύρα μοναστηριακή. Και μέσα σε όλα αυτά, είναι και το γεγονός ότι όλα αυτά δεν σου αρκούν, οπότε φροντίζεις να ενισχύεις το πρόγραμμα με lives αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Bad Tooth

Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή
Στο Bad Tooth θα πήγαινες, ούτως ή άλλως. Είναι ο ορισμός του κουλ. Είναι μαύρο, κατάμαυρο, είναι ροκ – σε κάθε πιθανή της μορφή και παραμόρφωση – και είναι από εκείνα τα μπαράκια του κέντρου που σταθερά διοργανώνουν ζωντανές βραδιές, για να ξεδιψάσουν το κοινό τους. Και δεν είναι να απορείς, λοιπόν, που το Bad Tooth είναι επιτυχημένο και χωρίς να είναι αναγκαστικά ό,τι πιο mainstream θα βρεις εκεί έξω. Άμα έχεις μεράκι…

Boiler

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι
Βλέπεις το νεοκλασικό από έξω, και λες “Εντάξει, αυτό μου αρέσει”. Για χάρη του άρθρου, θα υποθέσουμε ότι κι εσύ με το που βλέπεις μαγαζί να στεγάζεται σε νεοκλασικό θες αμέσως να μπεις. Ωραία. Μετά βλέπεις τα καφάσια αντί για τραπέζια, τον παράξενο κόσμο που μαζεύεται από έξω, στο στενάκι, ξεκλέβεις και καμιά ματιά στον κόσμο που χορεύει. Και θες να μπεις και να κάτσεις. Βάλε και τα εκπληκτικά (και τίγκα, για τόσο μικρό χώρο—όπως πρέπει, δηλαδή) lives που οργανώνονται, και θα μας βρεις κι εμάς στο Boiler.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v