Τα καλύτερα μπαρ για 40ρηδες

Τα καλύτερα και πιο «ψαγμένα» μπαρ για 30άρηδες και 40αρηδες που δεν ψήνονται να κάτσουν με τη νεολαία.
Τα καλύτερα μπαρ για 40ρηδες

Πιτσιρίκια και νέο-hipster μακριά από εμάς.

Που μπορούμε να πιούμε ποτάρες, να ακούσουμε σούπερ μουσικές και να μην έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε πάρτι πενταήμερης;

Ένοικος
Καλλιδρομίου 70, τηλ: 2108220584

Κλασικό, αγαπημένο στέκι στην πιο χαλαρή πλευρά των Εξαρχείων, ο Ένοικος αποτελεί καταφύγιο για συνειδητοποιημένους «αντάρηδες». Ένα παραδοσιακό ποτάδικο που ανοίγει μόνο βράδυ. Προτιμήστε το αν θέλετε κάτι ήσυχο, αφού η τζαζ παίζει διακριτικά στο βάθος και ο κόσμος που το προτιμά είναι σε εκείνη την ηλικία που δεν χρειάζεται την φασαρία για να διασκεδάσει. Το απλό ποτό στα 6€.

Galaxy
Σταδίου 10, εντός στοάς, τηλ: 210 3227733Παλιό, καλό και αγαπημένο όπως ένα ποτήρι ουίσκι, το Galaxy στέκει εντός στοάς από το 1970 με την ίδια αφοσίωση και αυθεντικότητα. Αυθεντικότητα που αντικατοπτρίζεται και στο ώριμο κοινό του, το οποίο το προτιμά για τη μεγάλη ξύλινη μπάρα, τον μπαρμπαν να ορίζει το oldschool και την α λα αμέρικαν μπαρ ατμόσφαιρά του. Τα ποτά στοιχίζουν 7€ και συνοδεύονται από μεζέ και ωραιότατες ποικιλίες που ετοιμάζονται πίσω από την μπάρα. Αρκετά συχνά, τα απογευματόβραρα είναι - σχεδόν - γεμάτο από κόσμο. 

Key Bar
Πραξιτέλους 37, τηλ: 2103230380Μπαρ σήμα κατατεθέν της Πραξιτέλους, το Key αποτελεί παραδοσιακά στέκι δημοσιογράφων και πάσης φύσεως μουσικόφιλων οι οποίοι έρχονται εδώ για τα καθαρά ποτά του, τη γνήσια μπαρίστικη ατμόσφαιρα και τις φοβερές μουσικές που παίζει. Είναι κεφάτο, είναι ό,τι πρέπει και για γνωριμίες, είναι «ενήλικο» αλλά και συνάμα νεανικό. Στο πατάρι του μαγαζιού φιλοξενούνται τακτικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις, ενώ τα απλά ποτά κοστίζουν 6,5€.

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6452380Εδώ καταλήγει η πλειοψηφία των 30-something Αθηναίων για ένα τελευταίο ποτό αφού γυρίσουν τα στέκια της πόλης. Το Μπρίκι είναι από τα ομορφότερα μπαράκια της μικρής πλατείας και είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση γεμάτο, ευνοώντας τις γνωριμίες και συζητήσεις μεταξύ… ενηλίκων. Η μουσική του είναι τόσο ξεσηκωτική όσο πρέπει, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€. Ενδιαφέροντα και τα κοκτέιλ του, φτιαγμένα με μπόλικο μεράκι.

Appaloosa Piano Bar
Παλαιολόγου 7 & Ηρώων Πολυτεχνείου, Πειραιάς, τηλ: 21 5545 4064Κλασικό χειμωνιάτικο στέκι για κατοίκους Πειραιά και όχι μόνο, το Appaloosa έχει στυλ αμπερικάνικου μπαρ, με μια μεγάλη ξύλινη μπάρα, κόκκινους δερμάτινους καναπέδες και καθρέφτες αντίκες. Το απόλυτα σινεφίλ σκηνικό για το ώριμο κοινό του το οποίο απολαμβάνει καθαρά ποτά και κοκτέιλ στο μπαρ ή γευματίζει στα άνετα τραπέζια του, συνοδεία ζωντανής μουσικής τζαζ ή live με έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Τα ποτά είναι στα 8€.

The Βig Jam Theory
Σμύρνης 18, Γλυκά Νερά, τηλ: 21 0351 1767Εν πολλοίς άγνωστο, αλλά για τους γνώστες… δημοφιλές μπαρ και λαιβάδικο στα Γλυκά Νερά, το Big Jam Theory συγκεντρώνει μουσικόφιλους και ψαγμένο κοινό που έρχεται να απολαύσει σωστές μουσικές από country και rock μέχρι blues και afro και φτηνά ποτά. Ο χώρος γεμάτος με μουσικά memorabilia φτιάχνει σούπερ οικεία ατμόσφαιρα για φαν και μη, ενώ τα ποτά ξεκινούν από 6€ και οι μπύρες από 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v