Τα καλύτερα στου Ψυρρή

Οκτώ αγαπημένες μας γωνιές που μας κρατάνε χορτασμένους και χαρούμενους στη γειτονιά του Ψυρρή.
Τα καλύτερα στου Ψυρρή
Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16, τηλ: 2103253272

Στεγάζεται σε ένα όμορφο φωτεινό διώροφο με πίσω αυλή και λειτουργεί από νωρίς το απογευματάκι για καφεδάκι και αργότερα για παραδοσιακά αποστάγματα με προσεγμένα πιάτα, ενώ τα βράδια συνηθίζει να φιλοξενεί όμορφα live. Εδώ θα ακούσετε από τζαζ και έντεχνα μέχρι έθνικ και παραδοσιακά τραγούδια.

Spiti mas

Ν. Αποστόλη 10, τηλ: 21 0331 4751

Μια εντελώς χειροποίητη γωνιά, αυτό το μικρό αλλά γλυκύτατο café gastropub διαθέτει… ως και κρεβάτι, για να καθίσετε σε αυτό και να πάρετε το πρωινό σας. Μας αρέσουν ιδιαίτερα οι brunch επιλογές του, όπως οι αθηναϊκές πίτες (ψωμάκια με ιδιαίτερη γέμιση), τα puddings και οι σπιτικές λεμονάδες (περί τα 8-10€ για καφέ και τσιμπολόγημα). Σημειώστε ότι αυτή την εβδομάδα ήταν κλειστό και ξανανοίγει τις πόρτες του στις 10 Μαρτίου.

Zampano
Σαρρή 18, τηλ: 21 3023 3244

Στον στιλάτο χώρο του Zampano, στο ιδιαίτερο κτίριο όπου συστεγάζεται και το hostel Circus, πρωινό και brunch – σούπερ τα τοστ με αβοκάντο και τα σάντουιτς με παστράμι – και αργότερα burgers, ζυμαρικά και καλομαγειρεμένα πιάτα, όπως ο κρασάτος κόκορας, το κριθαρότο και η μαριναρισμένη ταλιάτα με πέστο μαϊντανού. Η μουσική κινείται σε χαλαρούς τζαζ τόνους, ενώ μας αρέσει ιδιαίτερα και το ήσυχο πατάρι του.

Ατλαντικός
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ: 21 3033 0850
Θα τον βρείτε στο πιο μποέμ στενάκι του Ψυρρή, στον πεζόδρομο της Αυλητών με την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στους τοίχους. Ο Ατλαντικός στρώνει ελάχιστα τραπεζάκια και τα γεμίζει με σαρδέλες ψητές, μύδια σκορδαλιά, ρεβιθάδα με ρέγκα και σπιτικό fish and chips με μπακαλιάρο. Συνοδεύουμε με τυρναβίτικο κρασί ή τσίπουρο και υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Το κρασοπουλιό του κόκορα 
Αισώπου 4, τηλ: 2103211565

Με λίγα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο και περισσότερα μέσα, στον πληθωρικό χώρο του με τα νοσταλγικά memorabilia άλλων εποχών της Ελλάδας, το Κρασοπουλιό αποτελεί σταθερή αξία στην καρδιά του Ψυρρή για μαγειρευτό φαγάκι αλλά και κλασικά ψητά. Οι μερίδες είναι χορταστικές, οι επιλογές των ορεκτικών πολλές, για να ικανοποιηθούν μεγάλες παρέες και οι τιμές λογικές – υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο με κρασί.

Athenstyle
Αγίας Θέκλας 10, τηλ: 2103225010

Τα πιο «ζωντανό» hostel του κέντρου έχει international κοινό, ένα μπαρ… χαρούμενη Βαβέλ και ένα rooftop bar που αντικρίζει την Ακρόπολη. Μας αρέσει να απολαμβάνουμε μπύρες με θέα τον Ιερό Βράχο τα απογεύματα, ακούγοντας χαλαρές μουσικές και πληρώνοντας μόλις 4€ για 1+1 μπύρα, στο happy hour που ισχύει από τις 18.00 ως τις 19.00.

Crust 
Πρωτογένους 13, τηλ: 2103257179

Πιτσαρία-κλαμπ; Μόνο στου Ψυρρή μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο. Το Crust ξεκίνησε ως πιτσαρία που ξεφουρνίζει πίτσες για τους ξενύχτηδες της περιοχής από τον ξυλόφουρνο, αλλά σιγά-σιγά μεταμόρφωσε το υπόγειό του σε χώρο clubbing. Έτσι, δεν χρειάζεται να πάτε μακριά… Χορεύετε στο υπόγειο στους ηλεκτρονικούς ήχους των DJ set και όταν πεινάσετε ή διψάσετε, προμηθεύεστε μπύρες και σούπερ πίτσες από το ισόγειο. Οι πίτσες κυμαίνονται στα 3€ το μεγάλο κομμάτι και οι μπύρες στα 3-5,50€.

Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυς
Πλατεία Ηρώων 1, τηλ: 2103211323

Η σοκολατόπιτα είναι έπος, το ίδιο και η ποικιλία γλυκών για να «γουρουνιάσετε» ομαδικώς, ενώ «μετράνε» ιδιαίτερα τα ανατολίτικα γλυκά, όπως το ραβανί με διπλή κρέμα και το κιουνεφέ. Ωστόσο, θα βρείτε και σούπερ πρωινό, με καφέ, γεμιστά κρουασάν, πολίτικη μπουγάτσα και άλλα εδέσματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v