Μια ανοιξιάτικη βόλτα στα πάρκα της Αθήνας

Παρά το γκρίζο, η Αθήνα έχει και… πράσινο. Το ανακαλύπτουμε μέσα από ανοιξιάτικες βόλτες στα πιο όμορφα πάρκα και άλση της.
Μια ανοιξιάτικη βόλτα στα πάρκα της Αθήνας

Στο γκρίζο της πόλης, πάρκα και άλση απαντούν με οάσεις δροσιάς και ίσκιου για εμάς, τα πιτσιρίκια και τα κατοικίδια μας.

Θέλετε να βολτάρετε; Θέλετε να τρέξετε; Θέλετε να γυμναστείτε; Να διαβάσετε εφημερίδα ή να πιείτε καφεδάκι κάτω από τα δέντρα;

Ιδού μερικά από τα ομορφότερα άλση και πάρκα της πόλης για να το κάνετε!

Άλσος Κτήματος Συγγρού
Λεωφ. Κηφισίας, Μαρούσι 



Ένα μεγάλο, περιφραγμένο πευκόδασος με χωμάτινα δρομάκια στα βόρεια προάστια φαντάζει… ονειρικό για βόλτες, παιχνίδια με τα πιτσιρίκια, συναυλίες, τρέξιμο, ποδηλατάδες, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, βόλτα με τα κατοικίδια, πικ νικ… Να συνεχίσουμε; Μάλλον δε χρειάζεται. Το άλσος Συγγρού έχει όλα όσα χρειαζόμαστε από ένα άλσος και είναι μακράν ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της πόλης. Έχει εύκολη πρόσβαση από την Κηφισιάς και ακόμα ευκολότερο πάρκινγκ.

ΚΠΙΣΝ



Μια καταπράσινη έκταση με όμορφα μονοπάτια, ξύλινες κούνιες με ιδιαίτερες κατασκευές, μουσικά πλήκτρα στο πάτωμα, υπαίθριο γυμναστήριο, στίβο και πολλά άλλα ωραία μας υποδέχεται στο υπέροχο άλσος του ΚΠΙΣΝ. Εδώ μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο για να το γυρίσετε, ενώ το Κανάλι στο κέντρο του δίνει έναν ακόμα «φυσικό» τόνο που το κάνει να ξεχωρίζει. Απαραίτητη στάση στον Φάρο στην κορυφή του για απολαυστικές φωτογραφίες με φόντο την πόλη. Μεταξύ των πολλών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ τους ανοιξιάτικους μήνες, ξεχωρίζουν οι Open Air βραδιές θερινού σινεμά, με στρωματσάδα στο γκαζόν και σινεφίλ προβολές.

Βοτανικός Κήπος
Ιερά Οδός 564, Χαϊδάρι



Θα είστε στην Αθήνα αλλά θα είναι σαν να μην είστε στην Αθήνα. Ένα καταφύγιο άγριας ζωής που μαγεύει μικρούς και μεγάλους, ο Βοτανικός Κήπος εκτός από πνεύμονας πρασίνου και χώρος αναψυχής, αναλαμβάνει να σας επιμορφώσει για τα φυτά που καλλιεργούνται στις εκτάσεις του, με πληροφορίες για την ταυτότητα και την γεωγραφική τους εξάπλωση. Τις βόλτες σας εδώ συνοδεύουν αλεπούδες, λαγοί, κουνάδια, γκιώνηδες, χελώνες, βατραχάκια και λοιπή πανίδα, ενώ στο χώρο λειτουργεί αναψυκτήριο για τσιμπολόγημα και καφεδάκι στα τραπέζια του, όπως επίσης και παιδική χαρά. Τα Σαββατοκύριακα πιθανώς να ζοριστείτε λίγο με το πάρκινγκ και με την παραγγελία στο εν λόγω εντευκτήριο. 

