Η βόλτα του Σαββάτου έχει φαντασία… επιστημονική

Μια χορταστική βουτιά στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, αλλά και burger και κοκτέιλ και live jazz έχει η βόλτα μας αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου έχει φαντασία… επιστημονική
Η πρόγνωση του καιρού γι’ αυτό το Σάββατο μιλά για καταιγίδες, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε. Βρίσκουμε καταφύγιο… κάτω από τη Στέγη (είδατε τι κάναμε εκεί) που φιλοξενεί μέχρι την Κυριακή 14/1 την σούπερ ενδιαφέρουσα, όσο και πολυσυζητημένη, έκθεση Science Fiction.

Ένα ταξίδι σε κόσμους φανταστικούς, στην απεραντοσύνη του διαστήματος, στη γοητεία της ανθρώπινης αντίληψης του (υπαρκτού και φανταστικού) κόσμου, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Θα εξερευνήσουμε τις μυστηριώδεις χώρες του Ιουλίου Βερν και του Τζόναθαν Σουίφτ, θα ανακαλύψουμε νέους γαλαξίες μέσω του “Star Wars” και του “Alien”, θα περιηγηθούμε ανάμεσα σε εξωγήινους και θα σταθούμε δίπλα σε εμβληματικές διαστημικές στολές κινηματογραφικών blockbusters, όπως του “Star Trek” και του “Interstellar”. Στη συνέχεια, θα φανταστούμε δυστοπικούς κόσμους με το “Handmaid’s Tale”, το “Hunger Games”, το «Κουρδιστό πορτοκάλι», το “28 Days Later” και το τηλεοπτικό “Black Mirror”. Τέλος, όταν δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο να εξερευνήσουμε παρά μόνο η ανθρώπινη συνειδητότητα, θα βιώσουμε τη μεταμόρφωση και μετάλλαξη του ανθρώπινου σώματος μέσα από τα μάτια του «Ονειρομάντη», του “Donnie Darko”, του “eXistenZ”.

Η έκθεση λειτουργεί 12:00-22:00 το Σαββατοκύριακο, και τα εισιτήρια κοστίζουν 5€ στην προπώληση και 7€ στην πόρτα. 

Διαβάστε περισσότερα - Science Fiction: Η Στέγη μας ταξιδεύει στο άγνωστο

Και μετά, πάμε για burger και κοκτέιλ στην Καλλιθέα

Στην ευρύτερη «γειτονιά» της Στέγης, σχεδόν επάνω στην Πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας, το Momo (Σαπφούς 95, τηλ: 210 9562300) είναι ένα από τα αγαπημένα μας στέκια, πρωτίστως για την υπέροχη καλοκαιρινή αυλίτσα του. Το αγαπάμε, όμως, και τον χειμώνα, οπότε και απολαμβάνουμε τα ζουμερά του burger στον ατμοσφαιρικό, εντελώς ξύλινο εσωτερικό του χώρο.



Εδώ απολαμβάνουμε ωραία καφεδάκια από το πρωί, και όσο παίρνει να μεσημεριάζει το «γυρνάμε» στα προαναφερθέντα burgers και τα «haute dogs», ψητά λουκάνικα σε φρέσκο ψωμάκι, γαρνιρισμένα με ευφάνταστες σος όπως η γκοργκοτζόλα ή η μπολονέζ. Υπάρχουν ακόμα δεκάδες προτάσεις για σνακ και brunch, όπως τα melt cheese σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμί, λιωμένο τυρί, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5€, ενώ εκείνες των κοκτέιλ στα 7€. Συνδυάζονται όλα τους ιδανικά με κοκτέιλ όπως το Mediterranean Fizz ή το Vodka Cranberry, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 7€.

Κι όταν πάρει να βραδιάζει…



…Θα ανηφορίσουμε προς το ProjectR, το νέο μπαρ-stage της Καλλιθέας (Λαγουμιτζή 32, τηλ: 21 1111 0055) που το αγαπήσαμε από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του (σας το συστήσαμε εδώ) για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα και τα σούπερ κεφάτα live και events που φιλοξενεί. Αυτό το Σάββατο, από τις 21.15, θα ακούσουμε εδώ τους Back to Black, δηλαδή τη Χρύσα Κοσμίδου και τον Γιάννη Κλειδέρη να διασκευάζουν αγαπημένα κομμάτια του διεθνούς ρεπερτορίου σε τζαζ μελωδίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά. Περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v