Τα δωρεάν της πόλης

Αναρωτήθηκες ποτέ αν γίνονται δωρεάν πράγματα στην Αθήνα; Εμείς σου λέμε ναι, και θα σου πούμε και πού να τα βρεις.
Τα δωρεάν της πόλης

Είπε κανείς ότι το τζάμπα πέθανε; Είπε κανείς πως στην Αθήνα δεν γίνονται ωραία πράγματα δωρεάν; Ε, λοιπόν, σου είπανε λάθος. Επειδή σε αυτή την πόλη μπορείς να περάσεις υπέροχα χωρίς να δώσεις δεκάρα τσακιστή. Και εμείς έχουμε να σου προτείνουμε πράγματα να κάνεις, πράγματα ψυχαγωγικά, πράγματα εκπαιδευτικά, και πράγματα… ρομαντικά.

*Ο Μήνας της Μετάφρασης
Ξεκίνησε από 30 Σεπτεμβρίου, και οι εκδηλώσεις του θα συνεχίζονται μέχρι 4 Νοεμβρίου. Ο Μήνας της Μετάφρασης περιλαμβάνει πέντε Μεταφραστικές Συναντήσεις με έμπειρους επαγγελματίες του εκδοτικού και μεταφραστικού χώρου και καταξιωμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς που συζητούν για τις διαφορετικές πτυχές της μεταφραστικής διαδικασίας. Παράλληλα, τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου σας καλούν να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε ρόλο «Μεταφραστή για Μια Μέρα» και σας προσκαλούν σε ένα ανοιχτό εργαστήρι λογοτεχνικής μετάφρασης (Translation Slam) για να ανακαλύψετε τα μυστικά των επαγγελματιών. Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, κλικ εδώ.

*Στα διάφορα Κέντρα του Δήμου (Ακαδημίας 50, Κέντρο Τεχνών, Κέντρο Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη» κ.λπ.) φιλοξενούνται διαρκώς ανανεούμενες αλλά και μόνιμες εικαστικές εκθέσεις σύγχρονης, παραδοσιακής και κλασικής τέχνης.

*Περπατώντας στην Αθήνα με τους συγγραφείς της
Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου ξεκίνησαν από τον Απρίλιο κερδίζοντας αμέσως τη θερμή συμμετοχή του κόσμου. Συγγραφείς, επαγγελματίες του βιβλίου και επιστήμονες, μας ξεναγούν σε γειτονιές και διαδρομές της Αθήνας που είτε έγιναν σκηνικό για τις ιστορίες και περιπέτειες των ηρώων τους, είτε εμπεριέχουν κομμάτι της ιστορίας της πόλης από το πρόσφατο παρελθόν, καθώς και σε ιστορικά λογοτεχνικά καφενεία, βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Στο πλαίσιο του “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”. Για το πλήρες πρόγραμμα, κλικ εδώ.

*12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη
Για τέταρτη χρονιά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Η Αθήνα ελεύθερη», με σκοπό να θυμίσουν τα δεινά που υπέστη η χώρα μας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και ειδικά της Κατοχής, αλλά και να τιμήσουν τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Αναλυτικά το πρόγραμμα σας το έχουμε δώσει εδώ.

*Κοινωνικά Φροντιστήρια Δήμου Αθηναίων
Στον χώρο της Αλληλέγγυας Παιδείας δραστηριοποιούνται εκατοντάδες ομάδες και οργανώσεις.
Ένας καινούριος κόσμος γεννιέται μέσα στην καταστροφή. Χιλιάδες εθελοντές καθηγητές και φοιτητές, Δίκτυα Αλληλεγγύης, Δήμοι και Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι οργανώνουν καθημερινά Κοινωνικά Φροντιστήρια για κάθε τάξη και μάθημα. Κοινωνικά Φροντιστήρια γίνονται και στις περισσότερες Πανεπιστημιακές Σχολές με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων, όπως στη Νομική και την ΑΣΟΕΕ. Για μία πλήρη λίστα των κοινωνικών φροντιστηρίων και των μαθημάτων που προσφέρονται, κάντε κλικ εδώ.

*Όπως πάντα, οι (πολλές) εκδηλώσεις που οργανώνονται στο ΚΠΙΣΝ είναι δωρεάν. Για να δείτε το πρόγραμμα, κάντε ένα κλικ εδώ.

*Το πρόγραμμα του τριμήνου για τις δωρεάν Ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα, άρα μείνετε συντονισμένοι!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v