Άλσος Παπάγου
Κορυτσάς 31, Παπάγου



Μια όαση στην Αθήνα, το Άλσος Παπάγου προσφέρει άφθονη σκιά χάρη στα πανύψηλα δέντρα του και πληθώρα δραστηριοτήτων για τα πιτσιρίκια αλλά και τους μεγάλους. Είναι σούπερ για όσους αρέσκονται στο τρέξιμο χάρη στα μονοπάτια του, ενώ διαθέτει και υπαίθρια όργανα ενδυνάμωσης. Εδώ θα βρείτε γήπεδα ποδοσφαίρου με τεχνητό χλοοτάπητα, παγκάκια για άραγμα με ένα βιβλίο, άφθονους χώρους για βόλτα με τα κατοικίδια και ένα εξαιρετικό και δημοφιλές καφέ, το Piu Verde, δίπλα στην τεχνητή λιμνούλα για γεύμα, ποτό, καφεδάκι και ωραιότατα γλυκά. Λίγο πιο δίπλα, το Δημοτικό Θέατρο φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άλσος Παγκρατίου
Διεύθυνση εδώ.



Τριάντα στρέμματα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι και λίγα. Το άλσος στο Παγκράτι είναι ένα όμορφο και πολυεπίπεδο δασύλλιο, με μονοπατάκια και χώρους για να τρέξετε και να παίξετε με τα πιτσιρίκια ή τους τετράποδους φίλους σας, μια ανάσα από την αγορά και με ελάχιστη φασαρία από την κυκλοφορία των παρακείμενων δρόμων. Διαθέτει παιδική χαρά η οποία φυλάσσεται και γήπεδο μπάσκετ για να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στο δημοφιλές σπορ της πορτοκαλί θεάς. Δυστυχώς το βράδυ δε φωτίζεται επαρκώς.

Πάρκο Πικιώνη
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 24, Φιλοθέη



Ένα πάρκο ό,τι πρέπει για τους τετράποδους φίλους μας – διαθέτει ειδικό χώρο περιφραγμένο για τις βόλτες τους – το πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη ενδείκνυται για τρέξιμο και γυμναστική στα υπαίθρια όργανά του, έχει αρκετή σκιά για να αράξετε κάτω από τα πεύκα και μια από τις πιο καλοστημένες και επαρκείς παιδικές χαρές της Αθήνας. Μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς έχουν τοποθετηθεί προτομές και μερικά έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως το «Ελάφι» του Χρήστου Καπράλου και ο «Αυλητής» του Κώστα Κουλουβάτου.

Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής
Τρικάλων 50, Αθήνα



Κοντά στο Μετρό της Κατεχάκη, ένα μικρό πάρκο που σφύζει από φυσική πολυφωνία, φιλοξενεί οικογένειες, δρομείς και φιλόζωους κι όχι μόνο. Κότες, πάπιες, κουνέλια και πόνυ σκυριανά σας κρατούν συντροφιά ενώ απολαμβάνετε την ξεγνοιασιά της φύσης με μπόλικο πράσινο από ψηλά δέντρα. Τα μονοπάτια του είναι ό,τι πρέπει για περπάτημα, ενώ αν τα ακολουθήσετε θα βρεθείτε σε έναν χώρο… πτηνών σε κλουβιά, αλλά και παπαγάλων (!) οι οποίοι ελεύθερα πετούν σε αυτό το καθαρό χώρο πρασίνου.

Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης
Υμηττού 57, Βριλήσσια



Ένα μικρό παρκάκι στα Βριλήσσια, ενδείκνυται για τρέξιμο και βολτούλες σε πράσινο περιβάλλονται με αρκετά δέντρα και πράσινο. Διαθέτει μάλιστα και κυκλικό διάδρομο με ταρτάν, ενώ η παιδική του χαρά είναι ό,τι πρέπει για τα πιτσιρίκια. Είναι κατάλληλο και για κατοικίδια τα οποία μαζεύονται σε συγκεκριμένο μέρος, ενώ διαθέτει θέσεις στάθμευσης και αρκετούς διαδρόμους για να κάνετε πετάλι αν είστε φαν της ποδηλασίας. Στον ίδιο χώρο υπάρχει καντίνα με λιχουδιές, ενώ στο κέντρο του δεσπόζει το πνευματικό κέντρο του Δήμου, το οποίο φιλοξενεί εκδηλώσεις, παραστάσεις κ.α.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v