Τα νέα μπαρ που αξίζει να ανακαλύψεις

Έχουν χαρακτήρα, θέα, ωραίες μουσικές και ωραιότατο αλκοόλ. Τρεις νέες μπάρες της πόλης μας συστήνονται.
Τα νέα μπαρ που αξίζει να ανακαλύψεις

Και διεκδικούν μερίδιο στις αλκοολικές και μουσικές μας βραδινές αναζητήσεις.

Medellin ATH
Βουτάδων 48, Γκάζι



Τι κοινό έχει η Ικαρία, τα σούπερ κοκτέιλ, οι ωραίες μουσικές και ο… Escobar; Βρίσκουν όλα κοινό τόπο στο Medellin, το νέο μπαρ στην πλατεία του Κεραμεικού, το οποίο ανοίγει από νωρίς το πρωί σε… χαλαρούς ρυθμούς για καφεδάκι, ροφήματα και ικαριώτικο brunch και μένει ανοικτό μέχρι βράδι για ωραιότατα κοκτέιλ και εκλεκτούς guests DJs. Συχνοί θαμώνες των decks του είναι μεταξύ άλλων οι Dj ALX, DJ STIGMA, Phaser, Heartless και Marina Stoixima με hip hop ρυθμούς, ενώ οι δημιουργίες των barman έχουν άρωμα – τι άλλο; - Ικαρίας: δοκιμάστε το Καραβόσταμο με μαστίχα, σιρόπι βανίλιας, φράουλα, βατόμουρο και λάιμ ή τον Αρμενιστή με λευκή τεκίλα, λάιμ και τριαντάφυλλο για να πάρετε μια γεύση. Οι τιμές των «νησιώτικων» κοκτέιλ είναι στα 7€, των κανονικών στα 8€, ενώ το ποτό κοστίζει 6€.

Ather
Αθηνάς 1 & Ερμού, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3226897



Άφιξη – έκπληξη στην πλατεία του Μοναστηρακίου, το Ather απολαμβάνει εδώ και μερικούς μήνες ωραιότατη θέα στην πιο αναγνωρίσιμη πλατεία του κέντρου και μας υποδέχεται κάθε ώρα της ημέρας με κάτι διαφορετικό. Καφεδάκι και brunch το πρωί, δημιουργικές γεύσεις το μεσημέρι και ωραία κοκτέιλ, όταν τα φώτα της πόλης ανάβουν και η Ακρόπολη φωτίζεται. Βελούδινοι καναπέδες, αναπαυτικές πολυθρόνες, ξύλινα τραπέζια και απαλός φωτισμός φτιάχνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να δοκιμάσουμε ένα Gin Smash με ανανά, λάιμ και ροζ πιπέρι ή μια Spicy Margarita με σουμάκ. Σύντομα θα εγκαινιάσει και την ταράτσα του για ακόμα ωραιότερη θέα στον ιερό βράχο. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€ (απλά) και 9€ (signature).

Reservoir
Κουντουριώτου 160, Πειραιάς, τηλ: 2104226906



Νέο, ωραίο, χαλαρό, στιλάτο και πέρα για πέρα ταραντίνικο, όπως δηλώνει και το όνομά του, το Reservoir φέρνει σινεφίλ και ροκ αέρα στο Λιμάνι έχοντας στις… δεξαμενές του ωραία ακούσματα και ακόμα πιο ωραία ποτά για τα τις νυχτερινές μας εξόδους. Υπό το βλέμμα του Σταμάτη Κόκοτα, των Blues Brothers και ένα σωρό ακόμα καλτ μουσικών απολαμβάνουμε ψαγμένα ουίσκι, σπιτική σανγκρία, «πειραγμένα» ντάκιρι και αρκετές επιλογές σε μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιοίες. Τα Σάββατα η φάση είναι rock and roll με περιηγήσεις σε alternative, soul και funk ρυθμούς, ενώ κάθε Παρασκευή οι μουσικές επιμένουν σε παλιά, παραδοσιακή ροκ. Σημειώστε πως αρκετά από τα sets του μαγαζιού στηρίζονται στο βινύλιο. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€ και τα κοκτέιλ 8-9€.

The Little Blue Frog
Σκουφά 53, Κολωνάκι, τηλ: 210 3462077



Τι γυρεύει ένας μπλε βάτραχος στη Σκουφά; Θα μάθετε ιδίοις όμασι όταν πιάσετε τραπεζάκι στο συμπαθέστατο αυτό all day bar του Κολωνακίου, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί για (ελληνικό) καφεδάκι με χάζι στη περατζάδα για να συνεχίζει ακάθεκτο όταν ο ήλιος πέφτει (και στο Παλέρμο) με «μαύρες» μουσικές – soul, jazz, funk – κλασσικά κοκτέιλ – Old Fashioned, Dry Martini κ.α. και ιδιαίτερες signature δημιουργίες όπως το Perdito με τεκίλα, φρέσκο χυμό μάνγκο, φρέσκο λάιμ και σιρόπι Αγαύης. Ο χώρος αγαπά το ρετρό με δερμάτινους καναπέδες, κρεμαστά φωτιστικά σε χαμηλή ένταση και μια όμορφη μπάρα η οποία θα φιλοξενήσει οπωσδήποτε τις καλοκαιρινές αλκοολικές μας αναζητήσεις. Βγάζει και τραπεζάκια έξω στη Σκουφά, ενώ τα Σαββατοκύριακα σερβίρει νοστιμότατο brunch. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-10€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v