5 χουχουλιαστά καφέ για το Σάββατο

Ο καιρός το Σάββατο σηκώνει ζεστό καφεδάκι και αχνιστά ροφήματα κι εμείς πιάνουμε θέση σε μικρούλια καφέ και μπιστρό της πόλης.
5 χουχουλιαστά καφέ για το Σάββατο

Για σοκολάτα, μυρωδάτο καφέ και κολασμένα γλυκά.

Σοκολάτα 56
Βουλής 7, Σύνταγμα




Φανατικοί της αχνιστής σοκολάτας αλλά και του καλού καφέ δίνουν ραντεβού στο εσωτερικό αυτής της κουκλίστικης σοκολατερί, στα λιγοστά τραπεζάκια της οποίας απολαμβάνουν το δημοφιλές ρόφημα σε 15 διαφορετικές εκδοχές από ισάριθμες κουβερτούρες/ποικιλίες. Λευκή, γλυκιά και μαύρη, η σοκολάτα εδώ είναι σκέτη απόλαυση.

Espressaki
Αγγέλου Πυρρή 3, Αμπελόκηποι




Μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε σε αυτή την κρυμμένη γωνιά πίσω από τον Πύργο των Αθηνών απευθείας από την Μονμάρτη. Η μεγάλη ξύλινη πόρτα, το ρετρό πάτωμα, τα χαριτωμένα κουρτινάκια στα παράθυρα και τα εξίσου χαριτωμένα old school σερβίτσια στα οποία απολαμβάνουμε το τσάι και τα ζεστά ροφήματα, δημιουργούν τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα στις συννεφιασμένες και κρύες– καλή ώρα - μέρες μας.

Πορτατίφ
Σίνα 21, Κολωνάκι




Αυτή η γλυκιά γωνιά «άναψε» στη Σίνα και με τις βίνταντζ καρεκλίτσες της και τα φρεσκοψημένα κρουασάν έχει κάτι από γαλλικό μπιστρό. Συνοδεύει τα καφεδάκια και τις σπιτικές λεμονάδες μας με κολασμένα γλυκά βγαλμένα από τον παράδεισο (δοκιμάστε τη lemon pie και τα κρουσάν σοκολάτας, θα μας θυμηθείτε) ανοίγει από τις 9.00 το πρωί και παραμένει στις επάλξεις μέχρι τις 23.00 το βράδυ.

Petite Fleur
Δείτε τις διευθύνσεις εδώ




Μικρό, ατμοσφαιρικό και… παντού στην Αθήνα, το μπιστρό με την κουκλίστικη διακόσμηση και τους τζαζ ήχους μας ταξίδεύει στην πόλη του φωτός μέσα από μυρωδάτες σοκολάτες σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή: μπίτερ, γάλακτος, με άρωμα φουντούκι ή καραμέλα, με ροζ πίπέρι, με κανέλα κ.α. Την όλη γλυκιά ατμόσφαιρα συμπληρώνουν τα νοστιμότατα γλυκά και κέικ ημέρας.

Beverley
Καλογρέζης 8, Χαλάνδρι




Ροζ λεπτομέρειες, γήινες αποχρώσεις, οικείο περιβάλλον και μυρωδάτα ροφήματα συνθέτουν τον χουχουλιάρικο χαρακτήρα αυτού του μπιστρό στο Χαλάνδρι. Πιάνουμε θέση στους αναπαυτικούς καναπέδες στο πατάρι του, και απολαμβάνουμε ζεστή λευκή σοκολάτα, μυρωδάτες ποικιλίες καφέ και λαχταριστικά γλυκά όπως cheesecake με OREO και μπανόφι.

Ν. Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v