7 άνετα μπαρ για ποτό με την παρέα

Μοναστηριακά τραπέζια, άνετοι καναπέδες και τραπέζια για πολλούς φιλοξενούν τα παρεΐστικα ποτά μας στην πόλη.
7 άνετα μπαρ για ποτό με την παρέα

Θα’ναι κι ο Τάκης. Θα’ρθει και η Γωγώ με τον δικό της. Α, έχει σκάσει και η ξαδέρφη του Κώστα από Σέρρες, να της πούμε;

Όλοι οι καλοί χωράνε παιδιά, αρκεί να φροντίσετε να κάνετε μια κράτηση. Αλλά και να μη κάνετε, τα παρακάτω μπαράκια έχουν αρκετό χώρο για να φιλοξενήσουν τα πρώτα (και τα δεύτερα και τα τρίτα…) ποτά της παρέας.

Βig Spoon
Αγίου Ιωάννου 65 , Αγ. Παρασκευή, τηλ: 2106019405

 



Το πληθωρικό μπαρ της Αγίας Παρασκευής πέρα από την επιβλητική του μπάρα η οποία όλους τους καλούς χωράει και βγάζει ωραία κοκτέιλ με homemade υλικά, διαθέτει και ένα άνετο, και σούπερ παρεΐστικο μοναστηριακό τραπέζι για να τα πιείτε με την παρέα, να τα πείτε και να τα φάτε. Στην τελευταία περίπτωση το Big Spoon διαθέτει πληθωρικό μενού με ωραιότατες μακαρονάδες – δοκιμάστε την αυθεντική καρμπονάρα – και λαχταριστά burger, όπως εκείνο με μοτσαρέλα και λάδι τρούφας. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

The Clumsies
Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ: 21 0323 2682

 



Το βραβευμένο μπαρ της Πραξιτέλους μπορεί να μη σε προδιαθέτει για την άνεσή του από την είσοδο, όμως αν τρυπώσεις στο πολυεπίπεδο εσωτερικό του το σκηνικό αλλάζει. Η μουσική παίζει δυνατά το βράδυ, τα κοκτέιλ είναι ξεχωριστά, ενώ η σάλα με το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και το lounge του ημιωρόφου είναι ό,τι πρέπει για μικρές και μεγάλες παρέες – αρκεί να το πετύχετε σχετικά άδειο. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€. Από το μεσημέρι σερβίρει και ενδιαφέρουσα κουζίνα με διεθνείς γεύσεις.

9ΒΗΤΑ Home Bar
Θουκυδίδου 9Β, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 1007

 



Με την τεράστια τοιχογραφία του Τζίμι Χέντριξ να σε υποδέχεται στην είσοδο και τον άνετο εσωτερικό χώρο, το 9ΒΗΤΑ είναι ένα από τα πλέον παρεΐστικα στέκια του Χαλανδρίου. Στο εσωτερικό του πιάνουμε θέση είτε στο μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι είτε στους άνετους καναπέδες με τα σκαμπό και απολαμβάνουμε signature και κλασσικά κοκτέιλ, αλλά και νοστιμότατο finger food (tapas, τορτίγιες, burger κ.α.) συνοδεία ωραίων ροκ και funk μουσικών. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Couleur Locale
Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

 



Χωρισμένο σε δύο επίπεδα, ένα στον κάτω όροφο και ένα στην σκεπασμένη ταράτσα με θέα Ακρόπολη, το Couleur Locale μοιάζει να στήθηκε για να φιλοξενεί παρέες. Στα άνετα και μεγάλα τραπέζια της ταράτσας του η θέα στην Ακρόπολη είναι πάντα συγκλονιστική μέρα και νύχτα και η κοινωνικοποίηση μεταξύ παρεών… δεδομένη. Οι φρουτένιες γεύσεις των καλών κοκτέιλ δρουν ενισχυτικά, ενώ το soundtrack περιλαμβάνει jazz, soul, funky, rock 'n' roll ήχους. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Στο βάθος κήπος, SIX D.O.G.S.
Αβραμιώτου 6-8, τηλ: 2103210510

 



Ο κήπος που έχει επισκεφθεί όλη η Αθήνα είναι παντός καιρού και πάντων… ατόμων. Ζευγαράκι; Παρέα; Μόνος; Κάθε επίπεδό του θα σας βολέψει άνετα για να στρογγυλοκαθίσετε σε καναπέδες, σκαμπό, σταντ και τραπεζάκια. Τα hip διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα βαζάκια-φωτιστικά που κρέμονται από τα κλαδιά, δίνουν μπόνους ατμόσφαιρας, ενώ η λίστα των κοκτέιλ ανανεώνεται διαρκώς με δυνατές προσθήκες. Η μουσική είναι σε χαμηλούς τόνους και ευνοεί το κουβεντολόι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Arch Beer House
Eθν. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ: 2105752992

 



Ένα πέτρινο κάστρο στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως αποτελεί εδώ και δεκαετίες στέκι για «ντόπιους» και μη. Η εσωτερική, άνετη σάλα της Arch με τα μοναστηριακά τραπέζια προσφέρεται στα τρία επίπεδά της για παρεΐστικες μπυροποσίες με το λίτρο ή με το pint συνοδεία εκλεκτών μερίδων από κρεατικά ή fingerfood. Οι μουσικές ροκίζουν και ενίοτε φλερτάρουν με το metal, οι επιλογές σε βαρέλι ξεπερνούν συνήθως τις 20, ενώ για ένα πλήρες τσιμπούσι υπολογίστε περί τα 10-15€/ άτομο με τουλάχιστον δύο μπύρες έκαστος.

Παλιάτσος
Λάμπη Σουβαλιώτη & πλ. Αγ. Τριάδας, Πεντέλη, τηλ: 2108100889

 



Το Αll day café-wine bar με την ρετρό ατμόσφαιρα στην Πεντέλη έχει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας, από καφεδάκι και γλυκίσματα συνοδεία σνακ για τις πρωινές ώρες μέχρι «δυνατά» κοκτέιλ και λίστα κρασιών για τα βράδια μας στα βόρεια προάστια. Στη σάλα του οι αντίκες και τα βινύλια φτιάχνουν cosy ατμόσφαιρα, ενώ οι άνετες ξύλινες τραπεζαρίες και τα μοναστηριακά τραπέζια είναι ό,τι πρέπει για τα ποτάκια ή τα κρασάκια της παρέας δίπλα στο τζάκι. Ο τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 6,50€ και των κοκτέιλ στα 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v